Thomashuis Enschede & Varik in nieuwe handen

De nieuwe ondernemers van Thomashuis Enschede & Varik
Uit de huizen
Jan de Gier

Mooi nieuws aan het Thomashuisfront. De nieuwe zorgondernemers van Thomashuis Enschede en Thomashuis Varik tekenden dinsdag 29 januari het franchisecontract. Beide ondernemingen worden per 1 april overgenomen door de opvolgers. Maak hier in het kort kennis met Marcella, Frits en Fleur!

Mooi om steeds weer nieuwe mensen te leren kennen die een Thomashuis willen gaan runnen. Mensen met een groot zorghart die hun vertrouwde, en in het geval van Frits totaal andere bestaan verruilen voor een leven samen met de bewoners.

Frits en Marcella van Loosen verlaten het Gelderse Zetten voor Varik waar zij het Thomashuis na 8 jaar van Bram Roelofsen en Ineke Mars overnemen. “We hebben enkele weken geleden kennisgemaakt met de bewoners en draaien momenteel al diensten mee", vertellen Frits en Marcella. "De ontvangst is heel warm geweest.”

 

Foto: Het Thomashuis in Varik

Het stel is al enkele jaren bekend met de Thomashuis-formule maar heeft pas vorig jaar besloten de stap te zetten en een infomiddag te bezoeken. “We kennen de ondernemers van het Thomashuis in Beneden-Leeuwen al geruime tijd”, vertelt Frits. “En Marcella heeft gewerkt in Thomashuis De Waal. Daar werd ze op het idee gebracht zelf voor het zorgondernemerschap te gaan. Dat is echt helemaal iets voor jullie, zeiden ze daar.”

Een hele switch naar het Thomashuis

Waar Marcella allang bekend is met de zorgsector (naast de gehandicaptenzorg ook in een hospice) is het voor Frits wat onbekender terrein. Want het is een hele switch: van projectmanager in de baggersector - met name in de techniek achter baggerschepen - naar een Thomashuis. “Dat is wel even iets anders inderdaad. Maar ik heb veel zin in deze nieuwe uitdaging.”

Van medewerker naar zorgondernemer

Ook Fleur Blokhuis staat aan de vooravond van een hele verandering. Hoewel ze verweven is met Thomashuis Enschede, in 2008 opgericht door haar ouders Anja en Gerard, is de stap naar het zorgondernemerschap wel een spannende. “Ik krijg daar nu een andere rol”, vertelt ze. “Ik ken iedereen al heel lang en werk er al jaren. Maar in plaats van onderdeel te zijn van het team, ben ik straks degene die het aanstuurt.”

Op 1 april verlaat ze haar appartement in de stad en neemt ze haar intrek in de boerderij in Enschede. “Het is spannend maar ik kijk er heel erg naar uit. Ik ben ontzettend blij dat ik het van mijn ouders kan overnemen.”

Foto: Thomashuis Enschede

Een eigen Thomashuis iets voor jou?

Het ondernemerschap iets voor jou en je partner? Laat van je horen want we zijn altijd op zoek naar mensen met het hart op de juiste plek die dezelfde droom hebben als Fleur, Marcelle en Frits: een warm thuis bieden aan mensen met een verstandelijke beperking. Ontdek de mogelijkheden en meld je aan voor één van de aanstaande infodagen:

  • 12 FERUARI 2019 in THOMASHUIS VAALS
  • 9 MEI 2019 in THOMASHUIS ZWIJNDRECHT
  • 20 AUGUSTUS 2019 in THOMASHUIS 'T HARDE
  • 12 NOVEMBER 2019 in THOMASHUIS GRATHEM

Foto: Fleur, Marcella en Frits samen met een deel van De Drie Notenboomen die hen zal ondersteunen bij het ondernemerschap

Foto boven artikel: Fleur, Marcelle en Frits

Delen:

Mis niks van de kleurrijke verhalen van het Thomashuis

Schrijf je in voor de nieuwsbrief ThomashuisVertelt!