Gezocht: woonbegeleider met groot zorghart m/v, 32 uur per week

Gezocht: Woonbegeleider met groot zorghart voor kleinschalige woonvoorziening m/v, 32 uur per week

Over ons Thomashuis

In Thomashuis Weerdinge wonen per 1 januari 2024 negen bewoners met een verstandelijke uitdaging. Drie dames (35, 54 en 56) en zes heren (22,23, 24 en 50) wonen in een monumentale boerderij samen met de zorgondernemers en hun twee honden Binckie en Iva en kater Tommy. Onze bewoners hebben een verstandelijke beperking, -hoewel wijzelf liever spreken van een verstandelijke uitdaging-, maar zijn allemaal zeer zelfstandig en mobiel. Het is een relatief jonge club die van bewegen, sport en spel, dansen, creatief bezig zijn en uitjes houdt.  We doen veel dingen gezamenlijk zoals wandelen, dansen, fietsen en winkelen, maar daarnaast is er veel ruimte voor individuele activiteiten (voetballen, hardlopen, fitnessen, zwemmen, creatief bezig zijn). Onze bewoners hebben bijna allemaal nabijheid en toezicht nodig bij de ADL activiteiten, maar houden graag de regie zelf in handen.

De boerderij is ruim, licht en gezellig ingericht en heeft naast eigen zit/slaapkamers ook gezamenlijke ruimtes. We zijn net een groot gezin met elkaar en we dragen allemaal ons steentje bij in het dagelijks leven. Zo koken en bakken we met elkaar, maken we zelf de eigen kamer schoon, verzorgen we de kippen, het konijn en doen we ook klussen in de tuin. Vijf van onze bewoners gaan naar de dagbesteding en brengen we in 2 eigen bussen weg, Eén bewoner krijgt intern dagbesteding. Over het algemeen werk je altijd samen met een collega , een facilitair medewerker en de 2 zorgondernemers samen. Alle collega’s in ons kleine maar betrokken team hebben een groot zorghart en bieden ondersteuning vanuit de keuze, of roeping om zich intensief te willen inzetten voor anderen. Zij zorgen er elke dag weer voor dat bewoners zich geliefd, gezien, veilig, warm en geborgen voelen, zodat men het meest optimale uit zichzelf kan halen en in ontwikkeling kan blijven. Worden wie je bent is ons motto.

Wie zoeken wij?

Jij, als begeleider, hebt door de kleinschaligheid van ons wooninitiatief een goed overzicht van wat iedere bewoner nodig heeft en je hebt korte lijntjes met je collega’s, ouders, verwanten, wettelijke vertegenwoordigers en de zorgondernemers zodat er snel en flexibel geschakeld kan worden om linksom of rechtsom te kunnen voldoen aan de zorgvraag van onze bewoners.  Jij bent samen binnen een klein team verantwoordelijk voor het uitvoeren van het zorgplan. We vragen veel van jou als begeleider: authentiek zijn, humor hebben, je moet van van dansen en muziek houden, creatief, oplossingsgericht, empathisch en geduldig zijn, voorts moet je duidelijkheid, kaders en structuur durven kunnen bieden, en daarnaast ook nog eens flexibel zijn in diverse begeleidingsstijlen, de ene keer helper, de andere keer coach, opvoeder/leraar, of instructeur. Ook dien je een goed oog te hebben om -naast het sociaal emotioneel welzijn van onze bewoners-, ook het fysiek welzijn in de gaten te houden en passende acties te ondernemen indien nodig. Niet denken vanuit beperkingen, maar vanuit mogelijkheden en uitdagingen. Maar bovenal zoeken we dus in een begeleider dat grote hart waarmee je liefdevol al die zorg kan bieden.

Uiteraard beschik je minimaal over een afgeronde MBO-4 opleiding in de gezondheidszorg of welzijn, heb  je ervaring in de gehandicaptenzorg en ben je bekend met  autisme/gedragsproblematiek en ben je in het bezit van rijbewijs B.

Wat bieden wij?

  • Je krijgt in eerste instantie een tijdelijk contract maar we richten ons wel op een langdurige werkrelatie en dus vast contract in de toekomst.
  • Je draait ochtenddiensten (7.30 tot 10.30 of 13.30), middagdiensten (13.30-20.00  of 16.00-22.00), soms weekend diensten (za 9.00 tot 16.00 of zo 14.00-22.00, en incidenteel  een slaapdienst. Om een goede balans te bewaren tussen werk en privé, proberen we zo goed mogelijk rekening te houden met jouw hobby’s en vrije tijd in het rooster.
  • Een salaris conform de CAO Gehandicaptenzorg van maximaal €3154 per maand op basis van 36 uur en afhankelijk van je werkervaring (FWG 35), 144 vakantie-uren naar rato. Daarnaast ontvang je in mei jouw vakantiegeld en in december ontvang je een eindejaarsuitkering (8,33%).
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een pensioenregeling en de mogelijkheid om opleidingen, cursussen en e-learnings te volgen.

Voel jij  een gemeende JA?

Stuur dan je CV en motivatiebrief naar info@weerdinge.thomashuis.nl of kom vooral langs voor een rondleiding en kennismaking door een afspraak te maken met  zorgondernemers Caroline Mulder (06-11313935) of Ben van Dijk (06-51899834)

Als onderdeel van de procedure vragen wij je een dienst mee te lopen. In het kader van de vergewisplicht vragen we je ook om een referentie en het kunnen overhandigen van een Verklaring Omtrent Gedrag die wij voor je aanvragen.

Delen: