Beschikbare vestiging

Thomashuis Helmond

  • Thomashuis Helmond
  • Thomashuis Helmond

Na 5 jaar Thomashuis Helmond te hebben geleid, gaan Suze oud Ammerveld en Cor Janssen in 2022 met pensioen. “We gaan onze bewoners ontzettend missen. Je leeft 24 uur per dag samen. We kennen elkaar door en door.”  De zorgondernemers zijn van plan om terug te keren naar Hengelo, om meer tijd door te brengen met hun kinderen en kleinkinderen. Dus hebben zij de zoektocht geopend naar opvolgers met een groot zorghart.

Een groot gezin

De kracht van een Thomashuis is dat jij samen met de bewoners een groot gezin vormt, zo ervaren Suze en Cor dagelijks. Een gezin waarin je een arm om elkaar heen slaat en waar je soms ook gewoon ruzie hebt met elkaar. De deur van hun privéwoning is altijd open, ook s’nachts. Suze: “Heel soms staat er een bewoner met hoofdpijn aan bed. Je gaat aan je eigen kinderen ook niet vragen of ze van tevoren bellen. Het is meer het gevoel dat het kan. Het geeft vertrouwen, een gevoel van veiligheid.”

In Thomashuis Helmond wonen 9 bewoners; vier mannen en vijf vrouwen in de leeftijd van 31 tot 38 jaar. Het is een redelijk zelfstandige groep, waarmee ze vaak op stap gaan. “Het is een gezellige club mensen. Er kan veel kabaal zijn, maar dat merken wij allang niet meer. Er is ook ontzettend veel humor. Soms liggen wij om zeven uur ‘s ochtends al helemaal dubbel.”

Het stel is ontzettend trots op hun bewoners. Al geven ze toe dat ze misschien een tikkeltje bevooroordeeld zijn. “Je kijkt natuurlijk met een roze bril”, vertelt Suze lachend. Daarnaast vinden ze het mooi om te ervaren hoe betrokken de bewoners bij elkaar zijn. “Een van de bewoners heeft epilepsie. De anderen zijn er bij een aanval altijd als de kippen bij, om voor hem te zorgen. De één haalt een emmertje, de ander moedigt hem aan om vooral te gaan zitten.”

Pand en ligging

Thomashuis Helmond is gevestigd in een voormalig schoolgebouw en bevindt zich volledig op de begane grond. Het is een groot pand, vertellen Cor en Suze, de kleinste bewonerskamer is 25 vierkante meter en de grootste 40 vierkante meter. Een aantal kamers is voorzien van eigen sanitair. De privéwoning van het ondernemerskoppel heeft een aparte entree en ook een eigen buitenruimte. Van een van de slaapkamers hebben ze een kantoor gemaakt. Thomashuis Helmond heeft een flinke tuin, met als pronkstuk de jacuzzi waarin de bewoners de ontspanning opzoeken. Het Thomashuis staat in een bosrijke omgeving aan de rand van Helmond. Het centrum van dit gezellige Brabantse stadje bevindt zich slechts op tien minuten lopen. Zwemmen, sporten, en lange wandelingen staan regelmatig op het programma.

Thomashuis Helmond draagt graag zijn maatschappelijke steentje bij. Zo zijn de bewoners actief als vrijwilliger bij de golfclub. En zorgen ze ervoor dat de kapel van Binderen twee keer per week aan kant wordt gemaakt. Een paar keer per jaar wapenen de bewoners zich met een prikstok en er is een schoonmaakactie in de buurt. De bewoners en ondernemers zijn graag geziene gasten in de buurt.

Toekomstig ondernemerspaar

Cor en Suze vinden het belangrijk dat toekomstige ondernemers ruimdenkend zijn en de dromen van de bewoners in het vizier houden en respecteren. “Wij zien onszelf als voorbijgangers, het is hun Thomashuis. Ik hoop dat we ze goed hebben geleerd om voor zichzelf op te komen.” Drie keer per jaar hebben ze een bewonersoverleg. “Ze hebben bijvoorbeeld onlangs aangegeven, dat ze graag met ons naar de kroeg willen. Fantastisch toch!?”

Benieuwd naar de voordelen van het Thomashuis-ondernemerschap? Meld je dan aan voor de volgende informatiebijeenkomst. 

Ondernemers: Suze oud Ammerveld en Cor Janssen
Geopend sinds: 5 januari 2004
Aantal bewoners: 9
Team: 4 medewerkers, 1 huishoudelijke dienst

Bezoek een infomiddag

Hét perfecte moment om te ontdekken of het runnen van een Thomashuis iets voor jou/jullie is!

Inschrijven

Klaar voor je eigen Thomashuis?

Meld je aan als zorgondernemer!

Aanmelden