In deze Thomashuizen is een kamer vrij

Thomashuis Nieuwehorne
Uit de huizen
Marieke Koenders

Ben jij op zoek naar een liefdevol thuis voor jouw naaste met een verstandelijke beperking?  De volgende Thomashuizen hebben nog een plekje beschikbaar: Zenderen, Steenwijkerland, Wageningen, Lexmond, Roden, Velp, Nieuwehorne, Spierdijk, Steenbergen, Breezand en Middelharnis. Iedere vestiging heeft zijn eigen pagina en daar zijn de contactgegevens te vinden van de betreffende zorgondernemers.  Wilt je weten of er in jouw regio een plaats beschikbaar is voor jouw dierbare, kijk dan op https://www.thomashuis.nl/vestigingen. Vink bij 'Plaats beschikbaar' JA aan en klik op zoeken.

Thomashuis Nieuwehorne (Friesland)

Zorgondernemers Martine en Firwin hebben twee plaatsen vrij: “Ons Thomashuis is een kop-hals-romp boerderij. Deze mooie boerderij staat midden in het dorp dus ook middenin de samenleving. In ons Thomashuis wonen acht mensen met een verstandelijke beperking en is er ruimte voor twee nieuwe bewoners. De warmte van een gezin, de huiselijke sfeer en de persoonlijke begeleiding staan voor ons hoog in het vaandel. Maar vooral een veilige en liefdevol thuis bieden.” 

Thomashuis Lexmond (Utrecht)

Jennifer en Ate Snel wonen vanaf augustus 2018 in Thomashuis Lexmond. Het is een mooie woonboerderij, onderaan de Lekdijk en ligt aan de rand van Lexmond. Rondom het huis is er volop ruimte om te genieten van het buitenleven. Er is een prachtige boomgaard met veel verschillende soorten bomen (appels, peren en pruimen). Ook is er een moestuin, waar we onze eigen groenten kunnen verbouwen en een dierenweide. Het dorp met zijn plaatselijke winkels is op loopafstand. https://www.thomashuis.nl/lexmond/wij-hebben-een-plaatsje-vrij

Jennifer en Ate: "We genieten van de kleine dingen in het leven, die maken het verschil. Geluk vind je tenslotte niet door te zoeken naar het grote, maar door te leren genieten van het kleine. Of zoals door de Thomashuizen zelf omschreven: ”bewoners moeten niet integreren in de zorgwereld, maar de zorgwereld moet integreren in de gewone wereld.” Lees hier alles over de samenstelling van de groep en het huis. "

Thomashuis Roden (Groningen)

Jelle Regeling en Nynke Bosma wonen samen met 8 heel bijzondere mensen in een mooie boerderij aan de rand van het levendige dorp Roden. Ze hebben een kamer vrij in hun gezellig huis

Jelle en Nynke: "Ons doel is dat de bewoners zich thuis voelen bij ons en zichzelf kunnen zijn, samen met ons, en onze dieren. De kracht van ons Thomashuis ligt in het gewone; samen leven als een groot "gezin" met alle ups en downs."

Thomashuis Middelharnis (Zuid-Holland)

Yvette en Arco Jordaan hebben een plekje vrij in hun Thomashuis in Middelharnis.

Yvette en Arco: "In ons Thomashuis woont een groep van 8 bewoners met een wisselende zorgvraag. Gevarieerd in leeftijd, interesses en zo meer. Als je interesse hebt, lees dan onderstaand verhaal over ons huis en neem contact op voor een vrijblijvende afspraak om het speciale gevoel van Thomashuis Middelharnis te ervaren.

Wij vinden een liefdevolle, veilige en vertrouwde leefomgeving belangrijk voor onze bewoners en  bieden een zo normaal mogelijk (t)huis. Ieder kan zichzelf zijn en we kunnen van elkaar leren. Soms kan iets wel, maar soms ook niet. Ieder heeft zijn of haar eigen hobby's. Net als in het gewone gezinsleven.

De rol van ouder/bewindvoerder is groot, we doen het echt samen! Een wederzijds vertrouwen vinden wij hierin erg belangrijk, dit vormt de basis.Ieder heeft zijn eigen verantwoordelijkheid. Vaak loopt dit ook wel in elkaar over in de begeleiding en verzorging die (uit handen) wordt gegeven."

Thomashuis Velp (Noord-Brabant)

Thomashuis Velp ligt aan de oude Maasdijk in natuurgebied “De Pannestaart” en wordt gerund door Pieter en Betty Gülcher. 

Pieter en Betty: "Wij zijn een kleinschalige woongroep voor volwassenen met een verstandelijke beperking. De woongroep bestaat momenteel uit twee en heren en vijf dames in de leeftijd van 30 tot 57 jaar. Er is in ons huis dus nog plek beschikbaar om te komen wonen. In ons Thomashuis hebben alle bewoners een eigen zit/slaapkamer, daarnaast is er een gezamenlijk woonkamer, keuken, eetkamer en knutselhoek waar veel gebruik van wordt gemaakt. Door de week zijn de bewoners op de dagbesteding op diverse plekken rondom Grave. Op woensdag en donderdag bieden wij dagbesteding op het Thomashuis. Verder maken verschillende bewoners gebruik van sport en dansclubjes in de omgeving. Wij streven er naar om een veilig, gezellig en huiselijke sfeer te bieden. Dit doen wij samen met ons team en vrijwilligers." Lees hier hun hele bewonersoproep: https://www.thomashuis.nl/velp/bewoners-gezocht

Thomashuis Wageningen (Gelderland)

Ook Thomashuis Wageningen heeft een plekje vrij. Gertjan en Thea van Helden verzorgen in dit Thomashuis een warm thuis. 

Ons huis waar je je prettig kan voelen: ruim, licht en veel groen om je heen.

Het huis waar je je terug mag trekken in je eigen mooie kamer.

Het huis waar je in contact komt met anderen en waardevolle relaties kan (leren) aangaan.

Het thuis waar je veilig bent.

Het huis waar je jouw leven kiest en waar vandaan je er op uit trekt je wereld in.
Om altijd weer terug te kunnen keren naar je vertrouwde thuis, waar je je begrepen en gewaardeerd weet en zo tot rust komt.

Zo’n (t)huis wil ons Thomashuis zijn.

Thomashuis Spierdijk (Noord-Holland)

Zorgondernemers Piet en Angelique van der Kolk: “Ons Thomashuis ligt in een rustige landelijke omgeving op 3 kilometer buiten de dorpskern van Spierdijk. In Thomashuis Spierdijk wonen 7 mannen met een verstandelijke beperking, die behoefte hebben aan duidelijkheid en structuur. Met een klein team van medewerkers bieden wij hen een veilige, overzichtelijke leefomgeving met een voorspelbare dagstructuur.

Wie zoeken wij?

Momenteel hebben we 1 kamer beschikbaar. Deze is op de eerste verdieping en alleen te bereiken via de trap. Ben je een man tussen de 20 en 40 jaar. Beschik je over een PGB vanaf ZZP 4. Als er sprake is van nachtzorg, excessief gedrag zowel fysiek als verbaal is plaatsing helaas niet mogelijk. Kijk hier voor mee info: https://www.thomashuis.nl/spierdijk/thomashuis-spierdijk-heeft-plaats-voor-een-nieuwe-bewoner

Thomashuis Breezand (Noord-Holland)

In dit Thomashuis hebben Thea en Arie nog twee plaatsen vrij: "De bewoners van Thomashuis Breezand, zoeken nieuwe huisgenoten. Ken / ben jij iemand met een verstandelijke beperking die op zoek is naar een leuk nieuw thuis? Lees dan snel verder!

Ons Thomashuis is gevestigd in een prachtige verbouwde basisschool, met tal van dagbestedingsmogelijkheden, ook op locatie. Denk aan sport/spel, wandelen, fietsen, tuinieren, dierverzorging, educatie, koken/bakken en andere creatieve bezigheden. Het allerbelangrijkst is dat je bij onze zorgondernemers Thea en Arie jezelf kunt zijn en mag zijn wie je bent.

We hebben momenteel 2 kamers vrij. Je bent tussen de 18 en 50 jaar, je hebt gevoel voor humor en houdt van gezelligheid! Je beschikt over een PGB vanaf zzp 4. Je wilt binnen jouw mogelijkheden bijdragen aan het leven in ons Thomashuis en vindt het leuk om ook activiteiten met de groep te ondernemen. 

Thomashuis Zenderen (Overijssel)

In Thomashuis Zenderen zijn Willem en Herna Jansen op zoek naar een nieuwe bewoner. Lees hier hun oproep.

Willem en Herna: "In ons Thomashuis willen wij mensen met een verstandelijke beperking een veilige en huiselijke omgeving bieden. Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om te komen logeren. Onze 3 kinderen, Susanne met man Peter, Petra met vrouw Annelies en Chris met vriendin Sophie, wonen niet meer thuis maar komen regelmatig bij ons langs. Susanne en Peter hebben 3 zoons en Chris en Sophie een dochter, we passen geregeld op en dit geeft in het Thomashuis mooie momenten. De bewoners genieten van hun aanwezigheid, het wandelen en hun ontwikkeling.”

Thomashuis Steenwijkerland (Overijssel) 

In Thomashuis Steenwijkerland zijn momenteel twee kamers vrij. Dit Thomashuis is gevestigd in een statige stadsvilla met een ruime tuin. De locatie wordt gerund door zorgondernemers Bert en Annelies Boshoven.

Bert en Annelies: "Het grote huis is modern en gezellig ingericht, bewoners hebben een eigen zit/slaapkamer en delen de gemeenschappelijke ruimtes met elkaar. Allen dragen een steentje bij in het dagelijks leven, zoals samen koken en het schoon houden van de leefomgeving. Ieder heeft daarin een taak die bij hem of haar past. Daarnaast trekken we er graag op uit voor activiteiten buitenshuis. Met hart voor de zorg proberen wij de bewoners een warm en geborgen thuis te bieden en hen te stimuleren zichzelf te zijn." 

Delen:

Mis niks van de kleurrijke verhalen van het Thomashuis

Schrijf je in voor de nieuwsbrief ThomashuisVertelt!