In deze Thomashuizen is plaats voor een nieuwe bewoner

Uit de huizen
Marieke Koenders

Ben jij op zoek naar een liefdevol thuis voor jouw naaste met een verstandelijke beperking? De volgende Thomashuizen hebben nog een plekje beschikbaar: Zenderen, Steenwijkerland, Wageningen, Roden, Velp, Sneek, Vaals, Standaardbuiten, Breezand, Middelharnis en Spierdijk. Iedere vestiging heeft zijn eigen pagina en daar zijn de contactgegevens te vinden van de betreffende zorgondernemers. Wilt u weten of er in uw regio een plaats beschikbaar is voor uw dierbare, kijk dan op https://www.thomashuis.nl/vestigingen. Vink bij 'Plaats beschikbaar' JA aan en klik op zoeken.

Thomashuis Roden (Groningen)

Jelle Regeling en Nynke Bosma wonen samen met 8 heel bijzondere mensen in een mooie boerderij aan de rand van het levendige dorp Roden. Ze hebben een kamer vrij in hun gezellig huis

Jelle en Nynke: "Ons doel is dat de bewoners zich thuis voelen bij ons en zichzelf kunnen zijn, samen met ons, en onze dieren. De kracht van ons Thomashuis ligt in het gewone; samen leven als een groot "gezin" met alle ups en downs."

Thomashuis Middelharnis (Zuid-Holland)

Yvette en Arco Jordaan hebben een plekje vrij in hun Thomashuis in Middelharnis.

Yvette en Arco: "In ons Thomashuis woont een groep van 8 bewoners met een wisselende zorgvraag. Gevarieerd in leeftijd, interesses en zo meer. Als je interesse hebt, lees dan onderstaand verhaal over ons huis en neem contact op voor een vrijblijvende afspraak om het speciale gevoel van Thomashuis Middelharnis te ervaren.

Wij vinden een liefdevolle, veilige en vertrouwde leefomgeving belangrijk voor onze bewoners en  bieden een zo normaal mogelijk (t)huis. Ieder kan zichzelf zijn en we kunnen van elkaar leren. Soms kan iets wel, maar soms ook niet. Ieder heeft zijn of haar eigen hobby's. Net als in het gewone gezinsleven.

De rol van ouder/bewindvoerder is groot, we doen het echt samen! Een wederzijds vertrouwen vinden wij hierin erg belangrijk, dit vormt de basis.Ieder heeft zijn eigen verantwoordelijkheid. Vaak loopt dit ook wel in elkaar over in de begeleiding en verzorging die (uit handen) wordt gegeven."

Thomashuis Velp (Noord-Brabant)

Thomashuis Velp ligt aan de oude Maasdijk in natuurgebied “De Pannestaart” en wordt gerund door Pieter en Betty Gülcher. Ze hebben twee kamers vrij.

Pieter en Betty: "Wij zijn een kleinschalige woongroep voor volwassenen met een verstandelijke beperking. De woongroep bestaat momenteel uit twee en heren en vijf dames in de leeftijd van 30 tot 57 jaar. Er is in ons huis dus nog plek beschikbaar om te komen wonen. In ons Thomashuis hebben alle bewoners een eigen zit/slaapkamer, daarnaast is er een gezamenlijk woonkamer, keuken, eetkamer en knutselhoek waar veel gebruik van wordt gemaakt. Door de week zijn de bewoners op de dagbesteding op diverse plekken rondom Grave. Op woensdag en donderdag bieden wij dagbesteding op het Thomashuis. Verder maken verschillende bewoners gebruik van sport en dansclubjes in de omgeving. Wij streven er naar om een veilig, gezellig en huiselijke sfeer te bieden. Dit doen wij samen met ons team en vrijwilligers." Lees hier hun hele bewonersoproep: https://www.thomashuis.nl/velp/bewoners-gezocht

Thomashuis Wageningen (Gelderland)

Ook Thomashuis Wageningen heeft een plekje vrij. Gertjan en Thea van Helden verzorgen in dit Thomashuis een warm thuis. 

Ons huis waar je je prettig kan voelen: ruim, licht en veel groen om je heen.

Het huis waar je je terug mag trekken in je eigen mooie kamer.

Het huis waar je in contact komt met anderen en waardevolle relaties kan (leren) aangaan.

Het thuis waar je veilig bent.

Het huis waar je jouw leven kiest en waar vandaan je er op uit trekt je wereld in.
Om altijd weer terug te kunnen keren naar je vertrouwde thuis, waar je je begrepen en gewaardeerd weet en zo tot rust komt.

Zo’n (t)huis wil ons Thomashuis zijn.

Thomashuis Spierdijk (Noord-Holland)

Zorgondernemers Piet en Angelique van der Kolk: “Ons Thomashuis ligt in een rustige landelijke omgeving op 3 kilometer buiten de dorpskern van Spierdijk. In Thomashuis Spierdijk wonen 7 mannen met een verstandelijke beperking, die behoefte hebben aan duidelijkheid en structuur. Met een klein team van medewerkers bieden wij hen een veilige, overzichtelijke leefomgeving met een voorspelbare dagstructuur.

Wie zoeken wij?

Momenteel hebben we 1 kamer beschikbaar. Deze is op de eerste verdieping en alleen te bereiken via de trap. Ben je een man tussen de 20 en 40 jaar. Beschik je over een PGB vanaf ZZP 4. Als er sprake is van nachtzorg, excessief gedrag zowel fysiek als verbaal is plaatsing helaas niet mogelijk. Kijk hier voor mee info: https://www.thomashuis.nl/spierdijk/thomashuis-spierdijk-heeft-plaats-voor-een-nieuwe-bewoner

Thomashuis Breezand (Noord-Holland)

In dit Thomashuis hebben Thea en Arie nog twee plaatsen vrij: "De bewoners van Thomashuis Breezand, zoeken nieuwe huisgenoten. Ken / ben jij iemand met een verstandelijke beperking die op zoek is naar een leuk nieuw thuis? Lees dan snel verder!

Ons Thomashuis is gevestigd in een prachtige verbouwde basisschool, met tal van dagbestedingsmogelijkheden, ook op locatie. Denk aan sport/spel, wandelen, fietsen, tuinieren, dierverzorging, educatie, koken/bakken en andere creatieve bezigheden. Het allerbelangrijkst is dat je bij onze zorgondernemers Thea en Arie jezelf kunt zijn en mag zijn wie je bent.

We hebben momenteel 2 kamers vrij. Je bent tussen de 18 en 50 jaar, je hebt gevoel voor humor en houdt van gezelligheid! Je beschikt over een PGB vanaf zzp 4. Je wilt binnen jouw mogelijkheden bijdragen aan het leven in ons Thomashuis en vindt het leuk om ook activiteiten met de groep te ondernemen. 

Thomashuis Zenderen (Overijssel)

In Thomashuis Zenderen zijn Willem en Herna Jansen op zoek naar een nieuwe bewoner. Lees hier hun oproep.

Willem en Herna: "In ons Thomashuis willen wij mensen met een verstandelijke beperking een veilige en huiselijke omgeving bieden. Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om te komen logeren. Onze 3 kinderen, Susanne met man Peter, Petra met vrouw Annelies en Chris met vriendin Sophie, wonen niet meer thuis maar komen regelmatig bij ons langs. Susanne en Peter hebben 3 zoons en Chris en Sophie een dochter, we passen geregeld op en dit geeft in het Thomashuis mooie momenten. De bewoners genieten van hun aanwezigheid, het wandelen en hun ontwikkeling.”

Thomashuis Steenwijkerland (Overijssel) 

In Thomashuis Steenwijkerland zijn momenteel twee kamers vrij. Dit Thomashuis is gevestigd in een statige stadsvilla met een ruime tuin. De locatie wordt gerund door zorgondernemers Bert en Annelies Boshoven.

Bert en Annelies: "Het grote huis is modern en gezellig ingericht, bewoners hebben een eigen zit/slaapkamer en delen de gemeenschappelijke ruimtes met elkaar. Allen dragen een steentje bij in het dagelijks leven, zoals samen koken en het schoon houden van de leefomgeving. Ieder heeft daarin een taak die bij hem of haar past. Daarnaast trekken we er graag op uit voor activiteiten buitenshuis. Met hart voor de zorg proberen wij de bewoners een warm en geborgen thuis te bieden en hen te stimuleren zichzelf te zijn." 

Vaals (Limburg)

Dit Thomashuis staat op een schitterende locatie, omringd door de Limburgse heuvels en op een steenworp afstand van het drielandenpunBen en Henriette zijn de zorgondernemers van Thomashuis Vaals. "Wij willen onze bewoners graag een veilige en huiselijke omgeving bieden, waarin zij tot bloei kunnen komen binnen de mogelijkheden die zij hebben. Ben heeft jarenlange ervaring in de zorg." 

Standaardbuiten (Brabant)

Kenmerkend voor de sfeer in Thomashuis Standdaarbuiten is de typische Brabantse gezelligheid en gastvrijheid. Het pand staat middenin het dorp en de betrokkenheid vanuit de omgeving is groot. Kortom, iedereen voelt zich hier thuis. Neem contact op met zorgondernemers Mirjam en Margreet, voor meer info over de beschikbare kamer, die zich op de eerste etage bevindt. 

Thomashuis Sneek (Friesland)

Neem vooral contact op met zorgondernemers  Hermien en Jan Kerkhof, als u meer wilt weten. "In ons Thomashuis bieden wij onze 8 bewoners een warme en veilige woonomgeving waar zij zich thuis voelen en kunnen genieten van de alledaagse dingen in het leven. Zinvolle en plezierige dagbesteding hoort daar bij. Voor ons is het een unieke mogelijkheid om samen te werken en te doen waar wij goed in zijn, namelijk het zorgen voor mensen en hen ondersteunen bij hun zelfredzaamheid."

Delen:

Mis niks van de kleurrijke verhalen van het Thomashuis

Schrijf je in voor de nieuwsbrief ThomashuisVertelt!