In deze Thomashuizen is een plekje vrij!

Wonen
Marieke Koenders

Ben je op zoek naar een liefdevol thuis voor jouw naaste met een verstandelijke beperking? In Thomashuis Nieuwerbrug, Middelharnis, Ouderkerk aan den IJssel, Blerick, Sneek, Nieuwehorne, Lexmond en Spierdijk is plaats voor een nieuwe bewoner. Iedere vestiging heeft zijn eigen pagina en daar zijn de contactgegevens te vinden van de betreffende zorgondernemers. 

Wil je weten of er in jouw regio een plaats beschikbaar is voor je dierbare, kijk dan op  https://www.thomashuis.nl/vestigingen. Vink bij 'Plaats beschikbaar' JA aan en klik op zoeken. 

Thomashuis Nieuwerbrug (Zuid-Holland)

In ons Thomashuis wonen Niels en Imre Korteland en hun kinderen samen met 8 bewoners. “Wij doen ons uiterste best om een gezellige en huiselijke omgeving voor onze bewoners te creëren. Een leefomgeving waar je je veilig voelt, waar je jezelf kan zijn en waar je de ruimte hebt tot ontplooiing.

Thomashuis Middelharnis (Zuid-Holland)

Yvette en Arco Jordaan zijn sinds 1 juli 2018 de zorgondernemers van Thomashuis Middelharnis. “Het Thomashuis staat middenin het dorp en dus middenin de samenleving. Het huis beschikt over een gezellige woonkamer en keuken waar het altijd goed toeven is met elkaar. Iedere bewoner beschikt over een ruime zit/slaapkamer die helemaal naar eigen smaak is ingericht. We hebben een ruime tuin om het huis. Voldoende gras om lekker een potje te voetballen en er is een trampoline en een schommel. In de zomermaanden hebben we ook een zwembad in de tuin.

Dagbesteding is mogelijk binnen ons Thomashuis. We hebben een mooie locatie; Poldergevoel. Die bevindt zich op een boerderij aan de rand van het dorp waar we veel afwisselende dingen kunnen doen. Er is een moestuin, een ruimte om te knutselen en een plaats om met hout te werken. Daarnaast vinden we het leuk om te wandelen, fietsen en om leuke dingen te doen met elkaar zoals naar de film gaan en uit eten.

Thomashuis Ouderkerk aan den IJssel  (Zuid-Holland)

In Thomashuis Ouderkerk aan den IJssel wonen acht volwassenen met een verstandelijke beperking. Zij wonen hier samen met de zorgondernemers Henk en Marit die het huis leiden. "Wij zijn Henk en Marit, zorgondernemers van Thomashuis Ouderkerk aan den IJssel. Samen met onze vier kinderen wonen we zelf ook bij het Thomashuis. Wij zijn gestart in augustus 2019 en sindsdien wonen we met veel plezier met de bewoners samen in een prachtig pand. Wij zijn christenen, in onze keuzes en handelen komt onze levensbeschouwing terug. Ook gaan wij op zondag naar de kerk en gaan bewoners die dat willen ook mee."

Thomashuis Blerick (Limburg)

Zorgondernemers Nicole en Peter Hendrikx hebben een plekje vrij voor een nieuwe bewoner. “Wij hebben een plekje vrij in ons Thomashuis. Jij bent een persoon die behoefte heeft aan groepsdynamiek en in is voor veel gezelligheid, activiteiten en leuke dingen doen. Heb je ondersteuning of overname nodig bij jouw ADL of structuur in de dagelijkse bezigheden? Dan ben je bij Thomashuis Blerick aan het juiste adres. Neem snel contact met op, dan gaan we samen uitzoeken of jouw wensen aansluiten bij wat wij bieden.

Thomashuis Sneek (Friesland)

In ons Thomashuis bieden wij onze bewoners een warme en veilige woonomgeving waar zij zich thuis voelen en kunnen genieten van de alledaagse dingen in het leven. Zinvolle en plezierige dagbesteding hoort daar bij. Voor ons is het een unieke mogelijkheid om samen te werken en te doen waar wij goed in zijn, namelijk het zorgen voor mensen en hen ondersteunen bij hun zelfredzaamheid. Omdat wij zelf ook in het Thomashuis wonen zijn wij goed op de hoogte van wat er speelt en vormen het vaste aanspreekpunt voor de bewoners en hun ouders/vertegenwoordigers. 

Thomashuis Nieuwehorne (Friesland)

Martine en Firwin: “Ons Thomashuis is een kop-hals-romp boerderij. Deze mooie boerderij staat midden in het dorp dus ook middenin de samenleving. In ons Thomashuis wonen acht mensen met een verstandelijke beperking en is er ruimte voor een negende bewoner. 

Een Thomashuis is kleinschalig wat ons heel erg aanspreekt. De lijntjes met ouders/vertegenwoordigers zijn kort, wat ervoor zorgt dat we goed kunnen inspelen op de wensen en behoeftes van de bewoners. We staan dicht bij de bewoners en door de intensieve zorg die we bieden, kunnen we kijken welke mogelijkheden er zijn voor onze mensen. We bespreken wat de doelstellingen zijn en kijken of deze te realiseren zijn binnen hun eigen kunnen. We willen structuur bieden in een warme, veilige omgeving. Er moet ruimte zijn voor leuke activiteiten maar onze bewoners mogen zich ook terugtrekken op hun kamer na een lange werkdag. Zoals een gezin ook leeft.”

Thomashuis Lexmond (Utrecht)  

Jennifer en Ate Snel wonen sinds 1 augustus 2018 met hun kinderen Bjarne, Kjeld, Sverre en Feline in Thomashuis Lexmond. Natuurlijk mogen we hond Jip niet vergeten. Thomashuis Lexmond bestaat sinds 2008. Het is een mooie woonboerderij, onderaan de Lekdijk en ligt aan de rand van Lexmond. Rondom het huis is er volop ruimte om te genieten van het buitenleven. Er is een prachtige boomgaard met veel verschillende soorten fruitbomen. Ook is er een moestuin, waar eigen groenten worden verbouwd en een gezellige dierenweide. Het dorp met zijn plaatselijke winkels is op loopafstand. Thomashuis Lexmond heeft plek voor een nieuwe bewoner.

Thomashuis Spierdijk (Noord-Holland) 

Zorgondernemers Piet en Angelique van der Kolk: “Ons Thomashuis ligt in een rustige landelijke omgeving op drie kilometer buiten de dorpskern van Spierdijk. Hier wonen 7 mannen met een verstandelijke beperking, die behoefte hebben aan duidelijkheid en structuur. Met een klein team van medewerkers bieden wij een veilige, overzichtelijke leefomgeving met een voorspelbare dagstructuur. https://www.thomashuis.nl/spierdijk/plaats-voor-een-nieuwe-bewoner

Delen:

Mis niks van de kleurrijke verhalen van het Thomashuis

Schrijf je in voor de nieuwsbrief ThomashuisVertelt!