Alie en Lute: ‘Thomashuis heeft ons gelukkig gemaakt’

Alie en Lute hebben genoten van het Thomashuis-ondernemerschap
Uit de huizen
Jan de Gier

Na ruim 7 jaar lief en leed te hebben gedeeld met hun bewoners, zijn Alie en Lute op zoek naar opvolgers voor hun Thomashuis in Vledder. Er wordt gezocht naar een enthousiast stel dat het stokje wil overnemen. Alie en Lute raden het ondernemerschap van harte aan: “Als mens heeft dit ons rijker gemaakt.”

Wie met Alie en Lute spreekt, merkt aan alles dat dit zorgmensen in hart en nieren zijn. De liefde voor hun huis en de bewoners is voelbaar tussen alle zinnen door. Het stel omschrijft de achterliggende periode als ‘een bijzonder en boeiend verhaal’, waar steeds weer nieuwe hoofdstukken aan toegevoegd zijn sinds de start in 2012. “Het kent dieptepunten en hoogtepunten zoals in het echte leven en iedereen speelt er zijn of haar eigen rol in.”

Jaren zeventig

Toen het stel kennismaakte met de formule Thomashuis sloot het perfect aan op de wensen die ze hadden. “We hebben beiden een lange ervaring in de zorg”, vertelt Lute. “Sinds begin jaren ’70. In al die tijd hebben we een hoop meegemaakt. Allerlei veranderingen, fusies, schaalvergroting. Daar stonden we aanvankelijk niet negatief tegenover, maar na verloop van tijd lukte het ons steeds minder om te zien of de bewoners er nu beter van werden.”

Menselijke maat

Het Thomashuis stelde Alie en Lute in staat om terug te gaan naar de menselijke maat, kleinschaligheid en de verantwoordelijkheden leggen daar waar hij hoort. “We hebben een huis kunnen creëren waar onze bewoners mogen en kunnen zijn wie ze zijn, waar ze serieus worden genomen en waar wordt gekeken naar wat ze echt nodig hebben”, vertellen ze. “Ze vormen met z’n achten een heerlijk clubje met wie we lief en leed delen. Er is warmte, persoonlijke aandacht en rust. Wandelen, sporten, in beweging zijn: alles heeft op eigen manier bij onze bewoners een plek. Samen zijn en gezelligheid beleven.”

Trots en dankbaar

Alie en Lute zijn reuzetrots en dankbaar dat ze dit hebben mogen meemaken. “Als mens heeft dit ons rijker gemaakt. We hebben er geen seconde spijt van dat we aan dit avontuur zijn begonnen.” Het zorgondernemerschap bleek voor hen een grote meerwaarde. “Als rechtgeaarde zorgmensen zijn we er gelukkig van geworden om zo ons leven te mogen invullen.”

Interesse in overname?

Neem dan vooral even een kijkje op de pagina 'Zorgondernemer worden'. Hierop vind je alle info over het zorgondernemerschap, ervaringsverhalen, criteria en nog veel meer. 

Meer ontdekken over Thomashuis Vledder (bewonersgroep, het pand en de ligging) en andere huizen die overnamekandidaten zoeken? Dan kan hier

Zo snel mogelijk de sfeer proeven ín een Thomashuis? Meld je aan voor onze infomiddag over het zorgondernemerschap in Thomashuis Noordwolde op 28 november a.s.! 

Even bellen kan natuurlijk ook: 0182- 550433

Delen:

Mis niks van de kleurrijke verhalen van het Thomashuis

Schrijf je in voor de nieuwsbrief ThomashuisVertelt!