•  

Thomashuis Huijbergen

Thomashuis Huijbergen is gehuisvest in de voormalige kapel van Huijbergen. Het is gelegen in een bosrijke omgeving met volop gelegenheid tot wandelen en fietsen. De kapel ligt vrij, aan de kloostertuin van het voormalig instituut ste Marie en is op loopafstand van het dorp. Er is volop ruimte en rust voor iedere bewoner. Het dorp Huijbergen is een prima uitvalsbasis naar leuke stadjes zoals Bergen op Zoom, Roosendaal en Goes. Mogelijkheden om er op uit te gaan zijn makkelijk te realiseren, zowel in het dorp als daarbuiten.

Zo gewoon mogelijk

Elke bewoner kan hier zijn/haar eigen leven inrichten, zover dit binnen zijn/haar vermogen ligt. Eigen initiatief zullen we aanmoedigen en stimuleren. Ook ondernemen we verschillende activiteiten, die we gezamenlijk doen, maar ook individueel. Werkelijke aandacht en respect staan bij ons centraal. Ook het kunnen genieten en ervaren van kleine, eenvoudige, ongecompliceerde dingen in het leven vinden wij belangrijk. Alles zo gewoon mogelijk.

Wil je zien hoe het leven in een Thomashuis er uit ziet? Bekijk dan ons promofilmpje!

Thomashuis Huijbergen
De ondernemers

Wij zijn Tirza Gast & Martin Prins. Onze missie is een fijn, warm en veilig thuis bieden aan acht bewoners met een verstandelijke beperking in het Thomashuis Huijbergen. Wij staan voor onderscheidende zorg, dat wil zeggen: de zorg wordt aangepast aan de bewoners van ons Thomashuis en de bewoners hoeven zich niet aan te passen aan de zorg. Professionaliteit en persoonlijke betrokkenheid gaan hierin hand in hand. Bij het ondersteunen van kwetsbare mensen respecteren wij de individualiteit. Dit doen we door met elkaar in een kleine groep samen te leven midden in een prachtig dorp in de maatschappij van alledag. Zo gewoon mogelijk deelnemen aan alledaagse dingen met af en toe de ondersteuning die daarbij nodig. Het stimuleren, zien van mogelijkheden en kansen op basis van gelijkwaardigheid en het hebben van regie op eigen leven, vinden wij als zorgondernemers een heel belangrijk uitgangspunt. Het wonen in een kleinschalige woonvorm zoals het Thomashuis maakt dat we gericht aan de mogelijkheden en kansen met de bewoner kunnen werken en dat de regie op eigen leven zoveel als mogelijk wordt gewaarborgd. Ieder mens bezit verlangens, wensen en dromen in het leven, wij motiveren, bekrachtigen en ondersteunen. Dit doen we door middel van een kleine groep personeel in te zetten die onze bewoners en elkaar weten te motiveren, bekrachtigen en te ondersteunen zonder de regie over te nemen. Met elkaar kunnen dromen en een weg samen zoeken om deze dromen te realiseren, geeft een kleurrijke interactie en vergroot en verrijkt de kwaliteit van elkaars bestaan. Hierdoor ontstaat een waardevol leven en zinvol werken.

Thomashuis Huijbergen

Staartsestraat 16 a
4635bb Huijbergen
Noord-Brabant
Nederland

Heeft u vragen of bent u benieuwd naar ons Thomashuis? Neem gerust contact op:

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich gehoord voelt, zeker in het geval van onenigheid. Als u ontevreden bent of het ergens niet mee eens bent, laat het ons dan zeker weten. Zo kunnen we kijken of we er samen uit komen.

Voelt u zich alsnog niet gehoord of komen we er onderling niet uit, dan beschikken wij over een klachtenregeling die voldoet aan de vereisten van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg. Heeft u een klacht? Dan kunt u contact opnemen met een onafhankelijke klachtenfunctionaris.

Het e-mailadres voor het melden van klachten is: thomashuis@meld-het.nu