In deze Thomashuizen is een plekje vrij!

Wonen
Marieke Koenders

Ben je op zoek naar een liefdevol thuis voor jouw naaste met een verstandelijke beperking? In Thomashuis Sneek, Nieuwerbrug, Ouderkerk aan den IJssel, Blerick, Andel, Standaarbuiten, Lexmond, Spierdijk, Zenderen en Breezand is een kamer vrij.

Wil je weten of er in jouw regio een plaats beschikbaar is voor je dierbare? Je kunt te alle tijden kijken op:  https://www.thomashuis.nl/vestigingen. Vink bij 'Plaats beschikbaar' JA aan en klik op zoeken. 

Thomashuis Nieuwerbrug (Zuid-Holland)

In ons Thomashuis wonen Niels en Imre Korteland en hun kinderen samen met 8 bewoners. “Wij doen ons uiterste best om een gezellige en huiselijke omgeving voor onze bewoners te creëren. Een leefomgeving waar je je veilig voelt, waar je jezelf kan zijn en waar je de ruimte hebt tot ontplooiing.

Thomashuis Ouderkerk aan den IJssel  (Zuid-Holland)

In Thomashuis Ouderkerk aan den IJssel wonen acht volwassenen met een verstandelijke beperking. Zij wonen hier samen met de zorgondernemers Henk en Marit die het huis leiden. "Wij zijn Henk en Marit, zorgondernemers van Thomashuis Ouderkerk aan den IJssel. Samen met onze vier kinderen wonen we zelf ook bij het Thomashuis. Wij zijn gestart in augustus 2019 en sindsdien wonen we met veel plezier met de bewoners samen in een prachtig pand. Wij zijn christenen, in onze keuzes en handelen komt onze levensbeschouwing terug. Ook gaan wij op zondag naar de kerk en gaan bewoners die dat willen ook mee."

Thomashuis Blerick (Limburg)

Zorgondernemers Nicole en Peter Hendrikx hebben een plekje vrij voor een nieuwe bewoner. “Wij hebben een plekje vrij in ons Thomashuis. Jij bent een persoon die behoefte heeft aan groepsdynamiek en in is voor veel gezelligheid, activiteiten en leuke dingen doen. Heb je ondersteuning of overname nodig bij jouw ADL of structuur in de dagelijkse bezigheden? Dan ben je bij Thomashuis Blerick aan het juiste adres. Neem snel contact met op, dan gaan we samen uitzoeken of jouw wensen aansluiten bij wat wij bieden.

Thomashuis Sneek (Friesland)

In ons Thomashuis bieden wij onze bewoners een warme en veilige woonomgeving waar zij zich thuis voelen en kunnen genieten van de alledaagse dingen in het leven. Zinvolle en plezierige dagbesteding hoort daar bij. Voor ons is het een unieke mogelijkheid om samen te werken en te doen waar wij goed in zijn, namelijk het zorgen voor mensen en hen ondersteunen bij hun zelfredzaamheid. Omdat wij zelf ook in het Thomashuis wonen zijn wij goed op de hoogte van wat er speelt en vormen het vaste aanspreekpunt voor de bewoners en hun ouders/vertegenwoordigers. 

Thomashuis Lexmond (Utrecht)  

Jennifer en Ate Snel wonen sinds 1 augustus 2018 met hun kinderen Bjarne, Kjeld, Sverre en Feline in Thomashuis Lexmond. Natuurlijk mogen we hond Jip niet vergeten. Thomashuis Lexmond bestaat sinds 2008. Het is een mooie woonboerderij, onderaan de Lekdijk en ligt aan de rand van Lexmond. Rondom het huis is er volop ruimte om te genieten van het buitenleven. Er is een prachtige boomgaard met veel verschillende soorten fruitbomen. Ook is er een moestuin, waar eigen groenten worden verbouwd en een gezellige dierenweide. Het dorp met zijn plaatselijke winkels is op loopafstand. Thomashuis Lexmond heeft plek voor een nieuwe bewoner.

Thomashuis Breezand (Noord-Holland)

Ons Thomashuis is gevestigd in een prachtige verbouwde basisschool, met tal van dagbestedingsmogelijkheden, ook op locatie. Denk aan sport/spel, wandelen, fietsen, tuinieren, dierverzorging, educatie, koken/bakken en andere creatieve bezigheden. Het allerbelangrijkst is dat je bij onze zorgondernemers Thea en Arie jezelf kunt zijn en mag zijn wie je bent.

Wie zoeken wij?

Je bent tussen de 18 en 50 jaar, je hebt gevoel voor humor en houdt van gezelligheid! Je beschikt over een PGB vanaf zzp 4. Je wilt binnen jouw mogelijkheden bijdragen aan het leven in ons Thomashuis en vindt het leuk om ook activiteiten met de groep te ondernemen. 

Thomashuis Spierdijk (Noord-Holland) 

Zorgondernemers Piet en Angelique van der Kolk: “Ons Thomashuis ligt in een rustige landelijke omgeving op drie kilometer buiten de dorpskern van Spierdijk. Hier wonen 7 mannen met een verstandelijke beperking, die behoefte hebben aan duidelijkheid en structuur. Met een klein team van medewerkers bieden wij een veilige, overzichtelijke leefomgeving met een voorspelbare dagstructuur. https://www.thomashuis.nl/spierdijk/plaats-voor-een-nieuwe-bewoner

Thomashuis Zenderen (Overijssel)

In Thomashuis Zenderen (Overijssel) bieden wij - Herna en Willem Jansen -  bewoners een warm en liefdevol thuis. Met een klein team van medewerkers bieden we onze bewoners een veilige, stimulerende woonomgeving. Met onze bewoners zijn we graag buiten en genieten we van het werken in de tuin, wandelen en fietsen. Ook maken we het binnen graag gezellig door samen gezond en gevarieerd te koken, samen eten, een spelletje doen, muziek luisteren of een film kijken. We willen leven met het ervaren van de seizoenen en daar binnen en buiten van genieten. Lees hier meer: https://www.thomashuis.nl/zenderen/wij-hebben-een-gezellige-kamer-beschikbaar

Thomashuis Andel (Noord-Brabant)

In ons Thomashuis heerst een huiselijke, geborgen sfeer. We besteden ook veel aandacht aan de maaltijden. Uiteraard als dagelijks moment van rust en contact, maar ook als kwaliteit op zichzelf, met gezonde, verse en liefst biologische ingrediënten. Thomashuis Andel ligt in het centrum van het dorp, aan een met oude leilinden omzoomde hoofdstraat en vlakbij de Afgedamde Maas. De monumentale boerderij wordt omringd door een mooie tuin, met achter het huis een weilandje voor onze geiten en kippen. Heb je interesse in de vrijstaande kamer voor jou naaste, neem vooral contact op.

Delen:

Mis niks van de kleurrijke verhalen van het Thomashuis

Schrijf je in voor de nieuwsbrief ThomashuisVertelt!