Beschikbare vestiging

Thomashuis Lichtenvoorde

  • Thomashuis Lichtenvoorde
  • Thomashuis Lichtenvoorde
  • Thomashuis Lichtenvoorde
  • Thomashuis Lichtenvoorde

Op de scheidslijn van het dorp en het Achterhoekse buitengebied, vind je het sfeervolle Thomashuis Lichtenvoorde. Daar bieden Bas en Rinske Kranen een warm thuis aan 9 bijzondere mensen. “Samen met een heel prettig, loyaal en divers team staan wij iedere dag met veel plezier klaar voor onze kanjers. Gewoon fijn leven en genieten van de leuke dingen. Dat is waar het om gaat.”

Visie

Thomashuis Lichtenvoorde is een thuis waar iedereen mag zijn zoals hij is en waar elke bewoner een luisterend oor, gezelligheid en rust vindt. Een thuis waar wordt gekeuteld, tv gekeken, gelezen, gecomputerd, geknutseld en spelletjes worden gespeeld. Maar ook dé plek waar samen wordt gegeten, gekookt, gepraat en waar als een groot huishouden zorg wordt gedragen voor de dagelijkse taken. Het is de basis van waaruit verschillende activiteiten worden ondernomen. Soms als groep (naar het pretpark of uiteten), maar soms ook individueel.

De 9 bewoners vormen een gevarieerde groep in de leeftijd tussen 21 en 42 jaar. Iedere bewoner heeft zijn of haar kwaliteiten en bijzonderheden. De één is liever wat meer op zichzelf, de ander is graag onder zijn huisgenoten. Doordeweeks gaan de bewoners naar de dagbesteding. Daarnaast is er ’s avonds de mogelijkheid om individuele hobby’s of sporten uit te oefenen. “Voor corona gingen wij om de week ook naar de disco.” In de weekenden wordt gekeken wat er kan en waar men zin in heeft.

De bewoners vormen een harmonieuze, mobiele groep die fysiek redelijk zelfstandig is. De zorgvraag is wisselend: van nabijheid tot zorg op afstand. Enkele bewoners hebben psychische problematiek en autisme, wat voornamelijk gedragsbegeleiding, heldere communicatie en het stellen van grenzen vanuit een vriendelijke basishouding vraagt. “Wij differentiëren per bewoner wat zijn behoeften voor een gelukkig leven is en gaan daarmee aan de slag.”

Pand & ligging

Het Thomashuis is aan de rand van Lichtenvoorde in een statig nieuwbouwpand gevestigd. Het huis is sfeervol en kleurrijk ingericht. De houtkachel fungeert in de wintermaanden als het hart van het huis en is een geliefde plek. Het huis is omsloten door een klein bos, boerderijen met weilanden en huizen in het dorp. Ook loopt er een wandel- en fietspad langs de tuin, wat tot vrolijke begroetingen tussen bewoners en voorbijgangers leidt.

Alle voorzieningen zoals de supermarkt, bibliotheek, winkels, het zwembad en horecagelegenheden zijn in het centrum van Lichtenvoorde te vinden. Het dorp staat bekend om evenementen als de Zwarte Cross en het bloemencorso, waar het Thomashuis uiteraard van de partij is. Jaarlijks hoogtepunt is ook het 6-gangen kerstdiner en het buurtfeest, dat garant staat voor een boel gezelligheid. Vanaf de komst in 2011 is Thomashuis Lichtenvoorde warm opgenomen door de buurt. “Eén bewoner brengt samen met ons de lokale krant rond. Buurtbewoners maken soms een praatje of toeteren gedag. Maar ook als we pindaslingers maken en verkopen, reageert iedereen in de buurtapp”, vertellen zorgondernemers Bas en Rinske. Al met al een hartelijke buurt, een gezellig dorpscentrum en het Achterhoekse coulisselandschap binnen handbereik.

Privéwoning zorgondernemers

Als Thomashuis-ondernemers wonen Bas en Rinske met hun twee kinderen aan het Thomashuis. Hun woning heeft een eigen entree en bevindt zich op de begane grond en op de eerste verdieping. Het is een licht huis op het zuiden met openslaande deuren naar hun privétuin. Vanuit het huis kijken ze uit op de boerderijen en landerijen. In de warme zomermaanden wordt de woning koel gehouden dankzij de luiken. In de wintermaanden geeft de houtkachel een aangename warmte. Beneden heeft de privéwoning nog een extra kamer. Boven telt de woning drie slaapkamers en een badkamer, wat het geschikt maakt voor stellen met en zonder kinderen.

Benieuwd naar Thomashuis Lichtenvoorde?

Na 10 jaar zoeken Bas en Rinske enthousiaste opvolgers voor Thomashuis Lichtenvoorde. Het stel kijkt terug op een decennium van mooie momenten. “De vakanties zijn ontzettend waardevol, maar ook ons 5-jarige jubileumfeest, de gewone dagelijkse dingen, gesprekjes en grapjes, samen lachen, de BBQ en uitstapjes met ouders… Het is een gezellige, verbonden club mensen die ons nauw aan het hart ligt.”

Momenteel wordt er gezocht naar een daadkrachtig stel opvolgers dat liefdevol kaders kan geven aan de gemêleerde bewonersgroep. “Bovenal zoeken we bevlogen mensen met hart voor de zorg die graag ons liefdevolle thuis willen voortzetten.” Benieuwd naar Thomashuis Lichtenvoorde en de voordelen van het Thomashuis-ondernemerschap? Meld je dan aan voor onze informatiebijeenkomst op 19 mei.

Huidige ondernemers: Bas & Rinske Kranen
Geopend sinds: februari 2011
Aantal bewoners: 9
Team: 6 (2,5-3 FTE)

Bezoek een infomiddag

Hét perfecte moment om te ontdekken of het runnen van een Thomashuis iets voor jou/jullie is!

Inschrijven

Klaar voor je eigen Thomashuis?

Meld je aan als zorgondernemer!

Aanmelden