Deze Thomashuizen hebben een kamer vrij

Wonen
Laura van Elst

Elke maand plaatsen we een overzicht van Thomashuizen die een fijne woonplek beschikbaar hebben voor mensen met een verstandelijke beperking. In dit bericht aandacht voor Thomashuis Steenwijkerland, Elst, Noordwolde, Blerick, Nieuwehorne en Hollands Kroon.

Ook in deze moeilijke tijden staan de Thomashuizen klaar voor wie op zoek is naar een warm thuis. Op diverse plekken is een kamer beschikbaar. Deze zijn allemaal te vinden op de pagina www.thomashuis.nl/vestigingen. Vink bij 'Plaats beschikbaar' JA aan en klik op zoeken.

Thomashuis Steenwijkerland (Overijssel)

Na dertien jaar de zorgondernemers te zijn geweest van Thomashuis Olst, openen Bert en Annelies Boshoven begin september de deuren van Thomashuis Steenwijkerland. “We willen de bewoners in Thomashuis Steenwijkerland net zo’n fijn thuis bieden als dat we in Thomashuis Olst met z’n allen hebben gecreëerd.” In de historische stadsvilla gaan Bert en Annelies de bewoners een gezellig en zo gewoon mogelijk leven bieden. “Ons doel is de bewoners een gelukkig leven te geven, een veilig thuis en een warm plekje in ons hart”, vertelt het zorgechtpaar.  

In een notendop staat Thomashuis Steenwijkerland voor de drie B’s: betrouwbaar, betrokken en bekwaam. Dankzij het kleinschalige karakter is er volop tijd en aandacht voor elke bewoner als individu. Doordat Bert en Annelies als betrokken zorgondernemers ook in het Thomashuis wonen, zijn ze een vast aanspreekpunt voor de bewoners en diens familie. 

Nog even en dan heten Bert en Annelies de toekomstige bewoners van harte welkom. Elke slaapkamer wordt naar eigen smaak ingericht. Er zijn nog enkele ruime kamers vrij. Dus ken of ben jij iemand met een verstandelijke beperking die op zoek is naar een gezellig thuis? Neem dan contact op met Bert en Annelies voor een vrijblijvende kennismaking. Bel 06-49 83 41 49 of stuur een mail naar steenwijkerland@thomashuis.nl. De website vind je hier >>.

Thomashuis Elst (Gelderland)

In het Gelderse Elst bieden Michelle en Paul hun 8 bewoners een fijn leven. "We hechten veel waarde aan tradities, samen koken en eten, samen erop uit en genieten van de dagelijkse dingen in en om het huis. Omdat we onder hetzelfde dak wonen als onze bewoners, zijn we goed op de hoogte van wat er speelt. Wij zijn praktisch altijd aanwezig en vormen het vaste aanspreekpunt voor de bewoners en hun ouders/vertegenwoordigers." 

Thomashuis Elst is gevestigd in de voormalige boerderij Westeraam. "Inmiddels is de boerderij omsloten door nieuwbouw waardoor we volop meedoen met de wijk." Op de begane grond bevindt zich de gezamelijke woonkamer waar we veel samen vertoeven. Daarnaast zijn er 9 slaap/zitkamers die de bewoners naar eigen smaak inrichten. De ruime zonnige tuin om het Thomashuis met kippenren en boomgaard maken het plaatje compleet. Momenteel heeft Thomashuis Elst één kamer vrij. Met het oog op de groepssamenstelling gaat de voorkeur gaat uit naar een mannelijke nieuwe bewoner. Meer informatie of een kennismakingsgesprek aanvragen kan door te bellen naar 06 51 45 89 33 of te mailen naar elst@thomashuis.nl.

Thomashuis Nieuwehorne (Friesland)

Thomashuis Nieuwehorne is gevestigd in de prachtige Tjongervalei bij Heerenveen. Daar maken Martine en Firwin met hun team elke dag het verschil voor hun 8 bewoners en de betrokken familieleden.

Momenteel is er een kamer vrij voor een nieuwe bewoner. Ben jij of ken jij de nieuwe bewoner die zij zoeken? Bel dan 0513 - 845 233 of mail naar nieuwehorne@thomashuis.nl.

Thomashuis Noordwolde (Friesland)

Thomashuis Noordwolde ligt aan de rand van het dorp, in een karakteristiek pand met aan de achterkant een grote tuin. "Samen met onze medewerkers en ouders zetten wij ons elke dag in om de bewoners een fijn thuis te bieden waar we het goed hebben met elkaar. Samen gaan we veel op pad en genieten we van het leven", aldus zorgondernemers Niels en Josée. "Het is een ontspannen en liefdevolle omgeving, gebaseerd op de grondslagen van een gezin. Die uiten zich in gezamenlijk koken, eten en activiteiten ondernemen met als doel elkaar te prikkelen, stimuleren, aan te moedigen en elkaar bij te staan. Maar bovenal te respecteren om wie we zijn."

Sinds kort hebben Niels en Josée een kamer vrij om een nieuwe bewoner welkom te heten. De website van Thomashuis Noordwolde vind je hier >>. Contact opnemen kan via 0561 - 43 13 03 of noordwolde@thomashuis.nl.   

Thomashuis Hollands Kroon (Noord-Holland)

Kevin, Sander, Marijn, Dido, Dennis en Ryan zijn op zoek naar een medehuisgenoot voor Thomashuis Hollands Kroon. Niemand is een nummer, maar een uniek individu met eigen interesses, eigen maniertjes en talenten. “Het allerbelangrijkst is dat je bij onze zorgondernemers Marion en Johan jezelf kunt zijn en mag zijn wie je bent.”

In de landelijk gelegen woonboerderij in Venhuizen wordt er met elkaar samengeleefd. “Met tal van dagbestedingsmogelijkheden in de buurt, maar ook op locatie”, vertellen Johan en Marion. Denk aan sport en spel, zwemmen, fitness, wandelen, fietsen, paardrijden, tuinieren, dierverzorging, educatie, koken, bakken en andere creatieve bezigheden.

Momenteel zijn er twee kamers vrij voor twee bewoners tussen de 18 en 50 jaar. “Je wilt binnen jouw mogelijkheden bijdragen aan het leven in ons Thomashuis en vindt het leuk om ook activiteiten met de groep te ondernemen.” Benieuwd? Lees dan meer info op de website >> van Thomashuis Hollands Kroon. Neem contact op voor een kennismakingsgesprek via 06 22 90 57 88 of hollandskroon@thomashuis.nl.

Thomashuis Blerick (Limburg)

Gezelligheid staat in Thomashuis Blerick hoog in het vaandel. “Wij zijn geboren en getogen Blerickenaren”, vertellen zorgondernemers Peter en Nicole. “Een warm, open en sociaal gezin waar de deur voor iedereen openstaat. Door onze Limburgse gemütlichkeit houden wij van gezelligheid en dingen ondernemen die het leven prettig maken.”

Sinds enige tijd is er in hun huis ruimte voor een nieuwe bewoner. “Wie interesse heeft kan ons even mailen of bellen zodat we even met elkaar in gesprek kunnen gaan. Op onze website kun je allemaal leuke foto’s en meer info vinden over ons huis. We ondernemen veel activiteiten en kijken daarbij wat onze bewoners leuk vinden en waar hun interesses liggen. Alle bewoners zijn bij ons uniek en stuk voor stuk kanjers.” Of zoals Karin, moeder van Marco, het verwoordt: “‘Van samen een kopje koffiedrinken tot persoonlijk in bed gestopt worden. Het is one happy family. En zelf ben ik altijd welkom om onverwachts binnen te waaien. Dit is een lot uit de loterij.”

Meer informatie vind je op de website www.thomashuis.nl/blerick. Contact opnemen kan door te mailen naar blerick@thomashuis.nl of door te bellen naar 06- 22 94 35 39 of 06 14 80 40 10.

Delen:

Mis niks van de kleurrijke verhalen van het Thomashuis

Schrijf je in voor de nieuwsbrief ThomashuisVertelt!