Welk Thomashuis heeft een kamer vrij?

Thomashuis Zenderen
Uit de huizen
Marieke Koenders

Ben jij op zoek naar een liefdevol thuis voor jouw naaste met een verstandelijke beperking?  De volgende Thomashuizen hebben nog een plekje beschikbaar: Zenderen, Steenwijkerland, Culemborg, Vaals, Standaardbuiten, Middelharnis, Wageningen, Lexmond, Roden en Velp. Iedere vestiging heeft zijn eigen pagina en daar zijn de contactgegevens te vinden van de betreffende zorgondernemers.  Wil je weten of er in uw regio een plaats beschikbaar is voor uw dierbare, kijk dan https://www.thomashuis.nl/vestigingen. Vink bij 'Plaats beschikbaar' JA aan en klik op zoeken. 

Thomashuis Zenderen (Overijssel)

In Thomashuis Zenderen zijn Willem en Herna Jansen op zoek naar een nieuwe bewoner. Lees hier hun oproep.

Willem en Herna: "In ons Thomashuis willen wij mensen met een verstandelijke beperking een veilige en huiselijke omgeving bieden. Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om te komen logeren. Onze 3 kinderen, Susanne met man Peter, Petra met vrouw Annelies en Chris met vriendin Sophie, wonen niet meer thuis maar komen regelmatig bij ons langs. Susanne en Peter hebben 3 zoons en Chris en Sophie een dochter, we passen geregeld op en dit geeft in het Thomashuis mooie momenten. De bewoners genieten van hun aanwezigheid, het wandelen en hun ontwikkeling.”

Thomashuis Steenwijkerland (Overijssel) 

In Thomashuis Steenwijkerland zijn momenteel twee kamers vrij. Dit Thomashuis is gevestigd in een statige stadsvilla met een ruime tuin. De locatie wordt gerund door zorgondernemers Bert en Annelies Boshoven.

Bert en Annelies: "Het grote huis is modern en gezellig ingericht, bewoners hebben een eigen zit/slaapkamer en delen de gemeenschappelijke ruimtes met elkaar. Allen dragen een steentje bij in het dagelijks leven, zoals samen koken en het schoon houden van de leefomgeving. Ieder heeft daarin een taak die bij hem of haar past. Daarnaast trekken we er graag op uit voor activiteiten buitenshuis. Met hart voor de zorg proberen wij de bewoners een warm en geborgen thuis te bieden en hen te stimuleren zichzelf te zijn." 

Thomashuis Vaals (Limburg)

Thomashuis Vaals is één van de eerste Thomashuizen in Nederland. Het Thomashuis staat op een schitterende locatie, omringd door de Limburgse heuvels en op een steenworp afstand van het drielandenpunt. Er is nog plaats voor één bewoner. De locatie wordt gerund door zorgondernemers Ben en Henriette.

Ben en Henriette: "In de gezamenlijke ruimte van ons huis koken en eten we samen en drinken we iedere avond samen een kopje koffie of thee. ’s Zomers is het goed vertoeven in onze grote tuin en houden we elkaar gezelschap op het overdekte terras. Soms is het fijner om alleen te zijn. Daarom heeft iedere bewoner een kamer met eigen sanitaire voorziening.  

Gezelligheid is erg belangrijk voor ons. We hebben veel plezier met elkaar en maken graag grappen. Toch nemen we voldoende tijd om ook serieuze gesprekken met elkaar te voeren."

Thomashuis Middelharnis (Zuid-Holland)

Yvette en Arco Jordaan hebben een plekje vrij in hun Thomashuis in Middelharnis.

Yvette en Arco: "In ons Thomashuis woont een groep van 8 bewoners met een wisselende zorgvraag. Gevarieerd in leeftijd, interesses en zo meer. Als je interesse hebt, lees dan onderstaand verhaal over ons huis en neem contact op voor een vrijblijvende afspraak om het speciale gevoel van Thomashuis Middelharnis te ervaren.

Wij vinden een liefdevolle, veilige en vertrouwde leefomgeving belangrijk voor onze bewoners en  bieden een zo normaal mogelijk (t)huis. Ieder kan zichzelf zijn en we kunnen van elkaar leren. Soms kan iets wel, maar soms ook niet. Ieder heeft zijn of haar eigen hobby's. Net als in het gewone gezinsleven.

De rol van ouder/bewindvoerder is groot, we doen het echt samen! Een wederzijds vertrouwen vinden wij hierin erg belangrijk, dit vormt de basis.Ieder heeft zijn eigen verantwoordelijkheid. Vaak loopt dit ook wel in elkaar over in de begeleiding en verzorging die (uit handen) wordt gegeven."

Thomashuis Culemborg (Gelderland)

Cora van Rijswijk en Marianne de Kock zijn de zorgondernemers van Thomashuis Culemborg. Ook bij dit Thomashuis is er per direct een kamer vrij.

Cora en Marianne: "Samen met een professioneel team van medewerkers zijn we 24 uur per dag beschikbaar om aandacht en begeleiding te bieden. Zorgzaam en bereikbaar; zo maken we het verschil voor u! We vinden respect voor ieders leefstijl en levensovertuiging belangrijk. We staan open voor het gesprek hierover en stimuleren die openheid bij onze bewoners. In ons Thomashuis bieden we mensen met een verstandelijke beperking een veilige en huiselijke omgeving.

Marianne heeft ruime ervaring in de zorg voor deze mensen. Cora is als projectleider in de welzijns- en onderwijswereld actief geweest. Zij heeft veel ervaring in het opzetten en onderhouden van netwerken. Wij hebben er bewust voor gekozen om zelf ook in het Thomashuis te wonen. Zo zijn we goed op de hoogte van wat er speelt."

Thomashuis Wageningen (Gelderland)

Ook Thomashuis Wageningen heeft een plekje vrij. Gertjan en Thea van Helden verzorgen in dit Thomashuis een warm thuis. 

Ons huis waar je je prettig kan voelen: ruim, licht en veel groen om je heen.

Het huis waar je je terug mag trekken in je eigen mooie kamer.

Het huis waar je in contact komt met anderen en waardevolle relaties kan (leren) aangaan.

Het thuis waar je veilig bent.

Het huis waar je jouw leven kiest en waar vandaan je er op uit trekt je wereld in.
Om altijd weer terug te kunnen keren naar je vertrouwde thuis, waar je je begrepen en gewaardeerd weet en zo tot rust komt.

Zo’n (t)huis wil ons Thomashuis zijn.

Thomashuis Lexmond (Utrecht)

Jennifer en Ate Snel wonen vanaf augustus 2018 in Thomashuis Lexmond. Het is een mooie woonboerderij, onderaan de Lekdijk en ligt aan de rand van Lexmond. Rondom het huis is er volop ruimte om te genieten van het buitenleven. Er is een prachtige boomgaard met veel verschillende soorten bomen (appels, peren en pruimen). Ook is er een moestuin, waar we onze eigen groenten kunnen verbouwen en een dierenweide. Het dorp met zijn plaatselijke winkels is op loopafstand. https://www.thomashuis.nl/lexmond/wij-hebben-een-plaatsje-vrij

Jennifer en Ate: "We genieten van de kleine dingen in het leven, die maken het verschil. Geluk vind je tenslotte niet door te zoeken naar het grote, maar door te leren genieten van het kleine. Of zoals door de Thomashuizen zelf omschreven: ”bewoners moeten niet integreren in de zorgwereld, maar de zorgwereld moet integreren in de gewone wereld.” Lees hier alles over de samenstelling van de groep en het huis. "

Thomashuis Roden (Groningen)

Jelle Regeling en Nynke Bosma wonen samen met 8 heel bijzondere mensen in een mooie boerderij aan de rand van het levendige dorp Roden. Ze hebben een kamer vrij in hun gezellig huis

Jelle en Nynke: "Ons doel is dat de bewoners zich thuis voelen bij ons en zichzelf kunnen zijn, samen met ons, en onze dieren. De kracht van ons Thomashuis ligt in het gewone; samen leven als een groot "gezin" met alle ups en downs."

Thomashuis Standaardbuiten (Noord-Brabant)

Sinds 1 januari 2010 zijn Margreet en Mirjam samen werkzaam als zorgondernemers in Thomashuis Standdaarbuiten. Hierin worden zij ondersteund door een geweldig team van medewerkers en vrijwilligers. Met elkaar zijn ze 24 uur beschikbaar om de bewoners aandacht en begeleiding te bieden. Ook zij hebben een kamer vrij. Kijk hier voor een indruk van de bewoners die er nu wonen: https://www.thomashuis.nl/standdaarbuiten/onze-bewoners

Thomashuis Velp (Noord-Brabant)

Thomashuis Velp ligt aan de oude Maasdijk in natuurgebied “De Pannestaart” en wordt gerund door Pieter en Betty Gülcher. 

Pieter en Betty: "Wij zijn een kleinschalige woongroep voor volwassenen met een verstandelijke beperking. De woongroep bestaat momenteel uit twee en heren en vijf dames in de leeftijd van 30 tot 57 jaar. Er is in ons huis dus nog plek beschikbaar om te komen wonen. In ons Thomashuis hebben alle bewoners een eigen zit/slaapkamer, daarnaast is er een gezamenlijk woonkamer, keuken, eetkamer en knutselhoek waar veel gebruik van wordt gemaakt. Door de week zijn de bewoners op de dagbesteding op diverse plekken rondom Grave. Op woensdag en donderdag bieden wij dagbesteding op het Thomashuis. Verder maken verschillende bewoners gebruik van sport en dansclubjes in de omgeving. Wij streven er naar om een veilig, gezellig en huiselijke sfeer te bieden. Dit doen wij samen met ons team en vrijwilligers." Lees hier hun hele bewonersoproep: https://www.thomashuis.nl/velp/bewoners-gezocht

Delen:

Mis niks van de kleurrijke verhalen van het Thomashuis

Schrijf je in voor de nieuwsbrief ThomashuisVertelt!