Thomashuis Sint Nicolaasga, Thomashuis, ThomashuisVerbindt, gehandicapten, gehandicaptenzorg, kleinschalige zorg gehandicapten, verstandelijke beperking, VGN, wlz, pgb, zorg gehandicapten, Sint Nicolaasga, gehandicaptenzorg Friesland

‘Schilderen geeft rust in mijn hoofd’

Maartje
Bewoner Thomashuis Sint Nicolaasga

Maak kennis met de Rembrandt van Thomashuis Sint Nicolaasga: Maartje. Maartje (37) is een echte creatieveling en vaak in het atelier tussen de kwasten en schilderijen te vinden. Speciaal voor ThomashuisVerbindt geeft zij een inkijkje in haar atelier.  

Waan je in de atelier van Maartje via de audioreportage hieronder.

Doen waar je blij van wordt. Daar draait het om in Thomashuis Sint Nicolaasga, een gezellige boerderij op het Friese platteland. ‘Ons doel is dat onze bewoners gelukkig wonen. Ieder op zijn of haar eigen wijze’, vertellen zorgondernemers Henk Veurman en Carin Stuyt.

Rembrandt

Voor Maartje zit dat geluk in schilderen. En dat kan ze naar hartenlust in de schuur die is getransformeerd tot atelier. ‘Ik verf graag met vrolijke kleuren zoals groen, paars. Alle kleuren van de regenboog’, vertelt Maartje. Ze gebruikt alleen sombere kleuren wanneer dat moet. Naast felle kleuren houdt Maartje van het schilderen van dieren, zoals paarden, koeien en olifanten.

Tante

Op haar vijftiende pakt Maartje het penseel vast en begint zij met schilderen. Ze leert de basis van haar tante, waarna ze haar stijl en schilderkunsten zelf verder ontwikkelt.

Prikkels

Het schilderen doet Maartje goed. ‘‘Het geeft mij rust. Als ik schilder heb ik niet veel prikkels in mijn hoofd.’’ De schilderijen worden verkocht, maar een paar gelukkigen hebben Maartjes creaties cadeau gegeven. Zo heeft ze voor een medewerkster van het Thomashuis een tijgerschilderij geschilderd. ‘‘Leuk om cadeau te geven.’’

Kappi, het Thomashuispaard, is door Maartje ook vereeuwigd op het doek.

Dieren spelen een centrale rol in Maartjes schilderijen.

Delen:

Thomashuis, Zaanse Akker, Thomashuis de Zaanse Akker, zorgondernemer worden, Thomashuis starten,
Henk & Carry Vreman
Zorgondernemers Thomashuis De Zaanse Akker
Kaatsheuvel, Thomashuis Kaatsheuvel, Thomashuis, Thomashuis Brabant, gehandicaptenzorg Brabant, gehandicaptenzorg, gehandicaptenzorg Kaatsheuvel, gehandicaptenzorg Den Bosch.
Dionne van Oversteeg & Joey
Lid sambaband
Emalie Schoonbrood
Gepensioneerd medewerker
Mis niks van de kleurrijke verhalen van het Thomashuis

Schrijf je in voor de nieuwsbrief ThomashuisVertelt!