•  

Ons Thomashuis is gelegen tussen de boomgaarden van de Betuwe nabij de rivier de Linge.

Onze idealen hebben we vorm gegeven in een drietal opvattingen die gaan over; samen leven, persoonlijke ontwikkeling, normalisatie, integratie en veiligheid.

"Samen en op eigen wijze tot bloei komen" 

We hechten veel belang aan het sociale aspect van samen wonen, samen plezier hebben en van elkaar kunnen leren. Uiteraard is er ook aandacht voor de individuele ontwikkeling, waarbij wij oog hebben voor de eigenheid van onze bewoners.

"Gewoon waar mogelijk, bijzonder waar nodig"

We gaan uit van de eigen kracht van onze bewoners en hebben een deskundig oog voor de beperkingen, daarom stimuleren wij bewoners deel te nemen aan activiteiten in de buurt. Daar waar dit niet mogelijk is, organiseren wij activiteiten op het gebied van vrije tijd, recreatie en vakantie. Veel bewoners nemen deel aan activiteiten in de buurt; een avond sporten in de sportschool, badminton, bedienen en koken in het eetcafé.

"Hier voelt men zich veilig en kan men zijn wie men is".

Een veilige thuisbasis is belangrijk voor de ontwikkeling van een betekenisvol leven. Van hieruit zet met letterlijk en figuurlijk stappen naar buiten, om vervolgens weer " thuis" te komen. Een "thuis" waar ook de familie en de vrienden van de bewoner welkom zijn en betrokken blijven.

De ondernemers 
Wij zijn Gert Blom en Nanda Zonruiter, ouders van respectievelijk 2 en 3 volwassen kinderen.  We hebben ruime ervaring in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Sinds juli 2011 runnen wij met veel plezier Thomashuis Beesd, waar 9 bewoners, tussen de 18 en 57 jaar wonen; Anja, Wim, Amos, Ron, Lianne, Kars, Johanna Sander en Brechtje.

Thomashuis Beesd

Voorstraat 131
4153 AK Beesd
Nederland
Heb je vragen of ben je benieuwd naar ons Thomashuis? Neem gerust contact op:
0345-683691

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich gehoord voelt, zeker in het geval van onenigheid. Als u ontevreden bent of het ergens niet mee eens bent, laat het ons dan zeker weten. Zo kunnen we kijken of we er samen uit komen.

Voelt u zich alsnog niet gehoord of komen we er onderling niet uit, dan beschikken wij over een klachtenregeling die voldoet aan de vereisten van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg. Heeft u een klacht? Dan kunt u contact opnemen met een onafhankelijke klachtenfunctionaris via thomashuis@meld-het.nu.