Beschikbare vestiging

Thomashuis Nieuwkuijk

Al 9 jaar zorgen Martin Carels en Berna van den Dungen met hart en ziel voor 9 bewoners met een verstandelijke beperking. Het runnen van Thomashuis Nieuwkuijk is de meest bijzondere baan van hun leven. Martin vertelt geestdriftig: ‘‘De bewoners zijn hier thuis en ik voel mij hier heel erg op mijn gemak. Mensen met elkaar verbinden, de zorg op je eigen manier doen, samenwerken, voelen dat je iets bijdraagt aan de samenleving. Het heeft mij een stukje gelukkiger gemaakt!" Het stel is op zoek een enthousiast koppel dat het stokje wil overnemen.

Een Thomashuis biedt continuïteit, rust en veiligheid

Martin en Berna zijn na al die jaren nog steeds enthousiast over het feit, dat je als zorgverleners in hetzelfde pand woont als de bewoners. “Samenwonen, met de nadruk op samen, heeft ontzettend veel voordelen, het betekent dat wij er (bijna) altijd zijn, het biedt continuïteit, rust en veiligheid. De lijnen zijn kort en de drempels laag. Je beleefd samen alle facetten van het leven en leert elkaar écht kennen, dan hoef je vaak niet eens te zeggen wat je wilt, want dat kan zó moeilijk zijn."

Pand en ligging

Thomashuis Nieuwkuijk is een fijne woonplek voor zowel de bewoners als de zorgondernemers. Een monumentale boerderij met rieten dak, uit 1879. Het heeft een grote ruime tuin op het zuiden met verschillende zitjes waar je altijd wel ergens in de zon of juist in de schaduw kan zitten. Een groot overkapt terras, waar je met gemak met 14 mensen kunnen zitten. "In de tuin staat een caféke waar de bewoners vrienden kunnen ontvangen, zonder direct toezicht maar met begeleiding in de buurt waar nodig. Ze kunnen er muziek draaien, spelletjes doen of film kijken", legt Berna uit.

In de zomer is het een groot bloemenparadijs, door de vele hortensia's in verschillende kleuren. Met pruimenbomen, appelboom en notenboom. In de herfst en winter is het genieten van de sierappelboompjes met hun mooie rode appeltjes. En het hele jaar door is er het vrolijke gefluit vanuit de volière. Ook staat er een kas in de tuin, die van één van de bewoners is. Hij kweekt daar, met hulp, zijn eigen groente.

De woonkamer van het Thomashuis is mooi ruim. Er is voldoende plek voor iedereen om er gezellig samen te kunnen zijn. Er is een landelijke keuken met hardstenen blad. De keuken is 2 jaar geleden gerenoveerd en voorzien van nieuwe apparatuur. 

Het Thomashuis staat in het hart van Nieuwkuijk op korte afstand van de uitvalswegen, de Efteling, de Drunense Duinen en 10 autominuten van het centrum van Den Bosch. In de buurt is het Thomashuis een begrip omdat er altijd veel activiteiten samen met de buurt (of voor de buurt) zijn georganiseerd. Zo zamelden ze bijvoorbeeld jaarlijks geld in voor een goed doel, tijdens de carwash en drukbezochte markt in de tuin.

Bevlogen ondernemers gezocht!

Martin en Berna hebben besloten dat het tijd is om afscheid te nemen van hun bijzondere leven als zorgondernemer. Ze zijn op zoek naar opvolgers die een gezellig en veilig thuis willen bieden aan 9 bewoners. Benieuwd naar de voordelen van het Thomashuis-ondernemerschap? Meld je dan aan voor de volgende informatiebijeenkomst. 

 

Ondernemers: Martin Carels en Berna van Dungen
Geopend sinds: 2008
Aantal bewoners: 9
Team: 11 parttime

Bezoek een infomiddag

Hét perfecte moment om te ontdekken of het runnen van een Thomashuis iets voor jou/jullie is!

Inschrijven

Klaar voor je eigen Thomashuis?

Meld je aan als zorgondernemer!

Aanmelden