•  
  •  

Thomashuis Lexmond is een woonboerderij aan de rand van Lexmond, onder aan de Lekdijk, in het hart van Nederland. Het dorp met zijn winkeltjes, de kroeg en de kerk, ligt op loopafstand, waardoor er voldoende mogelijkheden zijn om andere mensen te ontmoeten. De mogelijkheden voor dagbesteding en vrijetijdsbesteding zijn volop aanwezig in de omringende plaatsen. Om het huis is veel ruimte: een boomgaard, een dierenwei, een moestuin en een groot erf.

Vertrouwde plek

In Thomashuis Lexmond richten wij de zorg zo in dat er een veilige en vertrouwde plek  ontstaat, waar de bewoners kunnen zijn wie ze willen zijn. We bieden 24-uurszorg en zijn zelf het merendeel van de tijd beschikbaar voor onze bewoners. Zo zijn we goed op de hoogte en vormen het vaste aanspreekpunt voor bewoners en ouders. Ook hebben wij enkele medewerkers in dienst en maken gebruik van vrijwilligers. In ons Thomashuis kunnen maximaal acht mensen met een verstandelijke beperking wonen. Iedere bewoner heeft een ruime zit/slaapkamer.  Het sociale leven speelt zich af in de gemeenschappelijke ruimtes. Bij het huis hoort een boomgaard, een dierenwei, een moestuin en een groot erf. Daardoor is er volop gelegenheid om te genieten van het buitenleven. Binnenshuis is er ruimte om creatief te zijn, te helpen met de dagelijkse bezigheden of gewoon lekker te ontspannen. Er wordt veel aandacht besteed aan het samen klaarmaken en nuttigen van de maaltijden.

De ondernemers 
Wij zijn Henny en Aad Slings, de zorgondernemers van Thomashuis Lexmond. Sinds het najaar van 2008 beheren wij ons Thomashuis in Lexmond. Al ons hele arbeidzame leven werken wij in de zorg. In psychiatrie, ouderenzorg en de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. We hebben beiden op veel verschillende plekken gewerkt. We houden erg van het buitenleven, wandelen met de hond, fietsen, tuinieren enz. Ook houden we ervan om creatief bezig te zijn. Hobby`s die we graag willen delen met onze bewoners. Doordat wij in ons Thomashuis (bijna) altijd aanwezig zijn, kunnen wij onze bewoners een gevoel van rust en veiligheid geven. Het ondernemerschap geeft ons vrijheid in denken en handelen. Dit alles geeft ons de mogelijkheid om onze bewoners goed te kunnen volgen en (samen met hen) goede beslissingen te nemen.

Thomashuis Lexmond

Kortenhoevendijk 8
4128 CV Lexmond
Nederland
Wij hebben momenteel geen plaats beschikbaar. Toch benieuwd? Neem gerust contact op:
0347341876
info@thomashuislexmond.nl

De visie van een Thomashuis

Een Thomashuis is een kleinschalige woonvoorziening voor mensen met een verstandelijke beperking. Hier nemen wij de zorg op op ons voor onze...

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich gehoord voelt, zeker in het geval van onenigheid. Als u ontevreden bent of het ergens niet mee eens bent, laat het ons dan zeker weten. Zo kunnen we kijken of we er samen uit komen.

Voelt u zich alsnog niet gehoord of komen we er onderling niet uit, dan beschikken wij over een klachtenregeling die voldoet aan de vereisten van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg. Heeft u een klacht? Dan kunt u contact opnemen met een onafhankelijke klachtenfunctionaris via thomashuis@meld-het.nu.