Thomashuis Enschede

Reactie op artikel in de Telegraaf

In de media
Thomashuis Enschede

Vandaag staat er in de Telegraaf een stuk te lezen waarin Thomashuis Enschede genoemd wordt in het kader van de recent gearresteerde sekteleider Wilri W. Dit stuk suggereert een actieve rol en medeplichtigheid van het Thomashuis in de misdrijven van Wilri W. die 10 jaar geleden plaatsvonden. Deze aantijging is pertinent onwaar en daar willen wij op reageren.

10 jaar geleden hebben de toenmalige zorgondernemers – mijn ouders – Wilri W. ingezet voor het organiseren van teambuildingactiviteiten en sessies met familie-opstellingen, o.a. met medewerkers, enkele ouders en familieleden van de bewoners. Deze samenwerking zijn zij in volle vertrouwen aangegaan en leverde positieve resultaten op. De samenwerking met Wilri W. is echter abrupt stopgezet toen hij verdere therapeutische activiteiten wilde ontwikkelen vanuit de naam Thomashuis. Dat is nooit de bedoeling geweest en is ook niet het doel van een Thomashuis. Wilri W. werd heel opdringerig en dat voelde niet goed.

Recent kwam aan het licht dat enkele betrokkenen – die niet in het Thomashuis woonden of wonen – bij de activiteiten seksueel zijn misbruikt door Wilri W. De toenmalige zorgondernemers van het Thomashuis hebben daar nooit iets van geweten.

Wij – de huidige en toenmalige zorgondernemers van Thomashuis Enschede – zijn geschokt en diep bedroefd te moeten vernemen Wilri W. dergelijke misdrijven zou hebben begaan. We vinden het ontzettend erg voor de betrokkenen en onze gedachten gaan uit naar hen.

Thomashuis Enschede staat voor persoonlijke aandacht, warmte en veiligheid. Al 12 jaar lang wordt er met veel liefde hard gewerkt om dit voor onze bewoners te borgen. Dat dit is geschaad, raakt ons diep. We vinden het moedig dat ze eindelijk hun verhaal hebben kunnen vertellen en wensen hen verder heel veel sterkte.

Wij distantiëren ons echter van de misdrijven van Wilri W. en blijven geloven in waar we voor staan.

Fleur

Delen: