•  
  •  
  •  
  •  

Thomashuis Varik

Dromen durven doen!
Ons Thomashuis bestaat sinds 2010 en ligt in het dorp Varik. Het is een karakteristieke Betuwse hallenhuisboerderij uit 1890.
De omgeving, de rust en de gemoedelijkheid  van het dorp bieden de mogelijkheid tot wandelen, fietsen en genieten van de natuur en ruimte om ons heen.
Wij mogen samen met Vera, Engelina, Eric, Chiel, Hedi, Anne, Denis, Joeri en Vera deel uitmaken van deze gemeenschap.

Wij vinden het belangrijk om een warme en liefdevolle plek te bieden waar aandacht en betrokkenheid zorgt voor een veilige basis, een thuis!
Van hieruit is alles mogelijk. Je mag zijn wie je bent, bent bijzonder zoals je bent. Bovendien krijg je de kans jezelf te ontwikkelen binnen jouw talenten, krachten en mogelijkheden.                                                                                   

Binnen ons Thomashuis krijgt de methodiek en benadering volgens Gentle Teaching een rol in de begeleiding en hoe we met elkaar omgaan. Bij Gentle Teaching ligt het accent op het ontwikkelen van onvoorwaardelijke relaties; companionship. Op deze wijze hopen we dat bewoners zich geliefd weten en een gevoel van veiligheid en gebondenheid ervaren. Hierdoor kunnen zij zich liefdevol uiten naar de ander en zich binnen hun mogelijkheden ontplooien. Meer lezen over de gedachte achter Gentle Teaching.

We streven ernaar dat je dromen durft te doen.
Samen met een vast team van zorgzame en betrokken medewerksters gaan we iedere dag voor persoonlijke aandacht, respect voor ieders eigenheid en het aanbieden van passende vrijetijdsbesteding.  We streven ernaar dat iedereen een zo gelukkig mogelijk leven kan leiden.

Als zorgondernemers wonen we zelf ook in het Thomashuis zodat we er zijn wanneer dat nodig is.  Wij vormen het vertrouwde gezicht en aanspreekpunt voor bewoners, hun familie en betrokkenen. Wij willen op de hoogte zijn van wat er speelt in huis. De lijnen zijn kort en zoals we hier samen onder één dak wonen en leven heeft het wel iets weg van een groot gezin.

Het is een droom die werkelijkheid is geworden!

Frits en Marcella van Loosen
De ondernemers

Wij zijn Frits en Marcella van Loosen en sinds 1 april 2019 de nieuwe zorgondernemers van het prachtige Thomashuis in Varik. Wij hebben samen drie volwassen kinderen Bart, Linde (getrouwd met Matthias) en Mels, zij wonen op zichzelf maar weten de weg naar Varik gelukkig goed te vinden. Het wonen en werken in het Thomashuis geeft ons veel plezier en biedt ons een prachtige, verdiepende manier van leven.

Thomashuis Varik

Keizerstraat 3
4064 ED Varik
Gelderland
Nederland

Heeft u vragen of bent u benieuwd naar ons Thomashuis? Neem gerust contact op:

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich gehoord voelt, zeker in het geval van onenigheid. Als u ontevreden bent of het ergens niet mee eens bent, laat het ons dan zeker weten. Zo kunnen we kijken of we er samen uit komen.

Voelt u zich alsnog niet gehoord of komen we er onderling niet uit, dan beschikken wij over een klachtenregeling die voldoet aan de vereisten van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg. Heeft u een klacht? Dan kunt u contact opnemen met een onafhankelijke klachtenfunctionaris.

Het e-mailadres voor het melden van klachten is: thomashuis@meld-het.nu