•  
  •  
  •  

Thomashuis Harich

"Een Thomashuis is een kleinschalige woonvoorziening voor mensen met een verstandelijke beperking. De bewoners en de verantwoordelijke zorgverleners wonen er op een zo gewoon mogelijk manier met elkaar samen. Korte communicatielijnen, warmte en persoonlijke aandacht staan er centraal. Een Thomashuis staat midden in de samenleving. Mensen komen er samen, ontmoeten elkaar en dragen hun steentje bij. Zo ontstaan bijzondere verhalen".

Ons Thomashuis in Harich is een prachtige stelpboerderij, gevestigd in het pittoreske dorpje Harich, in zuidwest Friesland. De boerderij staat in de kern van het lommerrijke dorpje, op één kilometer afstand van Balk met ruime winkel- en uitgaansmogelijkheden. Omringd door een heerlijke tuin wonen we hier sinds 1 augustus 2021 met 9 mensen met een verstandelijke beperking. Met een fijn team ondersteunen we de bewoners in het dagelijks leven. 

Leef- en werkplezier 

Leefplezier van onze bewoners staat bij ons voorop. Leefplezier zit hem vaak in kleine dagelijkse dingen. Samen lachen, de geur van eten, iemand die struikelt, het knapperen van een haardvuur, een ijsje eten in de zon, thuiskomen …….  Er is zoveel om van te genieten, zoveel waarmee je het naar je zin kunt hebben. Leefplezier ontstaat ook, doordat je merkt dat je nodig bent, een steentje bij kunt dragen en dat je regie hebt over je leven.

Daarnaast zijn er ook altijd situaties waarin het tegenzit en waar het plezier ver te zoeken is door verdriet, boosheid of teleurstelling. Ook dit hoort bij het (samen) leven.

Leefplezier proberen we te bereiken door zorgvuldig aan te sluiten bij ieders persoonlijke wensen en mogelijkheden. Waar wij voor staan kunnen we verpakken in drie kernwaarden: Samen, Gezond en Prettig leven.

Onze bewoners kunnen we alleen het beste bieden, als we dit doen vanuit een nauwe samenwerking met hun ouders en/of vertegenwoordigers. We willen een woonomgeving organiseren waarin de bewoners en hun familie de regie houden over het eigen leven en waarin de zorg- en woonomgeving zoveel mogelijk afgestemd is op hun wensen en (zorg)behoeften.

We geloven, dat werkplezier van de medewerkers bijdraagt aan leefplezier voor onze bewoners. Daarom investeren we in werkplezier, door een klimaat te creëren waarin we vanuit een veilige basis elkaar motiveren, uitdagen en stimuleren. We willen werken in een setting waar ieders stem er toe doet en waarin je je uitgenodigd voelt om al je kwaliteiten in te zetten.

De ondernemers

Wij zijn Fernanda de Hoop en Frank Beffers. Sinds 1 augustus 2021 wonen en werken wij in Thomashuis Harich. We hebben een ruime ervaring in de zorg en en het (speciaal) onderwijs. Voorjaar 2020 spraken wij naar elkaar uit, dat we ons (werkzame) leven een andere wending wilden geven. Inmiddels wonen en werken we in Thomashuis Harich en hebben we het enorm naar ons zin. Onze jongste dochter Britta is met ons mee verhuisd. Onze oudste twee kinderen Wouter en Annemijn wonen op zichzelf in Amsterdam en Utrecht.

Thomashuis Harich

Stinsenwei 15
8571 RH Harich
Friesland
Nederland

Heeft u vragen of bent u benieuwd naar ons Thomashuis? Neem gerust contact op:

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich gehoord voelt, zeker in het geval van onenigheid. Als u ontevreden bent of het ergens niet mee eens bent, laat het ons dan zeker weten. Zo kunnen we kijken of we er samen uit komen.

Voelt u zich alsnog niet gehoord of komen we er onderling niet uit, dan beschikken wij over een klachtenregeling die voldoet aan de vereisten van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg. Heeft u een klacht? Dan kunt u contact opnemen met een onafhankelijke klachtenfunctionaris.

Het e-mailadres voor het melden van klachten is: thomashuis@meld-het.nu