Beschikbare vestiging

Thomashuis Almkerk

Bewonersgroep

In Thomashuis Almkerk wonen momenteel 5 vrouwen en 3 mannen in de leeftijd 24 tot 54 jaar. Het is een verticale groep mensen met een diverse zorgvraag. Marco is een man die je graag aan het werk zet: “Ga je gang, doe je best!” John houdt van lekker veel praten. Nancy kan uren lang puzzelen. Jasmijn is een van de tweeling en geniet van K3, Rosalie, haar zus, vindt haren kammen fijn. Esther heeft volgens haar moeder haar hele leven vakantie. Raymond werkt bij de kringloop en bij een agrarisch bedrijf. Rosanne geniet van haar konijn en wandelt graag.

"Ieder individu kan in de groep tot zijn recht komen", vertellen ondernemers Jan en Ine. "Vandaar dat we iedereen de juiste zorg willen geven. Samen, met een vast en geweldig team, geven we de bewoners de goede aandacht, zodat ze kunnen zijn wie ze zijn. Ons doel om de bewoners een goed leven te geven lukt daardoor." Verder is muziek heel belangrijk en komen er geregeld muzikanten op bezoekvoor eneoptreden in de mooie tuin. "Het mooie van deze avonden is de verbinding met het dorp."

Pand & ligging

Almkerk en is een van de dorpen in de gemeente Altena. Binnen 5 minuten zit je te voet of op de duo-fiets in de polder. De A27 is op 3 kilometer dus je zit zo in de rest van de wereld. Het Thomashuis staat op 300 meter van de supermarkt en daar zijn ook de dokterspost, apotheek, slager en warme bakker. Na 5 minuten lopen zit je al in de polder waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen.

Almkerk is een sociaal dorp en de gemeenschap is betrokken bij het Thomashuis. "Wij horen er echt bij en hebben goede vrijwilligers en mensen die spontaal iets betekenen." Het huis heeft een grote tuin met 3 grote notenbomen. Een prachtig schaduw dak in de zomer, waaronder een heel grote tafel staat om lekker buiten aan te kunnen eten. "In de herfst rapen we de walnoten en de winter maken we daar walnotenolie van."

Meer weten over het leven in Thomashuis Almkerk? 

Kijk op de website van de Thomashuis Almkerk. Of neem contact op met De Drie Notenboomen via +31 (0)182 55 04 33 voor meer informatie met betrekking tot deze vestiging. 

Huidige ondernemers: Jan Hoebink en Ine Ydema
Geopend sinds: 2010
Aantal bewoners: 8
Team: 10 medewerkers in verschillende dienstverbanden

Bezoek een infomiddag

Hét perfecte moment om te ontdekken of het runnen van een Thomashuis iets voor jou/jullie is!

Inschrijven

Klaar voor je eigen Thomashuis?

Meld je aan als zorgondernemer!

Aanmelden