In deze Thomashuizen is een plekje vrij

Uit de huizen
Marieke Koenders

Ben je op zoek naar een liefdevol thuis voor jouw naaste met een verstandelijke beperking? De volgende Thomashuizen hebben nog een kamer vrij: Ermelo, Streefkerk, Almkerk, Zwijndrecht, Breezand, Sneek, Blerick, Lexmond en Lopik. Iedere vestiging heeft zijn eigen pagina en daar zijn de contactgegevens te vinden van de betreffende zorgondernemers. Wil je weten of er in jouw regio een plaats beschikbaar is voor je dierbare, kijk dan op  https://www.thomashuis.nl/vestigingen. Vink bij 'Plaats beschikbaar' JA aan en klik op zoeken. 

Thomashuis Lopik (Utrecht)

In Thomashuis Lopik wonen sinds de opening in 2018 acht bewoners. Zeven mannen en één vrouw, allemaal tussen de 20 en 45 jaar. Een groep bewoners waar de nadruk ligt op persoonlijke begeleiding. Wij, Lenie Schipper en Marianne van den Bogart, zijn bewust gestart met vier bewoners en in de loop van de jaren zijn ook de andere vier bewoners gefaseerd bij ons komen wonen. De groep is met de grootste zorgvuldigheid, aandacht en liefde samengesteld.  Lenie en Marianne van den Bogart hebben een plaats vrij voor een negende bewoner om de groep compleet te maken.

Ons Thomashuis kent geen nachtdienst, maar wij zijn natuurlijk wel altijd dichtbij en bereikbaar. Verder bieden wij een plek waar iedereen zichzelf kan en mag zijn, maar waar je ook rekening houdt met elkaar. Een (t)huis waar ook families, teamleden, stagiaires, vrijwilligers, (onze) kinderen en vrienden graag komen. Heb je vragen of wil je je aanmelden neem dan contact met ons op: T:06-82249396 Info@lopik.thomashuis.nl

Thomashuis Lexmond (Utrecht)

Jennifer en Ate Snel wonen sinds 1 augustus 2018 met hun kinderen Bjarne, Kjeld, Sverre en Feline in Thomashuis Lexmond. Natuurlijk mogen we hond Jip niet vergeten. Thomashuis Lexmond bestaat sinds 2008. Het is een mooie woonboerderij, onderaan de Lekdijk en aan de rand van Lexmond. Rondom het huis is er volop ruimte om te genieten van het buitenleven. Er is een prachtige boomgaard met veel verschillende soorten fruitbomen. Ook is er een moestuin, waar eigen groenten worden verbouwd, en een gezellige dierenweide. Het dorp met zijn plaatselijke winkels is op loopafstand. 

Thomashuis Lexmond heeft plek voor twee nieuwe bewoners. Neem gerust contact op via 0347-846271 of mail naar info@lexmond.thomashuis.nl.  

Thomashuis Breezand (Noord-Holland)

Thomashuis Breezand is gevestigd in een prachtig verbouwde basisschool. Een karakteristiek pand in het dorp,  gelegen in het noordwestelijke deel van de Anna Paulowna polder. Sinds 1 juni 2009 zijn Arie en Thea Benders hier de zorgondernemers. 

‘’Met een klein team vaste medewerkers geven we elke dag persoonlijke aandacht en ondersteuning aan onze bewoners. We hebben respect voor ieders eigenheid, houden rekening met ieders behoefte en zorgvraag en bieden passende vrijetijdsbesteding. Onze dagactiviteiten stemmen we af op de persoonlijke wensen en behoeften van onze bewoners, waar we vooral willen denken in mogelijkheden. 

We hebben momenteel een kamer vrij. Ben je tussen de 18 en 50 jaar, heb je gevoel voor humor en houd je van gezelligheid? Beschik je over een PGB vanaf zzp 4 en vind je het leuk om ook activiteiten met de groep te ondernemen? Neem dan contact met ons op! Bel 0610204087of mail naar arie@breezand.thomashuis.nl.

Thomashuis Sneek (Friesland)  

In Thomashuis Sneek wordt aan 8 bewoners een warme en veilige woonomgeving geboden. Een plek waar zij zich thuis voelen en kunnen genieten van de alledaagse dingen in het leven. Zinvolle en plezierige dagbesteding horen daarbij. Voor zorgondernemers Hermien en Jan is het een unieke mogelijkheid om samen te werken en te doen waar zij goed in zijn, namelijk het zorgen voor mensen en hen ondersteunen bij hun zelfredzaamheid. Er zijn momenteel twee beschikbare plekken in dit gezellige Thomashuis. Interesse? Neem gerust contact op: 06 11 06 24 91, sneek@thomashuis.nl.

Thomashuis Blerick (Limburg)  

Thomashuis Blerick is een warm, veilig en prettig thuis voor 9 mensen met een verstandelijk beperking. Hier wordt niet gekeken naar de beperking, maar worden bewoners gestimuleerd om te doen wat wél kan, door ons te verdiepen in de individuele interesses en kwaliteiten en daar in groepsverband mee aan de slag te gaan.  

Op korte termijn komt er een plekje vrij in ons Thomashuis. Heb jij behoefte aan groepsdynamiek en ben je in voor veel gezelligheid, activiteiten en leuke dingen doen? Heb je ondersteuning of overname nodig bij jouw ADL en structuur in de dagelijkse bezigheden? Dan ben je bij Thomashuis Blerick aan het juiste adres. Neem snel contact met ons op via info@blerick.thomashuis.nl. 

Thomashuis Ermelo (Gelderland)

Hans en Alies Stijnman wonen samen met hun bewoners in de nieuwbouwwijk Het Trefpunt. Ze bieden een gezellig thuis vlakbij het centrum van Ermelo in een omgeving die alles biedt om na de dagelijkse bezigheden lekker te ontspannen.

“Wij vinden het belangrijk dat iedereen naar eigen mogelijkheden deelneemt aan de maatschappij. Gezamenlijk wonen, eten en leuke dingen ondernemen vinden wij belangrijk. Voor ons is het een uitdaging een omgeving te creëren waarin iedereen zich welkom, veilig, geborgen en gewaardeerd voelt, maar ook een omgeving die uitdaagt en prikkelt om eigen verantwoordelijkheid te nemen en je te ontwikkelen. Wij hebben een plaats beschikbaar. Interesse? Neem gerust contact op: 0640017450 info@ermelo.thomashuis.nl.”

Thomashuis Streefkerk (Zuid-Holland)

Wij zijn Piet en Ellen Breure, zorgondernemers van Thomashuis Streefkerk. We hebben 2 dochters, 2 schoonzoons en 4 prachtige kleinkinderen! Wij werken beiden al meer dan 35 jaar met mensen met een verstandelijke beperking.  “In Thomashuis Streefkerk houden we van gezellig met z’n allen om de keukentafel te zitten, wandelen, lekker naar buiten gaan, theaterbezoeken, terrasjes pakken, vakanties en leuke dingen doen met elkaar. Daarnaast hebben wij onze eigen dagbesteding opgezet in Streefkerk. Onze dagbesteding heet de Thomassjop waar een aantal van onze bewoners naar toe gaan. Enkelen van hen hebben ook externe dagbesteding.

Heb je vragen of ben je benieuwd naar ons Thomashuis? Neem gerust contact op: 0620250931 of 0610469942, streefkerk@thomashuis.nl.

Thomashuis Zwijndrecht (Zuid-Holland)

Zorgondernemers Wim Karel en Elvira Willemstein worden 1 juni opgevolgd door Gerda Slingerland en Marc den Biggelaar. Er is momenteel nog een plekje vrij in Thomashuis Zwijndrecht voor een nieuwe bewoner. "In ons Thomashuis vinden we het belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn en gaan we zoveel mogelijk uit van ieders mogelijkheden. Samen met fijne ouders/verwanten en een leuk team, vormen we zo een bijzonder huis dat aanvoelt als gewoon thuis." Heb jij interesse om jouw naaste een warm thuis te bieden in Thomashuis Zwijndrecht? Mail dan naar marc@zwijndrecht.thomashuis.nl of bel met 06-83000554.

Thomashuis Almkerk (Noord-Brabant)

Wij zijn Marco en Annelies Tichelaar, sinds 1 november 2020 de zorgondernemers van Thomashuis Almkerk. Samen  met  onze  kinderen en hond wonen wij in het Thomashuis. Zo zijn we het vaste gezicht en aanspreekpunt voor de bewoners  en familie. In ons Thomashuis verlenen wij 24-uurs zorg, samen met ons vaste team streven wij ernaar om een zo fijn mogelijk leven te hebben met de bewoners. Wij vinden het belangrijk dat naast het groepsgebeuren er ruimte en tijd is voor de individuele aandacht en begeleiding van de bewoner. Wij hebben een plekje vrij. Het is een kamer op de bovenverdieping . Wij zoeken een gezellige bewoner. Gezien onze groep liefst een man tussen de 18 en 35 jaar, die goed ter been is en houdt van uitstapjes maken en gezellig met elkaar bezig zijn. ZZP 4 of 5 heeft. Ben jij die leuke nieuwe bewoner, stuur ons een berichtje:  annelies@almkerk.thomashuis.nl.

Delen:

Mis niks van de kleurrijke verhalen van het Thomashuis

Schrijf je in voor de nieuwsbrief ThomashuisVertelt!