In deze Thomashuizen is plek voor een nieuwe bewoner

Uit de huizen
Roos Freriks

Ben je op zoek naar een liefdevol thuis voor jouw naaste met een verstandelijke beperking? De volgende Thomashuizen hebben nog een kamer vrij: Blerick, Breezand, Lexmond, Muntendam, Nieuwehorne, Sneek, Spierdijk, Velp, Wageningen, Zenderen en Zwijndrecht. Iedere vestiging heeft zijn eigen pagina en daar zijn de contactgegevens te vinden van de betreffende zorgondernemers. Wil je weten of er in jouw regio een plaats beschikbaar is voor je dierbare, kijk dan op https://www.thomashuis.nl/vestigingen. Vink bij 'Plaats beschikbaar' JA aan en klik op zoeken. 

Thomashuis Muntendam (Groningen) 

Thomashuis Muntendam is gevestigd in het oude gemeentehuis. In dit prachtige karakteristieke pand bieden Gerwin en Carina Dekker een fijne, warme en veilige woonplek aan mensen met een beperking. Er is nog een aantal kamers vrij. "Iedere bewoner heeft een eigen ruime zit-/slaapkamer. Beneden hebben we een gezamenlijke woonkamer en keuken. Wij wonen zelf met ons gezin in het achterhuis. Hierdoor zijn wij praktisch altijd aanwezig, zijn de lijntjes kort voor bewoners, familie en medewerkers en weten wij precies wat er speelt in ons Thomashuis."  Op 26 maart van 13:00 tot 16:00 houdt Thomashuis Muntendag een open dag. Kom vooral langs als je kennis wil maken met de bewoners en Gerwin en Carina.

Thomashuis Zwijndrecht (Zuid-Holland)

Zorgondernemers Wim Karel en Elvira Willemstein wonen samen met hun zonen Boyd en Lenn in Thomashuis Zwijndrecht. Wim en Elvira hebben beiden meer dan 20 ervaring in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. "In ons Thomashuis vinden we het belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn en gaan we zoveel mogelijk uit van ieders mogelijkheden. Samen met fijne ouders/verwanten en een leuk team vormen we zo een bijzonder huis dat aanvoelt als gewoon thuis." Beiden zijn van mening dat het in de zorg om de mensen moet draaien en niet om wat er op papier staat. Op dit moment is er een aantal kamers beschikbaar. 

Thomashuis Wageningen (Gelderland) 

Thomashuis Wageningen heeft een plekje vrij. Gertjan en Thea van Helden verzorgen hier een warm thuis. Ze lichten toe: “In ons huis kan je je prettig voelen: het is ruim en licht met veel groen om je heen. Het huis waar je je terug mag trekken in je eigen mooie kamer. Het huis waar je in contact komt met anderen en waardevolle relaties kan (leren) aangaan. Het thuis waar je veilig bent. Het huis waar je jouw leven kiest en waar vandaan je erop uittrekt de wereld in.  
Om altijd weer terug te kunnen keren naar je vertrouwde thuis, waar je je begrepen en gewaardeerd weet en zo tot rust komt. Zo’n (t)huis wil ons Thomashuis zijn. 

Thomashuis Breezand (Noord-Holland)  

Thomashuis Breezand is gevestigd in een prachtig verbouwde basisschool, een karakteristiek pand in het dorp. Gelegen in het noordwestelijke deel van de Anna Paulowna polder. Sinds 1 juni 2009 zijn Arie en Thea Benders de zorgondernemers van Thomashuis Breezand. 

‘’Met een klein team vaste medewerkers geven we elke dag persoonlijke aandacht en ondersteuning aan onze bewoners. We hebben respect voor ieders eigenheid, houden rekening met ieders behoefte en zorgvraag en bieden passende vrijetijdsbesteding. Onze dagactiviteiten stemmen we af op de persoonlijke wensen en behoeften van onze bewoners, waar we vooral willen denken in mogelijkheden. 

We hebben momenteel 3 kamers vrij. Ben je tussen de 18 en 50 jaar, heb je gevoel voor humor en houd je van gezelligheid? Beschik je over een PGB vanaf zzp 4 en vind je het leuk om ook activiteiten met de groep te ondernemen? Neem dan contact met ons op!’’ 

Thomashuis Spierdijk (Noord-Holland) 

Zorgondernemers Piet en Angelique van der Kolk: “Ons Thomashuis ligt in een rustige landelijke omgeving op drie kilometer buiten de dorpskern van Spierdijk. Hier wonen 7 mannen met een verstandelijke beperking, die behoefte hebben aan duidelijkheid en structuur. Met een klein team van medewerkers bieden wij een veilige, overzichtelijke leefomgeving met een voorspelbare dagstructuur. Momenteel hebben we 1 kamer beschikbaar. Deze is gelegen op de eerste verdieping en alleen te bereiken via de trap. Ben je een man tussen de 20 en 40 jaar en beschik je over een PGB vanaf ZZP 4? Dan hebben we wellicht een plek voor jou. Als er sprake is van nachtzorg of excessief gedrag (zowel fysiek als verbaal) is plaatsing helaas niet mogelijk. Kijk hier voor meer informatie:  https://www.thomashuis.nl/spierdijk/thomashuis-spierdijk-heeft-plaats-voor-een-nieuwe-bewoner 

Thomashuis Zenderen (Overijssel) 

In Thomashuis Zenderen bieden Herna en Willem Jansen 9 bewoners een warm en liefdevol thuis. Doordat zij naast het Thomashuis wonen, zijn ze het vaste gezicht en aanspreekpunt voor bewoners, familie en het team. 

“Met een klein team van medewerkers bieden we onze bewoners een veilige, stimulerende woonomgeving. Je mag hier jezelf zijn en iedereen is even waardevol. Ons doel is dat onze bewoners zich verbonden voelen met elkaar en zo bijdragen aan elkaars geluk. We zijn ontzettend blij met onze huidige bewonersgroep. Om de groep compleet te maken, hebben we nog een kamer vrij. Word jij onze nieuwe bewoner?’’ 

Thomashuis Almkerk (Noord-Brabant) 

Marco en Annelies Tichelaar wonen met twee zonen en hun hond in Thomashuis Almkerk. Sinds 1 november 2020 zijn zij de zorgondernemers. Hun Thomashuis staat midden in het dorp, en de dorpsgenoten zijn betrokken bij de groep. De groep bestaat uit 8 bewoners (3 mannen en 5 vrouwen) in de leeftijd van 26 tot 56 jaar. 

‘’Wij vinden het heel belangrijk dat iedereen mag zijn wie hij is. En dat elke dag een feestje is. Wij hebben per direct een kamer vrij. Gezien onze huidige bestaande groep zijn wij op zoek naar iemand die ervan houdt om uitstapjes te maken, lekker te kletsen en veel vrolijkheid om zich heen te hebben.’’ Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Mail of bel ons via info@almkerk.thomashuis.nl of Annelies 0613251907. 

Thomashuis Velp (Noord-Brabant) 

Thomashuis Velp ligt aan de oude Maasdijk in natuurgebied “De Pannestaart” en wordt gerund door Pieter en Betty Gülcher. Ze hebben drie kamers vrij en zijn op zoek naar een mobiele bewoner, bij voorkeur zonder gedragsproblemen. 

"Wij zijn een kleinschalige woongroep voor volwassenen met een verstandelijke beperking. De woongroep bestaat momenteel uit twee heren en vijf dames in de leeftijd van 30 tot 57 jaar. In ons Thomashuis hebben alle bewoners een eigen zit-/slaapkamer. Daarnaast zijn er een gezamenlijke woonkamer, keuken, eetkamer en knutselhoek waar veel gebruik van wordt gemaakt. Door de week gaan de bewoners naar de dagbesteding op diverse plekken rondom Grave. Op woensdag en donderdag bieden wij zelf dagbesteding in ons Thomashuis. Verder maken verschillende bewoners gebruik van sport- en dansclubjes in de omgeving. Wij streven ernaar om een veilige, gezellige en huiselijke sfeer te bieden. Dit doen wij samen met ons team en vrijwilligers." Lees hier meer: https://www.thomashuis.nl/velp/bewoners-gezocht 

Thomashuis Nieuwehorne (Friesland) 

Zorgondernemers Martine en Firwin Kruize-Kuhn hebben twee plaatsen vrij: “Ons Thomashuis is een kop-hals-romp boerderij. Dit mooie pand staat midden in het dorp, dus ook midden in de samenleving. In ons Thomashuis wonen zeven mensen met een verstandelijke beperking en is er ruimte voor een achtste en negende bewoner. De warmte van een gezin, de huiselijke sfeer en de persoonlijke begeleiding staan bij ons hoog in het vaandel.”  

Thomashuis Sneek (Friesland)  

In Thomashuis Sneek wordt aan 8 bewoners een warme en veilige woonomgeving geboden. Een plek waar zij zich thuis voelen en kunnen genieten van de alledaagse dingen in het leven. Zinvolle en plezierige dagbesteding horen daarbij. Voor zorgondernemers Hermien en Jan is het een unieke mogelijkheid om samen te werken en te doen waar zij goed in zijn, namelijk het zorgen voor mensen en hen ondersteunen bij hun zelfredzaamheid. Omdat zij zelf ook in het Thomashuis wonen, zijn ze goed op de hoogte van wat er speelt en vormen zij het vaste aanspreekpunt voor de bewoners en hun ouders/vertegenwoordigers. 

Thomashuis Blerick (Limburg)  

Thomashuis Blerick is een warm, veilig en prettig thuis voor 9 mensen met een verstandelijk beperking. Hier wordt niet gekeken naar de beperking, maar worden bewoners gestimuleerd om te doen wat wél kan, door ons te verdiepen in de individuele interesses en kwaliteiten en daar in groepsverband mee aan de slag te gaan.  

Op korte termijn komt er een plekje vrij in ons Thomashuis. Heb jij behoefte aan groepsdynamiek en ben je in voor veel gezelligheid, activiteiten en leuke dingen doen? Heb je ondersteuning of overname nodig bij jouw ADL en structuur in de dagelijkse bezigheden? Dan ben je bij Thomashuis Blerick aan het juiste adres. Neem snel contact met ons op via info@blerick.thomashuis.nl. 

Thomashuis Lexmond (Utrecht)  

Jennifer en Ate Snel wonen sinds 1 augustus 2018 met hun kinderen Bjarne, Kjeld, Sverre en Feline in Thomashuis Lexmond. Natuurlijk mogen we hond Jip niet vergeten.Thomashuis Lexmond bestaat sinds 2008. Het is een mooie woonboerderij, onderaan de Lekdijk en ligt aan de rand van Lexmond. Rondom het huis is er volop ruimte om te genieten van het buitenleven. Er is een prachtige boomgaard met veel verschillende soorten fruitbomen. Ook is er een moestuin, waar eigen groenten worden verbouwd en een gezellige dierenweide. Het dorp met zijn plaatselijke winkels is op loopafstand. 

Thomashuis Lexmond heeft plek voor een nieuwe bewoner. Neem gerust contact op via 0347-846271 of mail naar info@lexmond.thomashuis.nl.  

Delen:

Mis niks van de kleurrijke verhalen van het Thomashuis

Schrijf je in voor de nieuwsbrief ThomashuisVertelt!