Beschikbare vestiging

Thomashuis Steenwijkerland

Thomashuis Steenwijkerland biedt een gezellig thuis aan 7 bewoners met een verstandelijke beperking.  Annelies en Bert Boshoven zijn sinds oktober 2019 de tijdelijke waarnemers. Hiernaast runnen ze sinds 2007 Thomashuis Olst. Wij vinden het een leuke actieve bewonersgroep om mee samen te wonen. In het weekend gaan we graag op pad. Boswandeling of bioscoop, ze zijn altijd wel te porren om iets te ondernemen.” Nu Thomashuis Steenwijkerland weer soepel draait, is het tijd voor wisseling van de wacht en is het beschikbaar voor overname.

Een gezellige actieve groep

Momenteel wonen er in het Thomashuis 7 bewoners, tussen de 25 en 60 jaar. De zorgvraag en het niveau van de groep is divers. De ene bewoner zoekt de rust op in zijn eigen kamer en de ander juist de reuring in de gemeenschappelijke ruimtes. Alle bewoners gaan buiten de deur naar de dagbesteding. “Alleen de oudere bewoners zijn in de ochtend thuis en dan helpen ze mee in de huishouding”, legt Annelies uit. Het zorgkoppel vindt het een gezellige en hechte club. “De sfeer in huis is goed. Ze houden allemaal van spelletjes en helpen elkaar waar nodig. Net als wij vinden ze het heerlijk om kaarsjes aan te steken en het knus te maken in huis. Er is nog plaats voor 2 nieuwe bewoners”.

Simpelweg gelukkig

Net als in Thomashuis Olst, legt het koppel de nadruk op een zo gewoon normaal mogelijk leven. “Wij vinden een veilige plek, warmte en geborgenheid belangrijker dan het nastreven van ingewikkelde zorgplandoelen. Simpelweg gelukkig zijn met elkaar en in harmonie leven is wat we doen. Wij leggen vooral de focus op het nu.” Met hart voor de zorg proberen zij iedere dag de bewoners een liefdevol thuis te bieden en hen te stimuleren zichzelf te zijn. Belangrijk vinden Bert en Annelies de onvoorwaardelijke relatie met hun bewoners, dat bewoners ervaren ‘het is goed dat ik er ben!’

Ouders zijn geen buitenstaanders van het Thomashuis. “We zijn een gastvrij thuis waarbij familie welkom is.” Naast de bezoekjes aan het Thomashuis, evaluatiegesprekken, de berichten via Familienet en persoonlijke telefoontjes en appjes, zijn er gezamenlijke momenten met alle bewoners, hun familie en het team. “Denk aan bijvoorbeeld een BBQ in de tuin.”

"Met bewoners kun je hier zoveel ondernemen"

Het Thomashuis is gevestigd in een statige stadsvilla met een ruime tuin. Over de ligging zijn beiden zeer te spreken. Het huis ligt vlakbij een aantal prachtige toeristische trekpleisters, zoals Giethoorn. “Er zijn hier zoveel mogelijkheden qua bewonersactiviteiten. Je kunt recreëren op het water, wandelen en fietsen. Het is een heerlijke omgeving.”

Ook kun je makkelijk te voet de levendigheid van de stad opzoeken. “Even de stad in, is een favoriete bezigheid van de bewoners. Sommigen kunnen zelfstandig op pad anderen worden begeleid. Steenwijk is een klein en overzichtelijk stadje, dus dat is fijn”, vertelt Annelies enthousiast.

Ben jij ook werkzaam in de gehandicaptenzorg en wil jij net als Annelies en Bert het verschil maken voor de bewoners? Meld je dan aan voor de informatiebijeenkomst over ondernemerschap in een Thomashuis.

Huidige ondernemers: Annelies en Bert Boshoven
Geopend sinds: 2020
Aantal bewoners: 7
Team: 4 medewerkers

Bezoek een infomiddag

Hét perfecte moment om te ontdekken of het runnen van een Thomashuis iets voor jou/jullie is!

Inschrijven

Klaar voor je eigen Thomashuis?

Meld je aan als zorgondernemer!

Aanmelden