•  
  •  
  •  

Een huis voor mensen met talenten

Wij zijn Diana de Bruijn en Rik Huijben, zorgondernemers Thomashuis Dongen. Na jarenlange ervaring in de zorg en in het speciaal onderwijs zijn we ons eigen Thomashuis gestart. Hier willen we voor 8 mensen met een verstandelijke beperking een fijn en gezellig (t)huis maken

We komen allebei uit een groot gezin. We zijn beiden opgegroeid in geborgenheid, gezelligheid, hard werken en iets over hebben voor een ander. Wij hebben elkaar leren kennen in de zorg: allebei werkzaam als groepsleidster op het Instituut voor Doven te Sint Michielsgestel. Vanaf 1991 wonen we samen. We hebben een sterke band die we delen met familie en vrienden. We hebben geen kinderen maar we beleven veel plezier aan ’t oppassen op (achter)neefjes en (achter)nichtjes. Omdat bezoekjes van familie en vrienden kleur geven aan ons leven willen we dit combineren met de zorg voor de bewoners. We zijn ervan overtuigd dat dit ieders leven zal verrijken.

We hebben veel gereisd. Tijdens het reizen hebben we geleerd om open te staan voor andere culturen, om te integreren, ons aan te passen en om flexibel te blijven. We zijn ons bewust geworden van onze eigen cultuur met al zijn keuzes en mogelijkheden. Dat geldt ook voor de mogelijkheden om vorm te geven aan de gehandicaptenzorg.  Het bezig zijn met ons Thomashuis voelt als thuiskomen na een reis. Immers net als het reizen, heeft het werken in de zorg en speciaal onderwijs ons geïnspireerd. We willen nu onze kennis en ervaring gaan inzetten, ons leven en werken een nieuwe invulling geven middels een thuis bieden aan mensen die daar hulp bij nodig hebben.

De ondernemers 
Door het samen delen van dagelijkse (kleine en grote) gebeurtenissen willen we het basaal houden en dicht bij de mensen blijven staan. Omdat onze bewoners uniek zijn, zullen wij onze ondersteuning afstemmen op hun persoonlijke wensen en behoeften. Met respect voor de ander en met oog voor ieder z’n talenten.

Thomashuis Dongen

Hoge Ham 65
5104 JB Dongen
Nederland
Wij hebben momenteel geen plaats beschikbaar. Toch benieuwd? Neem gerust contact op:
0162-386052 & 06-40048539
dongen@thomashuis.nl

Onze bewoners

Maak hier kennis met onze huisgenoten Hans, Peter, Daan, Chris, Bianca, Marjolein, Ruth en Rachelle. We stellen ze met trots aan jullie voor....

Maak kennis met ons team

Als zorgondernemers doen wij het natuurlijk niet alleen, maar vormen we een hecht team samen met onze vaste medewerkers. We stellen ze hier graag...

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich gehoord voelt, zeker in het geval van onenigheid. Als u ontevreden bent of het ergens niet mee eens bent, laat het ons dan zeker weten. Zo kunnen we kijken of we er samen uit komen.

Voelt u zich alsnog niet gehoord of komen we er onderling niet uit, dan beschikken wij over een klachtenregeling die voldoet aan de vereisten van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg. Heeft u een klacht? Dan kunt u contact opnemen met een onafhankelijke klachtenfunctionaris via thomashuis@meld-het.nu.