Wonen in het Thomashuis? Ontdek deze beschikbare huizen

Wonen
Laura van Elst

Een huis moet een thuis zijn. “Waar iedereen mag zijn zoals die is en iedereen waardevol is”, vertellen Willem en Herna Jansen, zorgondernemers van Thomashuis Zenderen. Momenteel hebben zij een fijne woonplek vrij. Net als Thomashuis Niebert, Wageningen, Zenderen, Velp en Noordwolde. Benieuwd? Lees hier dan verder en vraag een kennismaking aan.

Ook in deze moeilijke tijden staan de Thomashuizen klaar voor wie op zoek is naar een warm thuis. Op diverse plekken is een kamer beschikbaar, die de toekomstige bewoner naar eigen smaak inricht. Deze zijn allemaal te vinden op de pagina www.thomashuis.nl/vestigingen. Vink bij 'Plaats beschikbaar' JA aan en klik op zoeken.

Thomashuis Niebert (Groningen)

Op nog geen 20 minuten afstand van de stad Groningen ligt Thomashuis Niebert, een gezellige woonboerderij. Thomashuis Niebert is een plek waar de bewoners zich thuis voelen, zichzelf kunnen zijn en zich geborgen voelen met een vast, klein team van begeleiders. “Gezelligheid, vrolijkheid en humor staan hoog in het vaandel. Samen koken, activiteiten organiseren en aan activiteiten deelnemen vinden we ook belangrijk”, vertellen zorgondernemers Marike en Oene.

Ben of ken je iemand met een verstandelijke beperking die een fijne woonplek in de omgeving van Groningen zoekt? Neem dan contact op met Marike en Oene via hun website of via niebert@thomashuis.nl of 06 51 53 96 33.  

Thomashuis Wageningen (Gelderland)

In het Gelderse Wageningen hebben Gertjan en Thea nog een fijne woonplek beschikbaar. “Ons huis waar je je prettig kan voelen: ruim, licht en veel groen om je heen. Het huis waar je je terug mag trekken in je eigen mooie kamer. Het huis waar je in contact komt met anderen, waardevolle relaties kan aangaan en waar je veilig bent. Het huis waar je jouw leven kiest en waar vandaan je erop uit trekt de wereld in. Om altijd weer terug te kunnen keren naar je vertrouwde thuis, waar je je begrepen en gewaardeerd voelt en zo tot rust komt. Zo’n huis wil ons Thomashuis zijn.”

Benieuwd naar het leven in Thomashuis Wageningen? Neem dan contact op via de website of via wageningen@thomashuis.nl of 06 18 82 61 50.

Thomashuis Zenderen (Overijssel)

In het Overijsselse Zenderen bieden Willem en Herna Jansen 9 mensen met een verstandelijke beperking een liefdevol thuis. “Een veilige en stimulerende omgeving waar je jezelf kan zijn en iedereen waardevol is. Ons doel is dat onze bewoners zich verbonden voelen met elkaar en zo bijdragen aan elkaars geluk”, vertelt het echtpaar.

In Thomashuis Zenderen wordt volop genoten van het buitenleven. “We genieten van het werken in de tuin, wandelen en fietsen. Maar ook binnen maken we het graag gezellig door samen gezond en gevarieerd te koken, samen te eten, een spelletje te doen, muziek te luisteren of een film te kijken. We willen leven met het ervaren van de seizoenen en daar binnen en buiten van genieten.” Wie geïnteresseerd is in deze fijne woonplek, kan contact opnemen met Willem en Herna via hun website of via 074 243 12 66 of zenderen@thomashuis.nl.

Thomashuis Velp (Noord-Brabant)

 Met de komst van een negende kamer is Thomashuis Velp (Brabant) per maart 2021 op zoek naar een nieuwe huisgenoot. "De dagen verlopen zoals in een groot huishouden. Samen koken, eten, wandelen in de natuur, leuke dingen doen in de vrije tijd, en zo meer. Samen leiden we een fijn leven", vertellen zorgondernemers Betty en Pieter Gülcher.

Het Thomashuis is gesitueerd in een gezellige woonboerderij, waar iedere bewoner zijn eigen kamer naar eigen smaak heeft ingericht. Samen wordt er genoten van de royale tuin en het aangrenzende natuurgebied ‘de Pannestaart’. In het dorpsleven is Thomashuis Velp een bekend gezicht en doet het mee aan gezellige festiviteiten. Benieuwd naar het leven in Thomashuis Velp? Kijk dan hier verder en neem contact op met Betty en Pieter voor een kennismaking via 06 – 15 27 36 94 of velp@thomashuis.nl.

Thomashuis Noordwolde (Friesland)

Thomashuis Noordwolde ligt aan de rand van het dorp, in een karakteristiek pand met aan de achterkant een grote tuin. "Samen met onze medewerkers en ouders zetten wij ons elke dag in om de bewoners een fijn thuis te bieden waar we het goed hebben met elkaar. Samen gaan we veel op pad en genieten we van het leven", aldus zorgondernemers Niels en Josée Keizer. "Het is een ontspannen en liefdevolle omgeving, gebaseerd op de grondslagen van een gezin. Die uiten zich in gezamenlijk koken, eten en activiteiten ondernemen met als doel elkaar te prikkelen, stimuleren, aan te moedigen en elkaar bij te staan. Maar bovenal te respecteren om wie we zijn."

Sinds kort hebben Niels en Josée een kamer vrij om een nieuwe bewoner welkom te heten. De website van Thomashuis Noordwolde vind je hier >>. Contact opnemen kan via 0561 - 43 13 03 of noordwolde@thomashuis.nl.   

Delen:

Mis niks van de kleurrijke verhalen van het Thomashuis

Schrijf je in voor de nieuwsbrief ThomashuisVertelt!