•  
  •  
  •  

Thomashuis Almelo

Zorgondernemers Sonja Vos en Kim van Steenis zijn 1 november 2023 gestart in het 119e Thomashuis in Almelo.

In alles wat wij doen, willen wij elke dag het verschil maken.

Bij alles staat het welbevinden van onze 9 bewoners voorop. Ze hebben recht op hun eigen privacy en hun eigen mening. Wij helpen en stimuleren hen in het aangaan van contact met elkaar, het meedoen in de maatschappij en in het vergroten van de zelfredzaamheid. Begeleiden waar mogelijk en loslaten waar kan. Wij zullen rust, regelmaat en gezelligheid bieden. Een gezonde en actieve levensstijl vinden wij erg belangrijk.

Daarnaast hebben ouders en verwanten vaste gezichten, korte lijnen naar de medewerkers en naar ons als zorgondernemers. Wij streven om zoveel mogelijk tijd te besteden aan onze bewoners, duidelijke communicatie en zullen werken volgens de methodiek van Chiel Egberts. Een belangrijk motto is dan ook ‘Doe wat je zegt, liefst iets meer en liefst iets eerder’.

Pand en ligging

Thomashuis Almelo is gebouwd op het schoolplein van de voormalige Acaciaschool. Het pand en perceel staan op een prominente plek in Almelo: in het Nieuwstraatkwartier, in hartje centrum. Een unieke en bijzondere wijk met haar kabbelende beek, authentieke Almelose molen en het Goossenmaatspark. De vernieuwde winkelstraat is op loopafstand van het Thomashuis, net als een groot park met kinderboerderij. Naast het Thomashuis komt een Herbergier voor mensen met dementie.

Thomashuis Almelo
De ondernemers

Wij hebben hiervoor in Dussen (Noord-Brabant) gewoond. Daar waren wij gastouders in ‘Het Kornhuys’ te Dussen, waar 9 bewoners wonen met een verstandelijke beperking. Sonja als coördinator en eindverantwoordelijke voor de zorg en Kim als vrijwilliger en tevens werkzaam bij Baars & Bloemhoff als Digitaal Project Manager. Samen hebben wij ervaren hoe belangrijk kleinschalige zorg is en zagen wij elke dag hoeveel plezier de bewoners, ouders en lokale gemeenschap hebben van deze woonvorm. Ook het op locatie werken en wonen in een kleinschalige zorgonderneming hebben wij als zeer prettig ervaren. Wij genieten verder volop van de natuur om ons heen en houden van fietsen en wandelen. Daarnaast zijn wij gek op gezelschapsspelletjes, koken en sporten. Wij spelen allebei squash en houden erg van een lekkere lunch of etentje in een restaurant of op het terras.

Thomashuis Almelo

Nachtegaalstraat 106
7605 BR Almelo
Overijssel
Nederland

Heeft u vragen of bent u benieuwd naar ons Thomashuis? Neem gerust contact op:

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich gehoord voelt, zeker in het geval van onenigheid. Als u ontevreden bent of het ergens niet mee eens bent, laat het ons dan zeker weten. Zo kunnen we kijken of we er samen uit komen.

Voelt u zich alsnog niet gehoord of komen we er onderling niet uit, dan beschikken wij over een klachtenregeling die voldoet aan de vereisten van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg. Heeft u een klacht? Dan kunt u contact opnemen met een onafhankelijke klachtenfunctionaris.

Het e-mailadres voor het melden van klachten is: thomashuis@meld-het.nu