Thomashuis Sint Nicolaasga

Activiteitenweek 2021

Vestigingen
Thomashuis Sint Nicolaasga

Activiteitenweek 2021

Dag 1! Uilenbal
Maandag 28 Juni was het de eerste dag van onze vakantieweek bij huis. Dat betekend een weekje lekker vrij, leuke dingen doen, ontspannen en toch in je eigen bed slapen. Vandaag hadden we dus de eerste activiteit. We begonnen de dag met uitslapen en een heerlijke brunch met toepasselijk versnapering: o.a. een vogelnestje en een versierde pannenkoek. Toen kregen we bezoek van een stel vreemde vogels: Ahyoka, Jos en Themba. Dit waren drie indrukwekkende grote uilen. Ze zagen er heel groot en spannend uit, maar bleken heel erg lief. Ze kwamen met hun baasjes van ATJ-Owls uit Noord Holland. Die heel veel over de uilen konden vertellen en laten zien. Teveel om hier op te noemen, ook mochten we vragen stellen, ze aaien en op onze arm houden. Hele lieve vogels zijn het, er kon zelfs mee geknuffeld worden. Er zijn vele angsten overwonnen dat kunnen wij u vol trots melden. De roofvogels hebben gelukkig onze lieve kuikens, eendjes, konijntjes,katten en de hond met rust gelaten. Ze hadden namelijk al een forse maaltijd op voordat ze op pad gingen. Verder hebben we gezellig geknutseld, dromenvangers en kettingen, waarbij we gebruik hebben gemaakt van de veren die de uilen soms verliezen. Het was een goed verzorgde activiteit en er werd ruimschoots tijd gemaakt voor de bewoners met heel veel liefde en geduld. Hulde aan Brigitte en haar hulpje.

Nadat we ze hebben uitgezwaaid, was het tijd om een uiltje te knappen! 

Dag 2. Sportieve dag
Dinsdag 29 juni hebben we een sportieve dag gehad. Er werd een sportzaal gehuurd in het dorp. 's ochtends hebben we een kar met materialen bij SportAnders opgehaald en zijn we begonnen met de opbouw in de sportzaal. Er stonden drie activiteiten op de planning, we zijn eerst begonnen met apenkooien(een tikspel met parcours, iets wat vroeger door meerdere bewoners vaak is gespeeld en waar nog vaak over gesproken werd). Zo gezegd, zo gedaan. Na het apenkooien was het tijd voor een drankje en een hapje en vervolgens zijn we doorgegaan met pijl en boogschieten op het veldje naast de gymzaal. Heerlijk om even af te koelen en een super toffe activiteit te spelen. De sportieve dag werd afgesloten met een paar stoere potjes lasergamen in de tot leger omgebouwde gymzaal. Hoe cool is dat! 

Dag 3. Vossenjacht
En toen was het alweer de helft van de week! Vandaag stond er alweer een leuke dag op de planning. In het geheim was er voor de bewoners een vossenjacht georganiseerd. En wat voor een! Er werden oude bekenden van het Thomashuis opgetrommeld, oude werknemers, stagiaires en vrijwilligers. Ook deden er een aantal collega's mee die nu werkzaam zijn bij het Thomashuis. De voorpret begon al vroeg toen alle vossen zich verzamelden in het bos. Hier hebben we een verkleedsessie gehouden en zijn de vossen snel verstopt gaan zitten in het bos om te wachten op het grote moment.... Namelijk onze bewoners! Al snel was het zo ver, en wauw wat was dit een grote verrassing voor de bewoners. Een flinke wandeling en 9 vossen later hebben we op het Thomashuis de dag gezellig afgesloten met een borrel en een barbeque. Er werd muziek gemaakt, gezongen, gegeten en heel wat bijgekletst. Het was een gezellige dag voor iedereen. 

  

Dag 4. Gewijzigde plannen
Vandaag een relaxdag op een boot stond op het programma. We zouden gaan varen op een skûtsje maar de weersverwachting was op voorhand zo slecht dat we dat hebben afgelast. Achteraf had het wel mooi gekund, maar achteraf kan een boer een koe niet in haar kont kijken, is hier in Sint Nyk de bekende uitspraak. Dus de dag weer rustig opgestart en in de middag om drie uur vertrokken naar de Mac in Joure voor een ijsje als toetje. We hadden namelijk tussen de middag warm gegeten. Dat is best gek voor ons, maar voor anderen weer heel normaal. Daarna naar Leeuwarden naar de bioscoop. Daar hebben wij de nieuwste film van de Kameleon bekeken. Een hele spannende film, waar we ook smakelijk om hebben gelachen. En er werd ook nog gezoend, een natte zoen, want ze vielen erbij in het water. De leukste vonden wij agent Zwart, (potjervanverhinnekont) verder geweldig genoten van Nando, een van de hoofdrolspelers. Nando heeft het syndroom van down maar acteert fantastisch! Thuisgekomen rond half 8 hebben wij ons zelf nog verwend met een heerlijk vakantie patatje! 

Dag 5. De laatste vakantiedag alweer!
Toen was het alweer de laatste dag van onze vakantie thuis! Deze dag stond in het teken van muziek en feest vieren. Wij hadden een echte muzikant uitgenodigd voor deze middag: Bruno Rummler is een troubadour die zowel Fries, Nederlands, Engels en Duits kan spelen en zingen. Hij begeleide zichzelf, maar ook onze bewoners bij alle optredens! Zo heeft hij met Pieter Jan een nummer van Mettallica, Nothing Else Matters gespeeld, waarbij Pieter Jan het ritme voor zijn rekening nam. Vervolgens volgden er vele diverse popsongs van diverse genres en mooie optredens waarbij we ook de namen vd artiesten moesten raden bij de eerste muziek tonen, een soort popquiz. Iedereen heeft op het podium gestaan en zijn persoonlijke kwaliteiten getoond. Zowel in Fries, Nederlands, Engels. Maar ook met super sterke kunstjes. Uiterraad werd er ook nog volop gedanst! Het was werkelijk fantastisch!!!

Maaarrrr... Er was ook feest! Deze middag hebben we ook de verjaardag van Jorien gevierd! We hebben veel en lang voor haar gezongen, taart gegeten en ze mocht mooie cadeaus uitpakken. En vervolgens hebben alle bewoners haar nog eens toegezongen met liedjes die Jorien leuk vind!. Teveel om op te noemen! Tenslotte hebben wij de middag afgesloten met heerlijke pizza's uit onze steenoven.

  

We kunnen stellen dat we een buitengewoon fantastische week hebben gehad! Met enkel hoogtepunten!!!!

 

 

 

 

 

Delen: