•  

Thomashuis Noordwolde ligt aan de rand van het dorp, in een karakteristiek pand met aan de achterkant een grote tuin. Samen met onze medewerkers en ouders zetten wij ons elke dag in om de bewoners een fijn thuis te bieden waar we het goed hebben met elkaar. Samen gaan we veel op pad en genieten we van het leven. 

Visie

Onze visie is zorg verlenen op kleine schaal waar ieders wensen en behoeften individueel bekeken en ingevuld kunnen worden. Het Thomashuis biedt de mogelijkheden hiervoor en is daarom voor ons de ideale manier om het werken met onze levensstijl te combineren. In ons Thomashuis bieden wij acht mensen met een verstandelijke beperking een thuis in een veilige en huiselijke omgeving aan.

Doelstelling

Onze doelen zijn mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking een mogelijkheid bieden te wonen en te leven in een prettige ontspannen en liefdevolle omgeving, gebaseerd op de grondslagen van een gezin, die zich zullen uiten in gezamenlijk koken, eten en activiteiten ondernemen met als doel elkaar te prikkelen, stimuleren, aan te moedigen en elkaar bij te staan, maar bovenal te respecteren om wie we zijn.

Begeleidingsmethode

Het eigen intiatief model (EIM) is een methode voor het leren van nieuwe vaardigheden voor mensen met een verstandelijke beperking, hun begeleiders en familie. Het model is bedoeld voor het vergroten van de redzaamheid in het dagelijks leven. Het gaat er van uit dat mensen met een verstandelijke beperking zelf kunnen denken en zelf de stappen kunnen aanleren die zij tijdens de uitvoering van een taak toepassen. Iemand leer zo zelf nadenken over de eigen mogelijkheden in verschillende situaties. Hierdoor kunnen ze zelf keuzes maken in wat ze willen en vergroten ze hun zelfstandigheid thuis, op het werk, in hun vrije tijd en in de sociale relaties.

De ondernemers 
Graag stellen wij - Peter en Francisca – ons aan je voor. Wij zijn allebei mensen met hart voor de zorg. Peter heeft sinds zijn 18de ervaring in de gehandicaptenzorg. Francisca heeft een achtergrond als doktersassistent, in het ziekenhuis en uiteindelijk de thuiszorg. Allebei zaten wij 10 jaar terug op een kantelpunt dat we iets anders wilden doen en een verschil willen maken voor een ander. Tijdens een bezoekje aan Thomashuis Munein werden we gegrepen door de sfeer. Wat we in Munein voelden, wilden we zelf ook neerzetten. In 2010 ging onze zorgdroom in vervulling toen Thomashuis Noordwolde haar deuren opende. Samen met onze medewerkers en ouders zetten wij ons elke dag in om onze bewoners een fijn thuis te bieden waar we het goed hebben met elkaar.

Thomashuis Noordwolde

Hoofdstraat West 47-49
8391 AL Noordwolde Fr
Nederland
Wij hebben plaats beschikbaar! Interesse? Neem gerust contact op:
0561-431303 / 06-10600855
noordwolde@thomashuis.nl

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich gehoord voelt, zeker in het geval van onenigheid. Als u ontevreden bent of het ergens niet mee eens bent, laat het ons dan zeker weten. Zo kunnen we kijken of we er samen uit komen.

Voelt u zich alsnog niet gehoord of komen we er onderling niet uit, dan beschikken wij over een klachtenregeling die voldoet aan de vereisten van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg. Heeft u een klacht? Dan kunt u contact opnemen met een onafhankelijke klachtenfunctionaris via thomashuis@meld-het.nu.