•  

Thomashuis Hellevoetsluis De Ravensehoeve

Aan de rand van een levendige, jonge wijk met scholen, sportcentra en een klein winkelcentrum staat sinds december 2015 het Thomashuis de Ravensehoeve. Precies zoals wij het in onze dromen hadden gevormd. Een woonboerderij met veel ruimte er omheen voor dieren en een fijne tuin. Er lopen geitjes, schapen, kippen en 3 paardjes. Alles onder het toeziend oog van Polleke, onze enthousiaste Jack Russell. 

Wij bieden een fijn thuis aan onze bewoners. Van huis uit gaan ze naar hun werk of dagbesteding en aan het eind van de dag komt alles weer terug in het Thomashuis om te ontspannen, te eten en gezellige dingen te doen met elkaar of als ze dat even willen, op hun kamer. De groep bewoners is zeer divers. Dat is met opzet zo gekozen want we wilden juist bewoners met verschillende eigenschappen en mogelijkheden in de hoop daaruit een hele mooie groep te zien groeien. Een groep waarin mensen elkaar helpen, aanvullen en plezier geven. Dat is prima gelukt.  

Ook het team van medewerkers is divers. Ze vullen elkaar aan en hebben allemaal zo hun speciale interesses en kwaliteiten. De één is muzikaal en organiseert het muziekuurtje, de ander trekt de natuur in met de groep en allemaal zorgen ze ervoor dat bewoners genoeg beweging hebben. En er wordt wat afgeknutseld bij de Ravensehoeve. Uiteraad zijn de medewerkers goed opgeleid en denken ze voortdurend met ons mee over de gang van zaken in het Thomashuis en over het wel en wee van de bewoners. 

Onze visie is dat we niet willen uitgaan van de beperkingen maar van de mogelijkheden van onze bewoners. Uiteraard bieden we een veilige en gezonde woonplek waar ieder zichzelf kan zijn. We stimuleren 'samen' maar af en toe 'alleen' kan ook. Als iedereen maar gelukkig is........

De ondernemers

Joke en Willem. Wij zijn de zorgondernemers van het Thomashuis de Ravensehoeve. Joke is verpleegkundige en heeft jarenlange ervaring met mensen met een (meervoudige) verstandelijke beperking. Willem is bedrijfskundige met jarenlange management ervaring. Wij hebben samen 4 kinderen die allemaal hun weg hebben gevonden. Nadat Willem in 2013 zijn baan als afdelingsmanager kwijtraakte stelde Joke voor een Thomashuis te starten. 'Een wat?' was Willems eerste reactie. Maar al snel werd het aangestoken vuurtje bij ons beiden een niet te temperen passie. Wij vinden het Thomashuis, de bewoners én het team het mooiste wat ons in onze loopbanen is overkomen. We zijn niet de jongst gestarte zorgondernemers maar we hopen het nog vele jaren te kunnen doen.

Thomashuis Hellevoetsluis De Ravensehoeve

Dijkweg
7c
3223LD Hellevoetsluis
Zuid-Holland
Nederland

Heeft u vragen of bent u benieuwd naar ons Thomashuis? Neem gerust contact op:
0646262998 / 0181779415

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich gehoord voelt, zeker in het geval van onenigheid. Als u ontevreden bent of het ergens niet mee eens bent, laat het ons dan zeker weten. Zo kunnen we kijken of we er samen uit komen.

Voelt u zich alsnog niet gehoord of komen we er onderling niet uit, dan beschikken wij over een klachtenregeling die voldoet aan de vereisten van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg. Heeft u een klacht? Dan kunt u contact opnemen met een onafhankelijke klachtenfunctionaris via thomashuis@meld-het.nu.