•  
  •  
  •  

Thomashuis Kaatsheuvel

Een huis is een thuis

Het is een veilige omgeving waar je jezelf mag zijn en waar je de ruimte krijgt om nieuwe dingen te leren, je te ontwikkelen en je eigen keuzes mag maken. Waar mensen zijn die elkaar aanvullen en respecteren. Een huis waar de gewone, kleine dingen, fijn zijn. Je ziet, ruikt en hoort dit door bijvoorbeeld de geur van vers gebakken appeltaart, kakelende kippen en de deur die altijd open staat, want (op z'n Brabants gezegd) bij ons komen ze achterom.

Ieder mens is uniek en daarom zullen wij onze ondersteuning afstemmen op de persoonlijke wensen en behoeftes van onze bewoners. De uitgangspunten hierbij zijn de aanwezige mogelijkheden en vaardigheden van de bewoner. 

Wij willen ruimte en situaties creëren om elkaar te prikkelen en te stimuleren. Wij trekken er graag op uit, wandelen en fietsen en gaan naar de film, maar we zijn ook graag creatief in en om het huis bezig. Wij beleven hieraan veel plezier en willen dit graag met onze bewoners delen.

Wij zijn in december 2013 geopend.

De ondernemers

Wij zijn Piet en Christel Carton en wonen sinds april 2024 in het Thomashuis aan de Zuidhollandsedijk in Kaatsheuvel. We weten hoe belangrijk individuele aandacht is en de gewone basisbehoeftes zoals eten en drinken, liefde en verzorging. Samen met onze medewerkers en vrijwilligers willen wij dit onze bewoners geven. Een warm, liefdevol thuis, waar goede, professionele zorg en aandacht wordt gegeven. We wonen in een prachtige boerderij en hebben inmiddels geiten en kippen. Samen verzorgen we deze dieren, zijn we lekker bezig buiten in de tuin of trekken we erop uit. Christel heeft al zo'n 34 jaar ervaring in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking, Piet was manager in de plaatselijke supermarkt op het terrein waar mensen met een verstandelijke beperking wonen. Zij kwamen daar boodschappen doen of werkten mee in de supermarkt.

Thomashuis Kaatsheuvel

Zuidhollandsedijk 53
5171 TK Kaatsheuvel
Noord-Brabant
Nederland

Heeft u vragen of bent u benieuwd naar ons Thomashuis? Neem gerust contact op:

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich gehoord voelt, zeker in het geval van onenigheid. Als u ontevreden bent of het ergens niet mee eens bent, laat het ons dan zeker weten. Zo kunnen we kijken of we er samen uit komen.

Voelt u zich alsnog niet gehoord of komen we er onderling niet uit, dan beschikken wij over een klachtenregeling die voldoet aan de vereisten van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg. Heeft u een klacht? Dan kunt u contact opnemen met een onafhankelijke klachtenfunctionaris.

Het e-mailadres voor het melden van klachten is: info@klachtenportaalzorg.nl