Beschikbare vestiging

Thomashuis Beneden-Leeuwen

Bewonersgroep

Thomashuis Beneden-Leeuwen biedt 9 bewoners met een verstandelijke beperking een veilige haven waar zij kunnen groeien, bloeien en genieten. Het is een verticale groep en bestaat uit 2 vrouwen en 7 mannen. De bewonersleeftijd varieert van 23 tot 57 jaar. Enkele bewoners zijn meervoudig beperkt, zoals slechtziend of doof. De bewoners krijgen dagelijkse ADL-zorg. Ondanks de diversiteit in zorgvraag, passen zij als een geheel bij elkaar. Thomashuis Beneden-Leeuwen vormt met de zorgondernemers, het bevlogen team, bewoners, familieleden en vrijwilligers één grote familie. Overdag gaan de bewoners naar de dagbesteding. Daarnaast gaan zij thuis ongedwongen hun eigen gang of ondernemen zij gezamenlijke activiteiten met de groep, zoals fietsen, spelletjes spelen of winkelen. 

Erik en Heleen dragen na 11 mooie jaren de zorg voor hun Thomashuis aan de volgende generatie over. Ze kijken terug op een mooie en leerzame periode, waarin zij aan een gezellig en geborgen thuis voor bewoners hebben gebouwd. Maar nu is het tijd om dichterbij hun volwassen kinderen te gaan wonen. Voor hun opvolgers wordt verwacht dat zij, naast een ruime zorgervaring, een onderdeel van de Thomashuisfamilie willen worden. Affiniteit met gebarentaal is een pre, al gaat het om eenvoudig te leren gebaren.

Een kijkje in Thomashuis Beneden-Leeuwen

Pand & ligging

Thomashuis Beneden-Leeuwen is gevestigd in een voormalig theeboerderij en notariswoning. In 2007 is de woning omgetoverd tot een gezellig en modern huis voor Thomashuisbewoners. Thomashuis Beneden-Leeuwen telt een ruime woonkamer met keuken, 9 ruime slaapkamers en gezamenlijke badkamers. De woonkamer heeft twee openslaande deuren die je naar het terras leiden. De riante tuin ligt anderhalve meter lager en is voor minder mobiele bewoners met een lift te bezoeken. Het privévertrek van de ondernemers bevindt zich op de eerste verdieping en is via een privéingang bereikbaar. De ondernemerswoning heeft een ruime woonkamer met keuken, balkon, 3 slaapkamers en een zolder. 

Het Thomashuis is centraal gesitueerd in het dorp Beneden-Leeuwen. Alle winkels zijn op loopafstand. Daardoor is het versgebakken brood van de bakker ’s ochtends zelfs nog warm. De bewoners en het zorgteam zijn een onderdeel van het dorp. Zeven vrijwilligers uit de omgeving zetten zich enthousiast in om met bewoners activiteiten te ondernemen, zoals wandelen over de dijk langs de Waal.

Meer weten over het leven in Thomashuis Beneden-Leeuwen? 

Dompel je dan onder op de website van Thomashuis Beneden-Leeuwen en/of neem contact op met De Drie Notenboomen via +31 (0)182 55 04 33 voor meer informatie met betrekking tot deze vestiging.

Huidige ondernemers: Erik en Heleen Koudijs
Geopend sinds: 2007
Aantal bewoners: 9
Team: 7 medewerkers met vast dienstverband, 3 invalkrachten, 3 stagiaires & 7 vrijwilligers  

Bezoek een infomiddag

Hét perfecte moment om te ontdekken of het runnen van een Thomashuis iets voor jou/jullie is!

Inschrijven

Klaar voor je eigen Thomashuis?

Meld je aan als zorgondernemer!

Aanmelden