Thomashuis Noordwolde op zoek naar opvolgers

Thomashuis Noordwolde zoekt opvolgers
Zorgondernemerschap
Jan de Gier

Na bijna 10 jaar Thomashuis Noordwolde zijn ondernemers Peter en Francisca op zoek naar een stel dat de zorg voor hun bewoners wil voortzetten. Mensen met interesse in opvolging – of in het zorgondernemerschap in het algemeen – zijn welkom op 28 november tijdens een infomiddag. “We hebben hier ontzettend veel geleerd.”

Het zorgavontuur van het Friese echtpaar begon in mei 2010. “We waren in Thomashuis Munein geweest tijdens een open dag en echt gegrepen door de sfeer”, weet Peter nog. “En hoe er met elkaar werd omgegaan. Naderhand werden we gebeld of we interesse hadden in een eigen Thomashuis. Deze locatie in Noordwolde kwam niet snel daarna in beeld en van het één kwam het ander.”

“Wat we toen in Munein voelden hebben we hier zelf neer kunnen zetten"

Inmiddels hebben ze ruim 9 jaar Thomashuis achter de rug. “Wat we toen in Munein voelden hebben we hier zelf neer kunnen zetten. Als mensen hier binnen komen, benoemen ze ook altijd de sfeer die hier hangt. Het is een fijn plekje waar het goed voelt. Er is hier bovendien heel veel ruimte. Medewerkers zeggen wel eens dat ze hier een 'campinggevoel' hebben.”

Genieten

Voor Peter en Francisca is het Thomashuis als een groot gezin. “Je maakt zoveel met elkaar mee en bent heel betrokken bij elkaar. Ook bij de medewerkers en familieleden van de bewoners. Je leeft echt op een hele bijzondere manier met elkaar samen. Het kan intensief zijn, maar het is vooral heel mooi dat het zo kan. We hebben het hier goed, gaan veel op pad en genieten van het leven.”

(tekst gaat verder onder de foto)

Beiden hadden ruime ervaring in de zorg voordat ze als zorgondernemer aan de slag gingen. Peter zat al sinds zijn 18e in de gehandicaptenzorg, Francisca werkte als doktersassistent, in het ziekenhuis en uiteindelijk in de thuiszorg. “Allebei zaten we 10 jaar terug op een kantelpunt en waren we echt toe aan iets anders.”

20 jaar wijzer

In het Thomashuis kwam alle ervaring heel goed van pas en boorde het tweetal talenten aan waar ze eigenlijk geen weet van hadden. “Ik heb bijvoorbeeld echt ontdekt dat ik het heel leuk vind om een team aan te sturen, met medewerkers bezig te zijn. Alle contacten te onderhouden. Dat is echt mijn ding. En Francisca is weer echt goed in het geregel, medicatie, etc. Alle dingen die je gewoon op orde moet hebben. We doen het echt samen, en kunnen niet zonder elkaar. We hebben dit nu 10 jaar gedaan, maar zijn 20 jaar wijzer geworden.”

Sfeer proeven de 28e

Net als 10 jaar terug staat het stel ook nu weer op een kantelpunt. “Ik ben 52 jaar”, vertelt Peter. “Francisca is 48. Er ligt nu nog een mooie kans om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Maar niet voordat we een enthousiast stel hebben gevonden dat ons prachtige Thomashuis wil voortzetten. Het is een hele mooie, actieve groep van 8 bewoners met een mooi team medewerkers. We hopen potentiële opvolgers tegen te komen tijdens onze infomiddag. Geinteresseerden zijn van harte welkom om de sfeer hier te komen proeven!”

Aanmelden infomiddag!

Het aanmeldformulier voor de infomiddag - plus meer informatie - is HIER te vinden. 

Meer weten over Thomashuis Noordwolde?

Neem dan een kijkje op de pagina 'Beschikbare vestigingen' waar ook de locaties Vledder en Beneden-Leeuwen te vinden zijn!

Delen:

Mis niks van de kleurrijke verhalen van het Thomashuis

Schrijf je in voor de nieuwsbrief ThomashuisVertelt!