Thomashuis Baarn

Begeleider gehandicaptenzorg

Het Thomashuis en haar bewoners
In het Thomashuis in Baarn ben je in een klein team direct bezig met de negen bewoners. We helpen ze een leven te leven dat de moeite waard is. Je hebt veel tijd voor ze, de lijnen zijn kort en je hebt alle ruimte om vanuit je eigen kracht alles wat in dit huishouden nodig is vorm te geven. Als collega’s kunnen we op elkaar aan en vertrouwen we elkaar. Daarmee bieden we veiligheid en geborgenheid. We werken vanuit het gedachtengoed van Gentle Teaching waarin we ernaar streven dat bewoners zich veilig, geliefd en verbonden voelen. De kern van het werk is het aangaan en ontwikkelen van de persoonlijke relatie met bewoners. Het Thomashuis staat midden in Baarn met volop gelegenheid voor contact met de omgeving. Een prachtig huis in een prachtige omgeving.

Je werkzaamheden
Als je dienst start is de overdracht al digitaal beschikbaar. Met je collega met wie je samenwerkt maak je een plan. Er is altijd van alles te doen; bewoners komen uit bed, ontbijt moet klaargemaakt worden, de was moet gedaan, altijd nog wel een boodschap, mogelijk iemand naar huisarts of tandarts, de tuin vraagt wat onderhoud en voor de avond moet er gekookt worden. Ben je er 's avonds dan maak je gezellig met hen, onderneem je nog een activiteit en breng je de bewoners naar bed. De dagelijkse dingen die gedaan worden zijn altijd middel in de begeleiding van bewoners; je doet het samen met ze.

Je maakt gelijk contact met de bewoners die thuis zijn. Zo zie je hoe iedereen erbij zit en bedenk je hoe je hen gaat betrekken. Je dienst is begonnen en je hebt er zin samen met de bewoners aan de slag te gaan. Je zorgt ervoor dat bewoners zich gezien en gehoord voelen. Je maakt een huiselijke sfeer die past bij de verschillende behoeftes van de bewoners. Tussendoor stem je voortdurend met je collega af over wat jullie zien en wat zich in huis afspeelt. Bewoners zijn blij dat je er bent; je brengt sfeer en warmte in huis. Je regelt van alles; van doktersbezoek tot de aanschaf van persoonlijke verzorgingsmiddelen en het voorbereiden van gebeurtenissen en activiteiten de komende dagen. Als je naar huis gaat voel je je vol energie; je collega’s die na je komen kunnen zo door op waar je gebleven bent.

We vragen
Je bent een begeleider die voor ongeveer 24 uur per week bij ons wil werken en die een afgeronde MBO 3 / 4  of relevante HBO-opleiding heeft. Je hebt een bewuste keuze voor mensen met een verstandelijke beperking gemaakt en je aan hen verbonden. Je vindt het leuk om te analyseren, te reflecteren en om te leren. Je werkt vanuit de relatie en je gevoel en je vindt het leuk om dingen te regelen en te zorgen dat alles op orde is.

We bieden
In het Thomashuis hanteren we de CAO-Gehandicaptenzorg met uitstekende arbeidsvoorwaarden. Het salaris is afhankelijk van wat je ons wilt bieden en de functie is ingedeeld in FWG 30 of FWG 35. Maar belangrijkste is dat het Thomashuis een plek is waar jij ook gezien wordt. Het is een kleinschalige omgeving met aandacht voor elkaar. De planning kan afgestemd worden op jouw mogelijkheden. Samen zorgen we ervoor dat het voor bewoners fijn is om te wonen en voor medewerkers fijn is om te werken. 

Informatie
Om te horen hoe de collega’s het werken ervaren kun je hen bellen op het algemene nummer van het Thomashuis: 035-5446547. Je kunt de zorgondernemers bellen voor informatie op nummer 06-16175900 (Marjolein) of 06-53257060 (Jan-Willem).

Reageren
Je kunt op deze vacature reageren door een mail te sturen naar baarn@thomashuis.nl

Delen: