Thomashuis Renkum

Begeleider B gehandicaptenzorg Thomashuis

 

Begeleider B Thomashuis Renkum, Gehandicaptenzorg

Wij zijn per 1 september, maar mogelijk ook eerder, op zoek naar een nieuwe collega.

€ 1.920,- tot € 2853,- per maand

“Gewoon waar mogelijk, bijzonder waar nodig”

Solliciteer nu

Ben jij op zoek naar een leuke baan in de gehandicaptenzorg? Snap jij wat mensen met een verstandelijke beperking nodig hebben? Dan is werken in Thomashuis Renkum misschien wel iets voor jou!

In Thomashuis Renkum wonen 9 volwassenen met een verstandelijke beperking. Het is een heterogene groep, met uiteenlopende niveaus en begeleidingsbehoeften. Het werk bestaat uit begeleiden en verzorgen van bewoners en samen met hen een fijn en veilig thuis maken. Een goede, stabiele basis creëren van waaruit ze de wereld om hen heen tegemoet kunnen treden.

In ons huis heerst een huiselijke en gemoedelijke sfeer. Er is vooral veel humor en gezelligheid, en tijd voor alles. Er zijn korte lijnen, een goed idee is al gauw gerealiseerd. We werken altijd met 2 begeleiders.

Onze bewoners gaan voor het grootste deel van de week naar externe dagbesteding. Wij brengen en halen een aantal van hen, waardoor het bezit van rijbewijs B een vereiste is. Op woensdag zijn veel bewoners thuis. Hier is gedeeltelijk invulling voor, en dus ook ruimte voor creativiteit. In het weekend wordt er gezwommen en ondernemen we altijd wel iets.

Er worden voornamelijk middag/avonddiensten gedraaid, en op de woensdag, vrijdag en in het weekend ook dagdiensten. Zijn wij er als zorgondernemers niet, dan nemen de collega's de slaap- en ochtenddiensten ook voor hun rekening.

Wij zoeken iemand die:

 • graag wil werken op een bijzondere plek binnen de gehandicaptenzorg
 • kan ondersteunen in het maken van eenvoudige keuzes
 • houdt van fietsen, winkelen, wandelen, zingen, spelletjes, voorlezen, koken, grapjes maken...
 • niet van haasten houdt, maar de tijd neemt om ieders tempo te volgen
 • lichamelijke verzorging kan zien als een bijzonder begeleidingsmoment
 • in het bezit is van rijbewijs B
 • een relevante opleiding heeft, minimaal op MBO niveau 3

Wij bieden:

 • zelfstandig werken binnen een fijn team collega's
 • een veilige, warme werkomgeving
 • ruime tijd om goed ingewerkt te raken
 • scholing o.a. op gebied van autisme, ouder wordende bewoners, BHV, etc.; hier is ook ruimte voor jouw ideeën
 • aantal uren in overleg tussen 24 en 32 uur; een vast contract behoort tot de mogelijkheden
 • werken conform de CAO Gehandicaptenzorg; salarisschaal 35

Vragen? Telefoonnummer: 0317-843772, vraag naar Maaike; 06-12511643 (Jeanny)

Interesse? Stuur een motivatie en CV naar: info@renkum.thomashuis.nl 

Wij zijn op dit moment op vakantie en kunnen derhalve geen mail beantwoorden.Sollicitatiegesprekken worden gevoerd in de week van 28 juni 2021.

Wat is er zo bijzonder aan een Thomashuis?

Kort samengevat zit de kracht van de Thomashuizen in het feit dat mensen met een verstandelijke beperking er samen wonen met de personen die voor hun zorg verantwoordelijk zijn. Dit doen ze in karaktervolle huizen die midden in de samenleving staan. Samen-wonen met de zorgverleners
Wat ieder Thomashuis uniek maakt is dat elke locatie wordt geleid door twee gepassioneerde zorgondernemers die zelf ook (vaak met hun gezin) in het Thomashuis wonen. Met hun eigen ervaring, kennis en creativiteit geven ze zelf invulling aan de zorg en zetten ze elke dag alles op alles om dat ene doel te bereiken: gelukkige bewoners.

Omdat de zorgondernemers in het Thomashuis wonen zijn zij altijd bereikbaar voor zowel de bewoners als de ouders/vertegenwoordigers. De lijnen zijn kort en de toewijding en betrokkenheid groot. De zorgondernemers kennen hun bewoners door en door en weten wat zij nodig hebben. Simpelweg door er elke dag te zijn.

Ze worden daarbij ondersteund door een toegewijd team medewerkers dat zich helemaal herkent in de Thomashuis-visie. Ze worden minimaal in de weg gezeten door stapels papierwerk en kunnen zo al hun tijd steken in het welzijn van de bewoners.

Een Thomashuis staat altijd middenin de samenleving. Puur omdat we er samen met onze bewoners deel van uit maken. Iedereen is welkom en de deur staat altijd op een kier. En andersom geldt ook; bewoners doen graag mee met activiteiten in de omgeving. De verbinding zoeken is belangrijk. Heel vaak levert dat bijzondere ontmoetingen en mooie interacties met de buurt op.

-------------------------------------------------

Delen: