Thomashuis Ermelo

Begeleider 16-28 uur

Begeleider gehandicaptenzorg 16-28 uur 

 

Het Thomashuis en haar bewoners

In Thomashuis Ermelo ben je in een klein team direct bezig met acht bewoners. Binnenkort verwelkomen we nog een nieuwe bewoner en daarom zijn we op zoek naar extra begeleiders.

We helpen onze bewoners een leven te leven dat de moeite waard is. Je hebt veel tijd voor ze, de lijnen zijn kort en je hebt alle ruimte om vanuit je eigen kracht alles wat in dit huishouden nodig is vorm te geven. Als collega’s kunnen we op elkaar aan en vertrouwen we elkaar. Daarmee bieden we veiligheid en geborgenheid. We streven ernaar dat bewoners zich veilig, geliefd en verbonden voelen. De kern van het werk is het aangaan en ontwikkelen van de persoonlijke relatie met bewoners.

 

Je werkzaamheden

In de ochtend helpen je de bewoners uit bed waarbij de hulpvraag van de bewoners divers is. Om 9:00 is iedereen naar dagbesteding en voer je nog wat huishoudelijke taken uit. Op vrije dagen ( woensdag, zaterdag en zondag) slapen we wat langer uit en doen we gezamenlijk leuke dingen.

Er is altijd van alles te doen; er moet gekookt worden, de was moet gedaan,  en de tuin vraagt wat onderhoud. Deze dingen die moeten gebeuren zijn altijd middel in de begeleiding van bewoners; je doet het samen met de bewoners.

In de middag maak je gelijk contact met de bewoners die thuis komen. Zo zie je hoe iedereen erbij zit en bedenk je hoe je hen gaat betrekken. Je bent in contact en zorgt ervoor dat bewoners zich gezien en gehoord voelen. Je maakt een huiselijke sfeer die past bij de verschillende behoeftes van de bewoners. Tussendoor stem je voortdurend met je collega af over wat jullie zien en wat zich in huis afspeelt. Bewoners zijn blij dat je er bent; je brengt sfeer en warmte in huis. De tijd vliegt en voor je het weet ben je bezig bewoners naar bed te brengen. Als je naar huis gaat voel je je vol energie en is het huis in rust en netjes; je collega’s morgen kunnen zo door op waar je gebleven bent.

 

We vragen

Je bent een begeleider die voor 16- 28 uur per week bij ons wil werken en die een afgeronde MBO 4  of relevante HBO-opleiding heeft, of deze binnekort afrondt ( BBL traject behoort ook tot de mogelijkheden). Je bent bereid zowel korte (minimaal 3uur) als langere diensten te draaien. Weekend diensten en incidentele slaapdiensten zijn voor jou geen bezwaar. Je hebt een bewuste keuze voor mensen met een verstandelijke beperking gemaakt en je aan hen verbonden. Je vindt het leuk om te analyseren, te reflecteren en om te leren. Je werkt vanuit de relatie en je gevoel en je vindt het leuk om dingen te regelen en te zorgen dat alles op orde is. Je bent in het bezit van rijbewijs B.

 

We bieden

In het Thomashuis conformeren we ons aan de CAO-Gehandicaptenzorg met uitstekende arbeidsvoorwaarden. Het salaris is afhankelijk van wat je ons kunt bieden en de functie is ingedeeld in FWG 30 tot FWG 40

 

Informatie

Om te horen hoe de collega’s het werken ervaren kun je hen bellen op het algemene nummer van het Thomashuis: 0640017450.  Voor meer informatie kan je ook vragen naar de ondernemers Hans en Alies Stijnman

 

Reacties voorzien van cv en motivatie kunnen gestuurd worden aan info@ermelo.thomashuis.nl  ter attentie van Hans en Alies Stijnman.

 

Delen: