Zelf zorgondernemer worden?

Een Thomashuis wordt geleid door een inwonend echtpaar of samenwonend stel dat alle eindverantwoordelijkheid heeft. In alle vrijheid en zelfstandigheid -met back up van De Drie Notenboomen- ben je echt 100% ondernemer. Iets voor jou en je levenspartner? Lees snel verder en meld je aan onderaan deze pagina!

Een nieuw leven als Thomashuis-ondernemer

 

Ondernemen onder franchise

Eigenlijk staan maar een paar dingen echt vast: je eigen zorgonderneming heet Thomashuis. Je werkt dus als franchisenemer onder het label Thomashuis; één van de vernieuwende zorgformules van De Drie Notenboomen. Nog een randvoorwaarde: samen zorg je voor maximaal negen verstandelijk gehandicapten. Die kleinschaligheid is één van de sterke punten van deze formule. Zorg mag namelijk niet verzanden in procedures die niet zelden voortkomen uit een streven naar efficiency.

Doen wat je hart je ingeeft

Binnen een aantal kwalitatieve kaders zijn jij en je partner vrij om de zorg in je Thomashuis vorm en inhoud te geven. Je stelt je eigen bewonersgroep samen. Als je een Thomashuis overneemt, ben je vrij om vrijgekomen plekken weer in te vullen. De zorgondernemers die nu actief zijn, besteden veel aandacht aan dynamiek binnen en variatie van zo’n groep. Je stelt ook je eigen team van medewerkers samen. Veel zorgondernemers kiezen bewust voor mensen van ‘buiten het vak’. Die brengen nieuwe ideeën in, kijken er net weer anders tegenaan. Je biedt de bewoners meer dan een dak boven het hoofd en een gevulde maag. Je zorgt voor zinvolle dagbesteding en daarvoor leg je de nodige contacten met vrijwilligers, buurtbewoners en professionele ‘partners’. Je moet het dus leuk vinden om een sociaal netwerk op en uit te bouwen.

Een band met verstandelijk gehandicapten

Minstens één helft van een zorgondernemers-duo heeft professionele ervaring met verstandelijk gehandicapten. De wederhelft moet er affiniteit mee hebben. Samen beschik je over een veelheid aan capaciteiten: communicatieve vaardigheden, flexibiliteit, financieel inzicht. Je woont in het Thomashuis, dus pal naast je werk. Natuurlijk heb je vrije tijd, maar realiseer je dat dit geen gewone baan in de zorg is.

Iets voor jullie?

Ben je geprikkeld? Dat treft, want wij zijn doorlopend op zoek naar mensen zoals jij en we komen graag in contact met je. We kijken ernaar uit om je te ontmoeten tijdens één van onze informatiemiddagen waarop we je alles vertellen over het zorgondernemerschap van een Thomashuis. Direct solliciteren als kandidaat-zorgondernemer kan natuurlijk ook.

Solliciteren als ondernemer

De sollicitaties lopen via de website van De Drie Notenboomen, ontwikkelaar van de formule Thomashuis. Je kunt je aanmelden via de pagina Aanmelden kandidaat-zorgondernemers

Aanmelden infomiddag

Een infomiddag is de perfecte manier om te ontdekken of het Thomashuis-ondernemerschap iets voor jullie is. Je krijgt een rondleiding en presentaties en komt in contact met ervaren ondernemers die je graag hun huis laten zien. Eerstvolgende gelegenheden zijn:

Klik op bovenstaande data voor meer info over de betreffende bijeenkomst en het aanmeldformulier. 

Direct inschrijven kan ook hieronder. Klik op Inschrijven, kies de datum + locatie naar wens en dan hopelijk tot snel!

Bezoek onze infomiddag

Hét perfecte moment om te ontdekken of het runnen van een Thomashuis iets voor jou/jullie is! 

Inschrijven