Thomashuis Zwijndrecht

Onze bewoners

Onze bewoners!

Maak hier kennis met de bewoners van Thomashuis Zwijndrecht

 

Robert:

Robert is één van onze oudste bewoners, hij is reeds 58 lentes jong. Hij vond begin 2015 dat hij wel met pensioen kon en daar geniet hij nu dus ook van. Robert vult zijn dagen in huis heel divers, van wat helpen met huishoudelijke klusjes tot tv kijken en ondertussen iedereen in de gaten houden. Robert is ook onze globetrotter, van Bali tot New York, met zijn zus is Robert overal al geweest. Te warm eten is niet aan Robert besteed, van een beker koele limonade wordt hij wel heel blij!

 

Nicky:

Stickeren, Lego, buiten alles in de gaten houden en beestjes, allemaal dingen waar Nicky erg gelukkig van wordt! Ondanks dat Nicky niet veel kan praten is ze heel duidelijk in wat ze wel en niet wil. Vooral "nee!" is bij haar altijd erg duidelijk. Nicky wordt heel gelukkig van een grote speaker waar harde muziek uit komt, kan ze uren op haar eigen manier dansen. Een dag niks doen vindt ze minder leuk, er moet actie zijn!

 

Esther:

Het is ontelbaar hoe veel Esther in haar leven al geborduurd heeft. Van mooie bloemen tot winterse taferelen, Esther doet het allemaal! En dan zowel met wol als het borduren met garen. Esther wordt heel gelukkig van lekker eten. Minder blij wordt ze van vieze handen; verven of buiten werken is aan haar dus niet besteed.

 

 

Vincent:

Een fascinatie voor chinese meisjes en "tjoepmachines" (computers) typeren Vincent. Hij is gezellig druk en laat in het hele huis met regelmaat een spoor achter van geschreven memo's, touwtjes ed waar hij mee in de weer is geweest. De twee katten in huis zijn favoriet bij Vincent, het liefst sluit hij ze op in zijn kamer. Opruimen vindt Vincent veel minder leuk om te doen. 

 

Meriam:

Een echte Rotterdamse, onze Meriam. Wie wil leren om Rotterdams te praten moet bij Meriam zijn! Ze kan enorm goed multi-tasken met schermen; tv aan, filmpje op portable dvd-speler én op d'r telefoon.. Meriam draait haar hand er niet voor om! Een avondje nagels, maskertje enz vindt ze heerlijk! Jongens die maar achter haar aan blijven lopen vindt ze vreselijk!

 

Hanneke:

Hanneke is onze oudste bewoonster, al is ze met haar 58 natuurlijk nog piepjong! Hanneke woont nog niet heel lang bij ons maar heeft haar draai al helemaal gevonden. Ze vult haar dagen thuis met  haar kamer bij houden, puzzelen, een spelletje doen en elke dag wordt "baby" Mimi trouw verzorgd. Zich met iedereen in huis bezig houden vindt ze heerlijk, dat wij daar wat van zeggen vindt ze allerminst leuk. 

 

 

Danny:

Onze spring-in-het-veld! Danny is een jonge knul met bergen energie. Behulpzaam en betrokken zijn op hem erg van toepassing. Stiekem naar (vooral blonde) meisjes kijken schroomt Danny niet voor, vooral elke vrijdag op stal als hij gaat paardrijden. We maken hem heel blij met een avond dansen of een disco. Minder blij met rode kool of bieten.