Thomashuis Steenwijk

Thomashuis Steenwijk zoekt opvolging!

Vestigingen
Thomashuis Steenwijk

Een bijzonder huis is op zoek naar een bijzonder stel nieuwe zorgondernemers! Want na tien mooie jaren draagt Ton Kneijber het stokje over en zijn de bewoners van Thomashuis Steenwijk op zoek naar zijn opvolgers! In dit bericht vertellen we meer over ons huis en de bewonersgroep. Zien we jou binnenkort in ons Thomashuis?

Sinds mei 2007 woont Ton samen met zijn bewoners met een verstandelijke beperking. In een stevig pand uit 1903 met een schitterende tuin, vlakbij het centrum van Steenwijk. De bewoners gaan regelmatig even boodschappen doen, fietsen of naar het zwembad op loopafstand van het Thomashuis. Er wordt met elkaar van alles ondernomen en Ton omschrijft het huis als een plek waar iedereen zichzelf kan zijn. 

Antroposofie

“Mensen noemen het wel eens een antroposofische manier van werken”, zo zegt hij. “Daarbij gaat het puur om het mogen zijn wie je bent. Ieder mens is zoals ‘ie is. Dat is een prachtig uitgangspunt en ik herken me dan ook helemaal in die omschrijving.”

Na ruim tien jaar is Ton op zoek naar mensen met een groot zorghart die het stokje van hem willen overnemen. Want er is een tijd van komen en gaan, hoe moeilijk die keuze ook mag zijn. “Ik neem straks afscheid van een tophuis!”, zo zegt hij. “Een geweldige groep die alles met elkaar en voor elkaar doet. Het is fantastisch om daar mee samen te leven in een Thomashuis.”

Bekijk hier ons foto-album voor een mooie impressie!

Bewoners

De bewonersgroep bestaat uit Anneke, Hennie, Erwin, Marianne Liesbeth, Susan en Hans. Zij zijn net zo benieuwd als Ton wie hun nieuwe zorgondernemer gaat worden! Liesbeth bijvoorbeeld, een 54-jarige ‘pure en open’ vrouw met een zwaar verstandelijke beperking die veel begeleiding nodig heeft. Of Hans, de meest relaxte man des huizes die duidelijke afspraken nodig heeft. Of de 44-jarige en licht verstandelijk beperkte Susan. Zij vind het leuk om allerlei nieuwe activiteiten uit te proberen waarbij ze goed kan aangeven wat ze wel of niet leuk vindt. En dat is er nog Erwin, een mooie kerel met een hoog IQ en het syndroom van Asperger.

Ben jij de ondernemer die wij zoeken?

Heb jij ruime ervaring in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking en in de psychiatrie, een relevant diploma op zak en ziet jouw partner dit avontuur ook voor 100% zitten? Misschien ben jij dan wel degene die we zoeken!

Meld je hier aan voor één van de aanstaande Infomiddag op 30 november! Direct solliciteren kan ook. Klik dan hier.