Woonbegeleider Culemborg: wie maakt onze bewoners blij?

Door het vertrek van een medewerker naar het Brabantse land, zijn we op zoek naar een begeleider B die er voor onze 9 bewoners met een verstandelijke beperking wil zijn. Ons Thomashuis ligt in het prachtige centrum van Culemborg.

Ben je liever bezig met bewoners dan met het schrijven van zorgplannen? Zijn geduld, aandacht en veiligheid voor jou kernbegrippen in de zorg? Dan zijn wij, Marianne en Cora, zorgondernemers van Thomashuis Culemborg, op zoek naar jou. We zoeken een begeleider wonen verstandelijk gehandicapten voor 20 tot 24 uur gemiddeld per week.

Ook onze bewoners willen graag met je kennismaken. Hun problematiek vraagt om structuur, duidelijkheid en voorspelbaarheid want dat betekent voor hen veiligheid. Van jou wordt tijd en geduld gevraagd om onze bewoners en hun structuren te leren kennen en je weg daarin te vinden. Ga er maar vanuit dat je uitgedaagd zult worden!

Ons Thomashuis

Wij, als zorgondernemers, wonen nu ruim 16 jaar met onze bewoners samen en kennen elkaar door en door. Dat is het unieke van een Thomashuis. Ons huis staat in de prachtige, historische binnenstad van Culemborg, midden in de samenleving waar onze bewoners onderdeel van uitmaken. Zij kennen veel mensen en worden gekend. Dit koesteren we en wordt door de vertegenwoordigers van onze bewoners erg gewaardeerd.

Aandacht staat centraal in al ons handelen. Of het nu gaat om de verzorging, de kleding of hoe een kamer eruitziet, telkens letten we op met de gedachte “zou ik mijn kind of familielid zo willen zien?”. Die aandacht geldt ook voor bezoek van familie en vrienden. De sfeer in ons huis is informeel, mensen voelen zich welkom bij ons.

Jouw rol

Alle bewoners hebben een groot deel van de week bezigheden buitenshuis. Jij zorgt er samen met een collega voor dat iedereen op tijd en verzorgd klaar is voor de dag. In de middag ontvang je de bewoners, heb je aandacht voor hoe het met hen gaat en zorg je dat de middag en avond goed verlopen. We houden ervan met verse producten te koken. Als het even kan, koken we samen met bewoners. In je begeleiding en verdeling van aandacht hou je er rekening mee dat onze bewoners een verschillende zorgvraag hebben. Je kent die vraag doordat je het zorgplan kent en weet hoe we hierover hebben gesproken. Je zorgt ervoor dat bewoners hun medicatie krijgen en je gaat hier zorgvuldig mee om. Bij het naar bed brengen sluit je de dag samen af. Een knuffel kan daar zeker bij horen.

Wij zijn ervan overtuigd dat je structuur en duidelijkheid kunt bieden op een warme en betrokken manier. Dat je met gevoel voor humor en relativerend vermogen in staat bent om te gaan met situaties die spanning kunnen opleveren. Je collega’s en wij zijn er om dilemma’s mee te bespreken. Net als jij er voor anderen bent.

Hebben we een match?

Wij vragen een afgeronde relevante opleiding op minimaal MBO 3 niveau. Het is fijn als je reistijd niet meer dan 30 minuten is.

Je start bij ons met een tijdelijk dienstverband met uitzicht op vaste overeenkomst. Het aantal uren per week bepalen we in overleg en zal tenminste 20 uur gemiddeld per week zijn tot maximaal 24 uur. Het salaris stellen we vast aan de hand van ervaring in de functie binnen de CAO gehandicaptenzorg schaal 35. We passen de overige arbeidsvoorwaarden uit die CAO toe zoals reiskostenvergoeding en eindejaarsuitkering.

Het overleggen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) maakt onderdeel uit van de procedure.

Mocht je eerst meer informatie willen, dan kun je Marianne of Cora bereiken via telefoonnummer 0345-505821 of stuur een bericht naar: info@culemborg.thomashuis.nl.

Delen:

Sollicitatieformulier

Slechts één bestand.
2 MB limiet.
Toegestane types: txt, rtf, pdf, doc, docx, odt.