In deze Thomashuizen is een plaats beschikbaar

Wonen
Marieke Koenders

Ben je op zoek naar een liefdevol thuis voor jouw naaste met een verstandelijke beperking? In Middelharnis, Almkerk, Ermelo, Lexmond, Standdaarbuiten, Spierdijk, Sneek, Ouderkerk aan de IJssel en Zenderen is een plaats vrij. Iedere vestiging heeft zijn eigen pagina en daar zijn de contactgegevens te vinden van de betreffende zorgondernemers. Wil je weten of er in jouw regio een plaats beschikbaar is voor je dierbare, kijk dan op  https://www.thomashuis.nl/vestigingen. Vink bij 'Plaats beschikbaar' JA aan en klik op zoeken. 

Thomashuis Middelharnis (Zuid-Holland)

Yvette en Arco Jordaan zijn sinds 1 juli 2018 de zorgondernemers van Thomashuis Middelharnis. Het Thomashuis staat middenin het dorp en dus middenin de samenleving. Het huis beschikt over een gezellige woonkamer en keuken waar het altijd goed toeven is met elkaar. Iedere bewoner beschikt over een ruime zit/slaapkamer die helemaal naar eigen smaak is ingericht. We hebben een ruime tuin om het huis. Voldoende gras om lekker een potje te voetballen en er is een trampoline en een schommel. In de  zomermaanden hebben we ook een zwembad in de tuin.

Dagbesteding is mogelijk binnen ons Thomashuis. We hebben een mooi locatie, Poldergevoel. Dit bevindt zich op een boerderij aan de rand van het dorp waar we veel afwisselende dingen kunnen doen. Er is een moestuin, een ruimte om te knutselen en een plaats om met hout te werken. Daarnaast vinden we het leuk om te wandelen, fietsen en om leuke dingen te doen met elkaar zoals naar de film gaan en uit eten.

Thomashuis Zenderen (Overijssel) 

In Thomashuis Zenderen bieden Herna en Willem Jansen 9 bewoners een warm en liefdevol thuis. Doordat zij naast het Thomashuis wonen, zijn ze het vaste gezicht en aanspreekpunt voor bewoners, familie en het team. 

“Met een klein team van medewerkers bieden we onze bewoners een veilige, stimulerende woonomgeving. Je mag hier jezelf zijn en iedereen is even waardevol. Ons doel is dat onze bewoners zich verbonden voelen met elkaar en zo bijdragen aan elkaars geluk. We zijn ontzettend blij met onze huidige bewonersgroep. Om de groep compleet te maken, hebben we nog een kamer vrij. Word jij onze nieuwe bewoner?

Thomashuis Ouderkerk aan den IJssel  (Zuid-Holland)

In Thomashuis Ouderkerk aan den IJssel wonen acht volwassenen met een verstandelijke beperking. Zij wonen hier samen de zorgondernemers Henk en Marit die het huis leiden. "Wij zijn Henk en Marit, zorgondernemers van Thomashuis Ouderkerk aan den IJssel. Samen met onze vier kinderen wonen we zelf ook bij het Thomashuis. Wij zijn gestart in augustus 2019 en sindsdien wonen we met veel plezier met de bewoners samen in dit mooie pand. Wij zijn christenen, in onze keuzes en handelen komt onze levensbeschouwing terug. Ook gaan wij op zondag naar de kerk en gaan bewoners die dat willen ook mee."

Thomashuis Streefkerk (Zuid-Holland)

In Thomashuis Streefkerk houden we van gezellig met z’n allen om de keukentafel te zitten, wandelen, lekker naar buiten gaan, theaterbezoeken, terrasjes pakken, vakanties en leuke dingen doen met elkaar. Zorgondernemers Piet en Ellen wonen zelf bij het Thomashuis en kunnen zo goed op de hoogte zijn van wat er speelt. Zij zijn praktisch 24 uur per dag per dag aanwezig en vormen het vaste aanspreekpunt voor bewoners en hun ouders / verzorgers. Ze laten zich ondersteunen door een klein team van vaste medewerkers die net als hen de bewoners een warm en gezellig thuis willen bieden.

Thomashuis Sneek (Friesland)

In ons Thomashuis bieden wij onze bewoners een warme en veilige woonomgeving waar zij zich thuis voelen en kunnen genieten van de alledaagse dingen in het leven. Zinvolle en plezierige dagbesteding hoort daar bij. Voor ons is het een unieke mogelijkheid om samen te werken en te doen waar wij goed in zijn, namelijk het zorgen voor mensen en hen ondersteunen bij hun zelfredzaamheid. Omdat wij zelf ook in het Thomashuis wonen zijn wij goed op de hoogte van wat er speelt en vormen het vaste aanspreekpunt voor de bewoners en hun ouders/vertegenwoordigers. 

Thomashuis Almkerk (Noord-Brabant)

Dit Thomashuis heeft een kamer vrij op de eerste etage. Wij zijn Marco en Annelies Tichelaar en met ons leuk vast team vormen wij het Thomashuis in Almkerk. Wij hebben een bewonersgroep in de leeftijd van 22 tot 56 jaar. Persoonlijke aandacht, maar ook gezellig met de groep iets doen vinden we heel belangrijk. Wij trekken er vaak op uit en zijn onderdeel van een prachtig dorp .

Wie zoeken wij?

  • Wij zoeken jonge man met lichte verstandelijke beperking die een ZZP heeft tussen de 3 en max 5. In leeftijd vanaf 18 tot ongeveer 35 jaar.
  • Goed ter been is en goed trappen kan lopen, want de kamer is op de eerste verdieping.
  • Een redelijke mate van zelfstandigheid heeft.
  • Wij hebben eventueel voor degene die dat leuk vinden eigen dagbesteding.

Voor meer informatie schrijf ons op info@almkerk.thomashuis.nl

Standdaarbuiten (Noord-Brabant)

Mirjam Boers en Margreet Hollemans heten van harte een nieuwe bewoner welkom in Thomashuis Standdaarbuiten. Gevestigd in het voormalig gemeentehuis van Standdaarbuiten. Kenmerkend voor de sfeer in Thomashuis Standdaarbuiten is de typisch Brabantse gezelligheid en gastvrijheid. Het pand staat middenin het dorp en de betrokkenheid vanuit de omgeving is groot. Kortom, iedereen voelt zich hier thuis.

Thomashuis Lexmond (Utrecht)  

Jennifer en Ate Snel wonen sinds 1 augustus 2018 met hun kinderen Bjarne, Kjeld, Sverre en Feline in Thomashuis Lexmond. Natuurlijk mogen we hond Jip niet vergeten. Thomashuis Lexmond bestaat sinds 2008. Het is een mooie woonboerderij, onderaan de Lekdijk en ligt aan de rand van Lexmond. Rondom het huis is er volop ruimte om te genieten van het buitenleven. Er is een prachtige boomgaard met veel verschillende soorten fruitbomen. Ook is er een moestuin, waar eigen groenten worden verbouwd en een gezellige dierenweide. Het dorp met zijn plaatselijke winkels is op loopafstand. Thomashuis Lexmond heeft plek voor een nieuwe bewoner. Neem gerust contact op via 0347-846271 of mail naar info@lexmond.thomashuis.nl.  

Thomashuis Spierdijk (Noord-Holland) 

Zorgondernemers Piet en Angelique van der Kolk: “Ons Thomashuis ligt in een rustige landelijke omgeving op drie kilometer buiten de dorpskern van Spierdijk. Hier wonen 7 mannen met een verstandelijke beperking, die behoefte hebben aan duidelijkheid en structuur. Met een klein team van medewerkers bieden wij een veilige, overzichtelijke leefomgeving met een voorspelbare dagstructuur. https://www.thomashuis.nl/spierdijk/plaats-voor-een-nieuwe-bewoner

Thomashuis Ermelo (Gelderland)

Hans en Alies Stijnman wonen samen met hun bewoners in de nieuwbouwwijk Het Trefpunt. Ze bieden een gezellig thuis vlakbij het centrum van Ermelo in een omgeving die alles biedt om na de dagelijkse bezigheden lekker te ontspannen.

“Wij vinden het belangrijk dat iedereen naar eigen mogelijkheden deelneemt aan de maatschappij. Gezamenlijk wonen, eten en leuke dingen ondernemen vinden wij belangrijk. Voor ons is het een uitdaging een omgeving te creëren waarin iedereen zich welkom, veilig, geborgen en gewaardeerd voelt, maar ook een omgeving die uitdaagt en prikkelt om eigen verantwoordelijkheid te nemen en je te ontwikkelen. Wij hebben een plaats beschikbaar. Interesse? Neem gerust contact op: 0640017450 info@ermelo.thomashuis.nl.”

Delen:

Mis niks van de kleurrijke verhalen van het Thomashuis

Schrijf je in voor de nieuwsbrief ThomashuisVertelt!