Deze Thomashuizen hebben een kamer vrij

Wonen
Laura van Elst

Foto: Thomashuis Wagenberg

Elke maand plaatsen we een overzicht van Thomashuizen die een fijne woonplek beschikbaar hebben voor mensen met een verstandelijke beperking. In dit bericht aandacht voor Thomashuis Wagenberg, Sneek, Elst, Spierdijk, Steenwijkerland en Nieuwehorne.

Ook in deze moeilijke tijden staan de Thomashuizen klaar voor wie op zoek is naar een warm thuis. Op diverse plekken is een kamer beschikbaar, die de toekomstige bewoner naar eigen smaak inricht. Deze zijn allemaal te vinden op de pagina www.thomashuis.nl/vestigingen. Vink bij 'Plaats beschikbaar' JA aan en klik op zoeken.

Thomashuis Wagenberg (Brabant)

In Thomashuis Wagenberg is de zoektocht begonnen naar een negende huisgenoot. “In het Brabantse dorp Wagenberg (gemeente Drimmelen) bieden wij, samen met ons team begeleiders en vrijwilligers, aan acht huisgenoten een fijn leven in een warme en vertrouwde woonomgeving.  De dagelijkse gang zoals in een gezin, komt ook steeds bij ons weer terug: samen koken, samen eten, gewone leuke dingen doen in de vrije tijd, uitstapjes maken, en zo meer”, vertellen zorgondernemers Martien en Jolanda.

ThomashuisVerbindt: 'Wij zien de bewoners regelmatig voorbijlopen'

Het Thomashuis is gevestigd in een voormalig kloosterhuis, wordt omringd door een royale tuin en ligt op loopafstand van het gemoedelijke centrum. “Wij maken volop deel uit van de dorpssamenleving. De huisgenoten zijn bekend in het dorp, onder andere van het bezorgen van folders, het ophalen van glas voor de glasbak en de collectes die wij voor diverse goede doelen uitvoeren.”

Interesse in deze warme woonomgeving? Vraag dan een kennismakingsgesprek aan met Martien of Jolanda via 06 – 83 54 14 76 of 06 – 40 33 62 26 of stuur een mail naar wagenberg@thomashuis.nl. Meer informatie en foto’s vind je hier.

Thomashuis Sneek (Friesland)

In het Friese bruisende stadje Sneek hebben Jan en Hermien een warme woonplek vrij. "Een plek waar je je thuis voelt en geniet van de alledaagse dingen. Zinvolle en plezierige dagbesteding hoort daar bij. Voor ons is het een unieke mogelijkheid om samen te werken en te doen waar wij goed in zijn, namelijk het zorgen voor mensen en hen ondersteunen bij hun zelfredzaamheid', vertellen Jan en Hermien. "Iedereen is hier even goed bevriend met elkaar", vertelt Luke, die nu zo'n 7 jaar in Thomashuis Sneek woont. 

Op zoek naar een liefdevolle woonomgeving in Zuidwest Friesland? Neem dan contact op met Jan en Hermien via  0515 780 016 of sneek@thomashuis.nl. De website van Thomashuis Sneek zie je hier.

Thomashuis Spierdijk (Noord-Holland)

Een huis moet een thuis zijn. "Een basis waar vanuit je je kan ontwikkelen en tot rust kan komen. In Thomashuis Spierdijk willen wij je dit bieden. In een landelijke omgeving waar je samen kan zijn met anderen of tijd voor jezelf kan hebben. Net waar jij op dat moment zin in hebt. Een thuis waar iedereen zichzelf kan en mag zijn", vertellen zorgondernemers Piet en Angelique.

Momenteel is er in Thomashuis Spierdijk een kamer vrij voor een mannelijke bewoner. Benieuwd? Neem dan een kijkje op hun website https://www.thomashuis.nl/spierdijk of neem contact op via 022 956 13 98 of spierdijk@thomashuis.nl.

Thomashuis Elst (Gelderland)

In het Gelderse Elst bieden Michelle en Paul hun 8 bewoners een fijn leven. "We hechten veel waarde aan tradities, samen koken en eten, samen erop uit en genieten van de dagelijkse dingen in en om het huis. Omdat we onder hetzelfde dak wonen als onze bewoners, zijn we goed op de hoogte van wat er speelt. Wij zijn praktisch altijd aanwezig en vormen het vaste aanspreekpunt voor de bewoners en hun ouders/vertegenwoordigers." 

Thomashuis Elst is gevestigd in de voormalige boerderij Westeraam. "Inmiddels is de boerderij omsloten door nieuwbouw waardoor we volop meedoen met de wijk." Op de begane grond bevindt zich de gezamelijke woonkamer waar we veel samen vertoeven. Daarnaast zijn er 9 slaap/zitkamers die de bewoners naar eigen smaak inrichten. De ruime zonnige tuin om het Thomashuis met kippenren en boomgaard maken het plaatje compleet. Momenteel heeft Thomashuis Elst één kamer vrij. Met het oog op de groepssamenstelling gaat de voorkeur gaat uit naar een mannelijke nieuwe bewoner. Meer informatie of een kennismakingsgesprek aanvragen kan door te bellen naar 06 51 45 89 33 of te mailen naar elst@thomashuis.nl.

Thomashuis Steenwijkerland (Overijssel)

Na dertien jaar de zorgondernemers te zijn geweest van Thomashuis Olst, openden Bert en Annelies Boshoven begin september de deuren van Thomashuis Steenwijkerland. “We willen de bewoners in Thomashuis Steenwijkerland net zo’n fijn thuis bieden als dat we in Thomashuis Olst met z’n allen hebben gecreëerd.” In de historische stadsvilla gaan Bert en Annelies de bewoners een gezellig en zo gewoon mogelijk leven bieden. “Ons doel is de bewoners een gelukkig leven te geven, een veilig thuis en een warm plekje in ons hart”, vertelt het zorgechtpaar.  

In een notendop staat Thomashuis Steenwijkerland voor de drie B’s: betrouwbaar, betrokken en bekwaam. Dankzij het kleinschalige karakter is er volop tijd en aandacht voor elke bewoner als individu. Doordat Bert en Annelies als betrokken zorgondernemers ook in het Thomashuis wonen, zijn ze een vast aanspreekpunt voor de bewoners en diens familie. 

Bert en Annelies hebben momenteel nog een kamer vrij. Dus ken of ben jij iemand met een verstandelijke beperking die op zoek is naar een gezellig thuis? Neem dan contact op met Bert en Annelies voor een vrijblijvende kennismaking. Bel 06-49 83 41 49 of stuur een mail naar steenwijkerland@thomashuis.nl. De website vind je hier >>.

Thomashuis Nieuwehorne (Friesland)

Thomashuis Nieuwehorne is gevestigd in de prachtige Tjongervalei bij Heerenveen. Daar maken Martine en Firwin met hun team elke dag het verschil voor hun 8 bewoners en de betrokken familieleden. Momenteel is er een kamer vrij voor een nieuwe bewoner. Ben jij of ken jij de nieuwe bewoner die zij zoeken? Bel dan 0513 - 845 233 of mail naar nieuwehorne@thomashuis.nl.


De toppers van Thomashuis Nieuwehorne. 

Delen:

Mis niks van de kleurrijke verhalen van het Thomashuis

Schrijf je in voor de nieuwsbrief ThomashuisVertelt!