Thomashuis Culemborg

Woonbegeleider 20-24 uur

Zou je graag jouw vaardigheden als begeleider willen inzetten in ons Thomashuis in Culemborg? We nodigen je van harte uit om te reageren op onze vacature!

Over het werk hoeven we het niet uitgebreid te hebben want je hebt ruime ervaring in het begeleiden van mensen met een verstandelijke beperking. Dat veiligheid en aandacht sleutelbegrippen zijn bij de ondersteuning in het dagelijks leven, is voor jou niks nieuws. Je hebt gewerkt met mensen die een stoornis in het autistisch spectrum hebben en weet dat duidelijkheid en structuur belangrijk zijn. Wij bieden die met behulp van de methode Geef me de 5. Al onze medewerkers hebben een training over deze methode gevolgd en houden elkaar scherp op de (on)mogelijkheden van de toepassing ervan.

Voor ons zijn de afspraken in het ondersteuningsplan een leidraad. Belangrijk is om goed naar een bewoner te kijken om zorg en begeleiding optimaal op de bewoner af te stemmen. Je werkt samen in een klein team en levert een bijdrage aan de ontwikkeling van het team. Je werkt volgens een wisselend rooster met slaapdiensten.

In ons Thomashuis wonen 8 volwassenen met een matige verstandelijke beperking en een gedragsmatige component. Ons prachtige pand staat middenin het historisch centrum van de stad. Onze bewoners kennen de buurt en de buren en worden gekend door hun buurtgenoten. We stimuleren dit contact door veel van onze boodschappen samen met onze bewoners in Culemborg te doen. We maken regelmatig gebruik van de horecavoorzieningen met de hele groep of een deel daarvan. We gaan op stap naar activiteiten in de buurt of verder weg.

De bewoners gaan voor het grootste deel van de week naar externe dagbesteding. We bieden ook zelf dagbesteding aan die deels extern en deels vanuit het Thomashuis wordt verzorgd. Van de geboden uren begeleiding zal gemiddeld een dag per week in de dagbesteding worden ingeroosterd. De dagbesteding richt zich op creatieve activiteiten, tuinieren, koken, sport, muziek en theater.

We vragen een afgeronde relevante MBO-opleiding (minimaal niveau 3) en een aantal jaar ervaring als woonbegeleiding. Je straalt rust uit en bent flexibel, verantwoordelijk, enthousiast, initiatiefrijk, creatief en stressbestendig. Je bent iemand die stevig en stabiel in het leven staat. Je hebt gevoel voor humor, kan relativeren en je bent niet bang voor onverwachte situaties. Je beschouwt de (wettelijk) vertegenwoordiger(s) en andere naasten van de bewoner als een belangrijke bron van informatie en houdt hen op de hoogte van hetgeen er speelt.

We bieden je een boeiende en dynamische werkplek middenin de Culemborgse samenleving. Je hebt contact met alle betrokkenen bij ons huis en onze bewoners en draagt echt verantwoordelijkheid. Jij kunt voor onze bewoners het verschil maken.

Je start met een tijdelijk dienstverband van minimaal 20 en maximaal 24 uur met uitzicht op een vast dienstverband en een salaris en andere arbeidsvoorwaarden volgens de CAO gehandicaptenzorg.

Het overleggen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) maakt onderdeel uit van de wervings- en selectieprocedure.

Spreekt ons verhaal je aan en denk je dat je bij ons past, stuur dan een reactie naar: culemborg@thomashuis.nl.

We kijken ernaar uit met je kennis te maken!

 

 

Delen: