Zij gingen jullie voor

Laat je inspireren door de verhalen van onze zorgondernemers

Al meer dan dertien jaar zorgen Cora en Marianne met veel liefde en aandacht voor 9 bewoners met een verstandelijke beperking in Thomashuis Culemborg. Nog dagelijks halen deze zorgondernemers veel plezier en voldoening uit het runnen van hun Thomashuis. Marianne: “De energie die je krijgt als je bemerkt dat bewoners kleine stappen maken. Dan voel je: ik maak het verschil.”

Thomashuis, Zaanse Akker, Thomashuis de Zaanse Akker, zorgondernemer worden, Thomashuis starten,

Verrast is Henk door de veelzijdigheid als zorgondernemer. “De kippen verzorgen, eten koken, salaris betalen, tuinieren, zorgen.” ’ Maar ook het ondernemende aspect vindt het echtpaar mooi. “We kunnen het zelf vormgeven en eigen keuzes maken. Als wij iets leuks willen doen of zien dat iets belangrijk is voor de bewoner, kunnen we het regelen en gewoon doen.”

Thomashuis, gehandicaptenzorg, gehandicapten, syndroom van down, rijnpop, begeleider gehandicaptenzorg, de Thomashuizen, Thomashuis Noordwolde,

Lekker jezelf kunnen zijn, humor, gezelligheid en aandacht voor elkaar. Dat is Thomashuis Bunde in een notendop. Zorgondernemers Kasper en Ilse Stevense runnen al 4 jaar met veel plezier deze droom. ‘‘Doen wat goed is voor de bewoner, daar draait de zorg om’’, vertelt Ilse.