In welke Thomashuizen is plek voor een nieuwe bewoner?

Uit de huizen
Marieke Koenders

Ben je op zoek naar een liefdevol thuis voor jouw naaste met een verstandelijke beperking? De volgende Thomashuizen hebben nog een kamer vrij: Zwijndrecht, Ouderkerk aan de IJssel, Hollands Kroon, Breezand, Spierdijk, Zenderen, Nieuwehorne, Sneek, Standdaarbuiten, Blerick en Lexmond. Iedere vestiging heeft zijn eigen pagina en daar zijn de contactgegevens te vinden van de betreffende zorgondernemers. Wil je weten of er in jouw regio een plaats beschikbaar is voor je dierbare, kijk dan op  https://www.thomashuis.nl/vestigingen. Vink bij 'Plaats beschikbaar' JA aan en klik op zoeken. 

Thomashuis Zwijndrecht (Zuid-Holland)

Zorgondernemers Wim Karel en Elvira Willemstein wonen samen met hun zonen Boyd en Lenn in Thomashuis Zwijndrecht. Wim en Elvira hebben beiden meer dan 20 jaar ervaring in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. "In ons Thomashuis vinden we het belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn en gaan we zoveel mogelijk uit van ieders mogelijkheden. Samen met fijne ouders/verwanten en een leuk team vormen we zo een bijzonder huis dat aanvoelt als gewoon thuis." Beiden zijn van mening dat het in de zorg om de mensen moet draaien en niet om wat er op papier staat. Op dit moment is er een aantal kamers beschikbaar. Heb jij interesse om jouw naaste een warm thuis te bieden in Thomashuis Zwijndrecht? Mail dan naar marc@zwijndrecht.thomashuis.nl of bel met 06-83000554.

Thomashuis Ouderkerk aan den IJssel (Zuid-Holland)

In Thomashuis Ouderkerk aan den IJssel wonen acht volwassenen met een verstandelijke beperking. het huis is veel ruimte. Onder andere twee weilanden voor de dieren en een grote schuur waar ook geklust wordt door een aantal bewoners. In de achtertuin is een trampoline, schommels, fruitbomen en ruimte genoeg om te relaxen of een balletje te trappen. We hebben 11 schapen, 1 pony, 5 loopeenden, 5 kippen en 2 honden. Henk en Marit, zorgondernemers van Thomashuis Ouderkerk aan den IJssel wonen samen met hun vier kinderen ook bij het Thomashuis. "Wij zijn christenen, in onze keuzes en handelen komt onze levensbeschouwing terug. Ook gaan wij op zondag naar de kerk en gaan bewoners die dat willen ook mee." Zoekt jouw naaste een mooie warme plek, neem vooral contact op met Henk en Marit via 06 109 79 377 of info@ouderkerk.thomashuis.nl.

Thomashuis Breezand (Noord-Holland)  

Thomashuis Breezand is gevestigd in een prachtig verbouwde basisschool. Een karakteristiek pand in het dorp,  gelegen in het noordwestelijke deel van de Anna Paulowna polder. Sinds 1 juni 2009 zijn Arie en Thea Benders hier de zorgondernemers. 

‘’Met een klein team vaste medewerkers geven we elke dag persoonlijke aandacht en ondersteuning aan onze bewoners. We hebben respect voor ieders eigenheid, houden rekening met ieders behoefte en zorgvraag en bieden passende vrijetijdsbesteding. Onze dagactiviteiten stemmen we af op de persoonlijke wensen en behoeften van onze bewoners, waar we vooral willen denken in mogelijkheden. 

We hebben momenteel een kamer vrij. Ben je tussen de 18 en 50 jaar, heb je gevoel voor humor en houd je van gezelligheid? Beschik je over een PGB vanaf zzp 4 en vind je het leuk om ook activiteiten met de groep te ondernemen? Neem dan contact met ons op!’’ 

Thomashuis Hollands Kroon (Noord-Holland)

Thomashuis Hollands Kroon is gevestigd in een prachtig verbouwde Wieringermeer boerderij. Sinds 2019 zijn Johan en Marion Wagenaars de nieuwe zorgondernemers van Thomashuis Hollands Kroon. In het Thomashuis draait het om geborgenheid, liefde en aandacht voor elkaar. De lijnen zijn kort en de betrokkenheid is groot omdat de zorgondernemers zelf ook in het Thomashuis wonen. Niemand is er een nummer, maar een uniek individu met eigen interesses, eigen maniertjes en talenten. In een Thomashuis mag je zijn wie je bent. Johan en Marion verwelkomen graag een nieuwe bewoner.

Thomashuis Spierdijk (Noord-Holland) 

Zorgondernemers Piet en Angelique van der Kolk: “Ons Thomashuis ligt in een rustige landelijke omgeving op drie kilometer buiten de dorpskern van Spierdijk. Hier wonen 7 mannen met een verstandelijke beperking, die behoefte hebben aan duidelijkheid en structuur. Met een klein team van medewerkers bieden wij een veilige, overzichtelijke leefomgeving met een voorspelbare dagstructuur. Momenteel hebben we 1 kamer beschikbaar. Deze is gelegen op de eerste verdieping en alleen te bereiken via de trap. Ben je een man tussen de 20 en 40 jaar en beschik je over een PGB vanaf ZZP 4? Dan hebben we wellicht een plek voor jou. Als er sprake is van nachtzorg of excessief gedrag (zowel fysiek als verbaal) is plaatsing helaas niet mogelijk. Kijk hier voor meer informatie: https://www.thomashuis.nl/spierdijk/thomashuis-spierdijk-heeft-plaats-voor-een-nieuwe-bewoner 

Thomashuis Zenderen (Overijssel) 

In Thomashuis Zenderen bieden Herna en Willem Jansen 9 bewoners een warm en liefdevol thuis.

“Met een klein team van medewerkers bieden we onze bewoners een veilige, stimulerende woonomgeving. Je mag hier jezelf zijn en iedereen is even waardevol. Ons doel is dat onze bewoners zich verbonden voelen met elkaar en zo bijdragen aan elkaars geluk. We zijn ontzettend blij met onze huidige bewonersgroep. Om de groep compleet te maken, hebben we nog een kamer vrij. Word jij onze nieuwe bewoner?’’ 

Thomashuis Nieuwehorne (Friesland) 

Zorgondernemers Martine en Firwin Kruize-Kuhn hebben twee plaatsen vrij: “Ons Thomashuis is een kop-hals-romp boerderij. Dit mooie pand staat midden in het dorp, dus ook midden in de samenleving. In ons Thomashuis wonen zeven mensen met een verstandelijke beperking en is er ruimte voor een achtste en negende bewoner. De warmte van een gezin, de huiselijke sfeer en de persoonlijke begeleiding staan bij ons hoog in het vaandel.”  

Thomashuis Sneek (Friesland)  

In Thomashuis Sneek wordt aan 8 bewoners een warme en veilige woonomgeving geboden. Een plek waar zij zich thuis voelen en kunnen genieten van de alledaagse dingen in het leven. Zinvolle en plezierige dagbesteding horen daarbij. Voor zorgondernemers Hermien en Jan is het een unieke mogelijkheid om samen te werken en te doen waar zij goed in zijn, namelijk het zorgen voor mensen en hen ondersteunen bij hun zelfredzaamheid. Er zijn momenteel twee beschikbare plekken in dit gezellige Thomashuis.

Thomashuis Blerick (Limburg)  

Thomashuis Blerick is een warm, veilig en prettig thuis voor 9 mensen met een verstandelijk beperking. Hier wordt niet gekeken naar de beperking, maar worden bewoners gestimuleerd om te doen wat wél kan, door ons te verdiepen in de individuele interesses en kwaliteiten en daar in groepsverband mee aan de slag te gaan.  

Op korte termijn komt er een plekje vrij in ons Thomashuis. Heb jij behoefte aan groepsdynamiek en ben je in voor veel gezelligheid, activiteiten en leuke dingen doen? Heb je ondersteuning of overname nodig bij jouw ADL en structuur in de dagelijkse bezigheden? Dan ben je bij Thomashuis Blerick aan het juiste adres. Neem snel contact met ons op via info@blerick.thomashuis.nl. 

Thomashuis Lexmond (Utrecht)  

Jennifer en Ate Snel wonen sinds 1 augustus 2018 met hun kinderen Bjarne, Kjeld, Sverre en Feline in Thomashuis Lexmond. Natuurlijk mogen we hond Jip niet vergeten. Thomashuis Lexmond bestaat sinds 2008. Het is een mooie woonboerderij, onderaan de Lekdijk en aan de rand van Lexmond. Rondom het huis is er volop ruimte om te genieten van het buitenleven. Er is een prachtige boomgaard met veel verschillende soorten fruitbomen. Ook is er een moestuin, waar eigen groenten worden verbouwd, en een gezellige dierenweide. Het dorp met zijn plaatselijke winkels is op loopafstand. 

Thomashuis Lexmond heeft plek voor een nieuwe bewoner. Neem gerust contact op via 0347-846271 of mail naar info@lexmond.thomashuis.nl.  

Thomashuis Standdaarbuiten (Noord-Brabant)

Sinds 1 januari 2010 zijn Margreet en Mirjam samen werkzaam als zorgondernemers in Thomashuis Standdaarbuiten. Kenmerkend voor de sfeer in het Thomashuis is de typisch Brabantse gezelligheid en gastvrijheid. Het pand staat middenin het dorp en de betrokkenheid vanuit de omgeving is groot. Kortom, iedereen voelt zich hier thuis. Maak hier kennis met alle bewoners van het Thomashuis. Margreet en Mirjam hebben een plekje vrij voor een nieuwe bewoner. 

 

Delen:

Mis niks van de kleurrijke verhalen van het Thomashuis

Schrijf je in voor de nieuwsbrief ThomashuisVertelt!