•  
  •  
  •  
  •  

Thomashuis 2e Exloërmond

Unieke woonvorm voor mensen met een verstandelijke beperking.

In ons Thomashuis kunnen wij aan negen mensen met een verstandelijke beperking een geborgen, huiselijke en stimulerende leefomgeving bieden. Dit doen we samen met betrokken en gedreven medewerkers. Ons uitgangspunt is dat ieders eigenheid tot zijn recht moet kunnen komen. Het is onze passie het leven zo in te richten wat daarvoor nodig is. Onze bewoners willen wij alle kansen bieden om zo normaal en aangenaam mogelijk te leven. Zoals ieder mens dat het liefste doet op een plek waar liefde, aandacht en persoonlijke betrokkenheid is. Daar mag je jezelf zijn en is iedereen waardevol en uniek. Het streven is dat onze bewoners zich verbonden kunnen voelen met elkaar en zo ook bijdragen aan elkaars geluk!

Thomashuis 2e Exloërmond is sinds 2012  gehuisvest in een monumentale `villaboerderij` uit 1927,  na een grondige verbouwing van het schuurgedeeldte is het een heerlijke comfortabele woonplek, met een bijzonder wijds uitzicht in de Drentse Monden.

Leo en Dinie
De ondernemers

Wij, Leo en Dinie Heres, zijn de zorgondernemers van Thomashuis 2e Exloërmond, getrouwd en hebben vier volwassen kinderen en zes kleinkinderen. Allebei hebben wij meer dan 35 jaar ervaring in de zorg en begeleiding van mensen. Onze inspiratiebron en drijfveer is de overweldigende liefde van Jezus Christus voor mensen.  We hebben er bewust voor gekozen om bij ons Thomashuis te wonen. Daardoor zijn wij bijna altijd aanwezig en het vaste vertrouwde gezicht en aanspreekpunt voor de bewoners, hun ouders/vertegenwoordigers en andere betrokkenen. Op deze manier zijn we goed op de hoogte van wat er speelt. Dit maakt het wonen en leven in een Thomashuis heel bijzonder! De grote persoonlijke betrokkenheid, samen, met de bewoners én betrokkenen rond de bewoners er op gericht zijn het leven zo mooi en goed mogelijk te maken. Hierbij is onder andere ook de Driehoekskunde van Chiel Egberts voor ons een waardevol instrument.

Thomashuis 2e Exloërmond

Zuiderdiep 43
9571BC 2e Exloërmond
Drenthe
Nederland

Heeft u vragen of bent u benieuwd naar ons Thomashuis? Neem gerust contact op:

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich gehoord voelt, zeker in het geval van onenigheid. Als u ontevreden bent of het ergens niet mee eens bent, laat het ons dan zeker weten. Zo kunnen we kijken of we er samen uit komen.

Voelt u zich alsnog niet gehoord of komen we er onderling niet uit, dan beschikken wij over een klachtenregeling die voldoet aan de vereisten van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg. Heeft u een klacht? Dan kunt u contact opnemen met een onafhankelijke klachtenfunctionaris.

Het e-mailadres voor het melden van klachten is: thomashuis@meld-het.nu