•  

Sinds mei 2007 woont Ton samen met zijn 8 bewoners met een verstandelijke beperking. In een stevig pand uit 1903 met een schitterende tuin, vlakbij het centrum van Steenwijk. De bewoners gaan regelmatig even boodschappen doen, fietsen of naar het zwembad op loopafstand van het Thomashuis. Er wordt met elkaar van alles ondernomen, en Ton omschrijft het huis als een plek waar iedereen zichzelf kan zijn.

“Mensen noemen het wel eens een antroposofische manier van werken”, zo zegt hij. “Daarbij gaat het puur om het mogen zijn wie je bent. Ieder mens is zoals ‘ie is. Dat is een prachtig uitgangspunt en ik herken me dan ook helemaal in die omschrijving.

De ondernemers 
Mijn naam is Ton Kneijber, zorgondernemer van Thomashuis Steenwijk. Op 15 mei 2007, ben ik gaan samenwonen met acht mensen met een verstandelijke beperking. Dit doen ik met veel plezier. Mijn wens om een echt huis te zijn, waar iedereen zich goed voelt en het leven kan leiden dat hij of zij graag wil, is uitgekomen. Voor mijn medebewoners ben ik een vast aanspreekpunt en dat is wel heel veilig voor ze. Tevens vind ik dat ieder mens goed is zoals hij is en dat draag ik ook naar iedereen uit. Deze acceptatie draagt er ook zorg voor dat het Thomashuis een veilige leefomgeving is. We leren elke dag weer van elkaar. We zien de ander als spiegel en dat reflecteert wie we zijn. Dit brengt de nodige emoties met zich mee en zorgt ervoor dat het huis leeft. Er wordt veel gelachen, maar soms ook gehuild. Het motto daarbij is: “het mag er allemaal zijn”.

Thomashuis Steenwijk

Meppelerweg 63-67
8331 CX Steenwijk
Nederland
Wij hebben plaats beschikbaar! Interesse? Neem gerust contact op:
0521-521539
steenwijk@thomashuis.nl
Vestigingen

Kamers vrij! Open dag 15 december 2018

Wij hebben momenteel twee kamers vrij in Thomashuis Steenwijk. Op zaterdag 15 december organiseren we een open dag en maken we graag kennis met je...Lees meer

Thomashuis Steenwijk
Vestigingen

Thomashuis Steenwijk zoekt opvolging!

Een bijzonder huis is op zoek naar een bijzonder stel nieuwe zorgondernemers! Want na tien mooie jaren draagt Ton Kneijber het stokje over en...Lees meer

Thomashuis Steenwijk

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich gehoord voelt, zeker in het geval van onenigheid. Als u ontevreden bent of het ergens niet mee eens bent, laat het ons dan zeker weten. Zo kunnen we kijken of we er samen uit komen.

Voelt u zich alsnog niet gehoord of komen we er onderling niet uit, dan beschikken wij over een klachtenregeling die voldoet aan de vereisten van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg. Heeft u een klacht? Dan kunt u contact opnemen met een onafhankelijke klachtenfunctionaris via thomashuis@meld-het.nu.