Thomashuis Erp

Team Thomashuis Erp stelt zich voor

Interview
Thomashuis Erp

Thomashuis Erp, geen instelling maar een echt thuis!

Mijn naam is Kari Dijk (21), ik sta helemaal rehts op de foto. Ik loop sinds augustus 2018 stage bij het Thomashuis in Erp. Na mijn Havo opleiding ben ik begonnen met de opleiding Pedagogiek aan het Fontys te Eindhoven. Het eerste jaar heb ik stage gelopen in groep 3 op een basisschool in Sint Oedenrode, “Het mooie van kinderen op een basisschool is dat je ze een jaar lang begeleidt en ziet dat ze zich gaandeweg steeds meer ontwikkelen.

Mijn tweede stage jaar was bij Humanitas Match! Hier was ik een maatje voor jongeren, jongeren die een lastige thuissituatie hadden en waar de sociale contacten niet zo lekker liepen. Als maatje gaf ik ze aandacht en luisterde naar ze.

Voor mijn gekoppelde stage (derde en vierde jaar) werd ik getipt door een leerkracht van mijn opleiding. Ik had in eerste instantie nog niet aan deze doelgroep gedacht, mensen met een beperking. Ik was direct enthousiast mede doordat ik een nichtje van 13 jaar heb met een verstandelijke beperking. De kennismaking vond plaats met de bewoners erbij. Zij mochten mee beslissen of ik daar mocht komen stage lopen. Door de bewoners, de zorgondernemers en de rest van het team voelde ik me meteen welkom in het Thomashuis. Ik was verbaasd over de familiesfeer die er hing, niet te vergelijken met een instelling, maar een echt thuis voor de bewoners. Hier wil ik graag mijn opleiding pedagogiek afronden! Ik wil de bewoners helpen zo zelfstandig mogelijk te zijn, ze te ondersteunen bij hun verzorging en andere activiteiten waar nodig en bij keuzes die ze moeten maken.  

In de  tijd dat ik nu stage loop bij het Thomashuis is er een band gegroeid tussen mij, de bewoners en de rest van het team. Ik mocht zelfs mee op vakantie met ze. De zorgondernemers Cisca en Dennis heb ik leren kennen als zeer betrokken ondernemers waarbij de bewoners centraal staan. Zij hebben mij opgenomen in deze warme familie en samen met hun en de overige begeleiders zorgen we dat de bewoners een warme thuisomgeving ervaren en dat ze er toe doen!

 

Hey…..ik ben Kim, 37 jaar, ik kom uit Gemert en werk al vier jaar met veel plezier bij Thomashuis Erp. Ik sta in het midden op de foto.

Ik heb twee lieve dochters. In mijn vrije tijd loop ik graag hard, wandel veel, houdt van festivals, uit eten en op vakantie gaan.

Vroeger werkte ik als verpleegkundige op grote instellingen in de psychiatrie en verstandelijk beperkten sector. Echter het kleinschalige van het Thomashuis spreekt mij meer aan, lekker huislijk en veel tijd voor persoonlijke aandacht voor onze bewoners. Ik werk voornamelijk op de dagbesteding, maar draai ook mee met de zorgtaken op de woning. Er zijn altijd nieuwe ontwikkelingen en vooruitgang in de zorg op het Thomashuis Erp en ik hoop daar nog lang aan bij te mogen dragen.

 

Mijn naam is Aniek, ik ben 23 jaar en woonachtig in Wanroij. Op de foto sta ik direct naast Kari. Bij het Thomashuis ben ik begonnen als stagiaire, hierna ben ik als leerling gaan werken en heb nu sinds augustus 2017 een vast contract waar ik heel erg blij mee ben.  Wat ik zo leuk vind aan het Thomashuis is dat iedereen zich er thuis kan voelen, iedereen voelt zich veilig en hierdoor kan iedereen zichzelf zijn. Er hangt een huiselijke sfeer en door de kleinschaligheid kunnen we bewoners veel warmte en persoonlijke aandacht geven. Ook krijgen we veel ruimte om activiteiten te ondernemen, wat voor bewoners erg leuk is.

Ik ervaar het als prettig dat wij als team allemaal onze kwaliteiten in kunnen zetten, hierdoor vullen we elkaar goed aan en kunnen we de bewoners bieden wat ze nodig hebben.

Door mijn positieve instelling en liefde voor dit vak, ga ik elke keer weer met veel plezier naar mijn werk. Ik vind het fijn om een leuke en gezellige sfeer te kunnen creëren. Belangrijk vindt ik om naar de mogelijkheden te kijken van de bewoners en ze te kunnen laten groeien door succeservaringen.

 

Ik ben Femke en ben 25 jaar. Op de foto sta ik links naast Cisca.

Momenteel studeer ik voor verpleegkundige op de HAN.

Inmiddels ben ik alweer sinds juni in dienst van het Thomashuis waar ik het erg naar mijn zin heb.

Wat mij vooral heel vrolijk maakt in het Thomashuis is het fijne team waar ik mee werk, maar natuurlijk vooral de lieve schatten die in het Thomashuis wonen.

We doen leuke activiteiten en hebben het erg gezellig met elkaar.

Ik hoop dat ik nog heel lang hier werkzaam mag zijn!