•  
  •  
  •  

Thomashuis Grathem

Ons Thomashuis is gevestigd in een oude basisschool gelegen midden in het mooie dorpje Grathem. Grote ramen zorgen voor een prettige lichtinval. Hierdoor is er veel contact met de besloten tuin aan de achterzijde. Alle ruimtes bevinden zich op de begane grond waardoor het gemakkelijk contact houden met elkaar is. Mensen die minder mobiel zijn, hebben het voordeel dat zij geen trappen hoeven te lopen. Oude elementen van de basisschool zijn mooi geïntegreerd in de nieuwe functie van het gebouw.

De ruime open keuken heeft een groot werkblad waardoor het mogelijk is om met veel personen samen de maaltijden voor te bereiden. De ruimtes zijn warm en gezellig ingericht, het is dan ook heerlijk vertoeven met een kopje koffie of een glaasje wijn rond de houtkachel.

De bewoners hebben hun eigen zit-/slaapkamer aan de voorzijde van het huis met mooie grote ramen en veel licht, die ze geheel naar eigen smaak ingericht hebben.

Natuur is er volop in de omgeving. Op loopafstand is het bosgebied De Heelderpeel en de Beegderheide te bereiken.

Wij willen met nadruk geen eilandje vormen in Grathem maar laten zien dat de bewoners van het Thomashuis volwaardige burgers zijn die kunnen participeren in de wereld om hen heen.

Zorgondernemers Thomashuis Grathem
De ondernemers

Wij zijn Tom en Yvonne Theeven en samen met onze kinderen Niek (2000), Siem (2001) en Meike (2003) wonen wij sinds december 2013 in Thomashuis Grathem. Samen met ons wonen er 8 mensen met een verstandelijke beperking die gewoon zich zelf willen en kunnen zijn. Yvonne werkte lange tijd als verpleegkundige, daarna was zij werkzaam als preventieassistente. In de loop der tijd heeft zij veel affiniteit ontwikkeld voor mensen met een beperking. Tom heeft ruime ervaring in de verstandelijk gehandicapte zorg en is daarnaast als onderwijsgevende werkzaam geweest bij de sector Zorg en Welzijn. Beiden zijn we opgegroeid in de nabijheid van Grathem. Onze droom is dat wij voor 9 mensen een goed leven kunnen realiseren. Dit willen we doen door het gewone, het huiselijke, het warme en vertrouwde gevoel over te brengen zodat onze bewoners echt thuis kunnen zijn en zich thuis kunnen voelen. Belangrijk vinden wij dat we samen buiten bezig kunnen zijn, in de tuin, wandelend of fietsend in de natuur al naar gelang de wensen en de mogelijkheden van onze bewoners. Samen boodschappen doen, koken en daarna gezellig samen in de grote keuken tafelen. Wij hechten waarde aan een gezonde voeding die wij zoveel mogelijk, met de bewoners die dit leuk vinden, in eigen tuin verbouwen. Het ritme van het huis wordt aangegeven door de bewoners. We zullen zoveel mogelijk afstemmen op de manier van leven zoals dit voor de bewoner ideaal is. Met onze vaste aanwezigheid zijn wij het vertrouwde gezicht voor onze bewoners en hun familie. Wij zien de familie als ervaringsdeskundigen van onze bewoners. Samen met hen en de bewoners zelf zoeken wij naar de juiste zorg en begeleiding. Wij zullen worden ondersteund door een klein team dat onze visie 365 dagen per jaar uitdraagt. Iedereen wordt gewaardeerd om wie hij is. Wij zijn graag in staat het gewone buitengewoon te laten zijn. Mocht u interesse hebben in ons Thomashuis kunt u ons altijd mailen: grathem@thomashuis.nl of bellen 0475-452727 Tot ziens in Grathem!

Thomashuis Grathem

Schoolstraat 1
6096 AS Grathem
Limburg
Nederland

Heeft u vragen of bent u benieuwd naar ons Thomashuis? Neem gerust contact op:

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich gehoord voelt, zeker in het geval van onenigheid. Als u ontevreden bent of het ergens niet mee eens bent, laat het ons dan zeker weten. Zo kunnen we kijken of we er samen uit komen.

Voelt u zich alsnog niet gehoord of komen we er onderling niet uit, dan beschikken wij over een klachtenregeling die voldoet aan de vereisten van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg. Heeft u een klacht? Dan kunt u contact opnemen met een onafhankelijke klachtenfunctionaris.

Het e-mailadres voor het melden van klachten is: thomashuis@meld-het.nu