Beschikbare vestiging

Thomashuis Zwijndrecht

Thomashuis Zwijndrecht biedt een sfeervol thuis aan 7 bewoners met een verstandelijke beperking. Het uitgangspunt van zorgondernemers Wim en Elvira? Een zo gewoon mogelijk leven. “We functioneren met elkaar als in een groot gezin. Iedereen is zoals hij is en mag er zijn.” De dagen variëren enorm. Van een rustig avondje op de bank hangen tot een vakantie naar Italië en veel daartussenin.

Visie

Momenteel wonen er in Thomashuis Zwijndrecht 7 bewoners tussen de twintig en zestig. Samen vormen ze een gemêleerde groep. “De één zit liever wat vaker op zijn kamer, de ander liever in de woonkamer om samen achter de Wii te dansen. Weer een volgende houdt van verven. Het kan, en nog belangrijker: het mag allemaal bij ons.” Gewoon zo veel mogelijk als thuis. “Dus waar wij onze kinderen zonder plannen en doelen opvoeden, is dat ook het uitgangspunt in de begeleiding van onze bewoners.” Dankzij de kleinschalige setting en de betrokkenheid van de ondernemers, zijn de lijnen kort en kan er gefocust worden op degene om wie het draait: de bewoner.

De zorgvraag en het niveau van de groep is divers. De gemeenschappelijke deler? Elke bewoner heeft behoefte aan liefdevolle grenzen. Samen hebben de bewoners het goed met elkaar. “Dat groepsgevoel is in coronatijd toegenomen nu ze thuis met elkaar samenwerken”, vertellen Wim en Elvira. Insteek van het koppel is om met elke bewoner de relatie aan te gaan en vanuit die insteek begeleiding te bieden. “Alles is bespreekbaar.”

Het team van Thomashuis Zwijndrecht is goed op elkaar ingespeeld en er heerst een gezellige sfeer. Papierwerk is tot het hoognodige beperkt. Contact met collega-ondernemers is er volop. “Het is fijn dat er altijd collega’s zijn om advies te vragen of dingen te bespreken. Dat kan met ondernemers in de regio, maar er is ook leuk contact met andere ondernemers in het land. Zo’n netwerk is bijzonder prettig.”

Pand en ligging

Landelijk wonen in de stad. Thomashuis Zwijndrecht heeft het. De verbouwde boerderij biedt sinds 2009 een warm thuis aan haar bewoners. Menig Zwijndrechtenaar kan verhalen vertellen over de historie van de boerderij. De oude stallen, waar vroeger de koeien stonden, zijn omgetoverd naar een gezellig woongedeelte van het Thomashuis. Prenten van de oude boerderij hangen in het Thomashuis als connectie met het verleden.

Rondom Thomashuis Zwijndrecht ligt een ruime tuin waar het goed vertoeven is. Ondanks het karakteristieke pand en de ruimte, ligt het Thomashuis in de stad. Winkels, scholen en andere voorzieningen zijn op loopafstand. Net als een nabijgelegen park en het water, waar je het pontje kan pakken naar Dordrecht.

Privéwoning

De boerderij is in tweeën opgesplitst. De voorkant wordt bewoond door de zorgondernemers. Het gedeelte waar zich vroeger de stallen bevonden biedt de bewoners een warm thuis.

Het huis van de ondernemers heeft een eigen entree en ruime woon- en slaapkamer. De hoge ramen voorzien de woning van veel daglicht. Naast de badkamer heeft de privéwoning drie grote slaapkamers en een extra kamer. “Het is een prettige gezinswoning die leuk gesitueerd is”, vertellen zorgondernemers Wim en Elvira. De boerderij is zowel voor stellen met als stellen zonder kinderen geschikt. 

Benieuwd naar Thomashuis Zwijndrecht?

Na 10 bijzondere jaren zijn Wim en Elvira op zoek naar opvolgers. “Het voordeel van een eigen Thomashuis is dat je zelfstandig beslist, maar dankzij het franchiseconcept altijd een vraagbaak hebt. We mogen onszelf gelukkig prijzen. Ondanks de kleinschalige setting is geen dag hetzelfde. Het is een ontzettend leerzame en waardevolle tijd geweest waarin we konden waarmaken waar we in de zorg voor staan.”

De opvolgers van Elvira en Wim stappen op een rijdende trein. “Wij vinden het belangrijk dat onze opvolgers bevlogen mensen zijn met ruime ervaring in de zorg, empathisch en nuchter zijn en een grapje kunnen maken. Maar bovenal ook dat zij de bewoners liefdevol grenzen kunnen stellen.” Benieuwd naar de voordelen van het Thomashuis-ondernemerschap? Meld je dan aan voor onze informatiebijeenkomst op 7 juli.

Huidige ondernemers: Wim Karel & Elvira Willemstein
Geopend sinds: 2009
Aantal bewoners: 7
Team: 6 medewerkers (3 fte), 1 vrijwilliger

Bezoek een infomiddag

Hét perfecte moment om te ontdekken of het runnen van een Thomashuis iets voor jou/jullie is!

Inschrijven

Klaar voor je eigen Thomashuis?

Meld je aan als zorgondernemer!

Aanmelden