•  
  •  

Thomashuis Lexmond

Hallo!

Wij zijn Jennifer en Ate Snel en vanaf 1 augustus 2018 wonen wij met onze kinderen Bjarne, Kjeld, Sverre en Feline in Thomashuis Lexmond. Oh ja onze hond Jip verhuist ook mee. Thomashuis Lexmond bestaat sinds 2008. Het is een mooie woonboerderij, onderaan de Lekdijk en ligt aan de rand van Lexmond. Rondom het huis is er volop ruimte om te genieten van het buitenleven. Er is een prachtige boomgaard met veel verschillende soorten bomen (appels, peren en pruimen). Ook is er een moestuin, waar we onze eigen groenten kunnen verbouwen en een dierenweide. Het dorp met zijn plaatselijke winkels is op loopafstand.

Jennifer heeft na haar overstap vanuit de reguliere instellingen naar de kleinschalige woonvormen overduidelijk het verschil in wonen, beleven, kwaliteit van leven van bewoners ervaren.  Het werken in een Thomashuis heeft ons gevoel, om dit zelf te willen gaan realiseren, doen versterken. Door de kleinschaligheid is er ruimte om persoonlijke zorg te bieden en meer inhoud te geven aan onze betrokkenheid bij mensen met een verstandelijke beperking. Het starten van een eigen Thomashuis, zien wij als een nieuwe manier van leven. Het leven van alledag, heel gewoon, maar ook heel bijzonder. Samen als één groot gezin, waar we elkaar accepteren en respecteren zoals we zijn. We willen een vertrouwde woonomgeving bieden, waar de bewoners zich fijn voelen en ze zichzelf mogen en kunnen zijn.

Ons Thomashuis bezit de volgende kernkwaliteiten: Rust, Regelmaat, Ruimte, Respect en Relatie.

Onze visie

Onze visie op de kwaliteit van leven voor mensen met een beperking is dat deze mensen een onderdeel van de maatschappij zijn, net als ieder ander mens. In ons Thomashuis voelen de bewoners zich veilig, vertrouwd en thuis. Hierbij voelt elke bewoner zich geaccepteerd door iedereen die in dit Thomashuis woont en werkt. Omdat iedere bewoner uniek is en zijn eigen ontwikkelingsmogelijkheden heeft (zijn wie je bent), kijken wij naar de individuele mogelijkheden van de bewoners.

In ons nieuwe leven genieten wij van de bijzondere dingen die de bewoners ons geven in de vorm van een samenzijn waarin bepaalde momenten op een dag belangrijk zijn:

  • Het thuiskomen van je werk
  • Samen koken en eten
  • Verjaar- en feestdagen.

We genieten van de kleine dingen in het leven, die maken het verschil. Geluk vind je tenslotte niet door te zoeken naar het grote, maar door te leren genieten van het kleine.

Of zoals door de Thomashuizen zelf omschreven: ”bewoners moeten niet integreren in de zorgwereld, maar de zorgwereld moet integreren in de gewone wereld.” 

x
De ondernemers

Wij, Jennifer en Ate Snel, wonen met onze kinderen Bjarne, Kjeld, Sverre en Feline in Thomashuis Lexmond. Vanaf 1 augustus 2018 is onze droom om samen iets voor onze medemens te kunnen betekenen in vervulling gegaan. Wij gaan daar samen met een kleine groep medewerkers de beste zorg bieden aan 8 geweldige mensen. Jennifer heeft ruim 20 jaar ervaring in de gehandicaptenzorg. Tot 2007 heeft zij met name binnen de grote instellingen gewerkt. Daarna heeft zij de overstap gemaakt naar het kleinschalig wonen, waarbij ze onder andere in Thomashuis Druten heeft gewerkt. Ate heeft ruim 20 jaar in het verzekeringswezen gewerkt, waarvan de laatste 13 jaar bij Univé Rivierenland. De ontwikkelingen binnen deze branche, waarbij ik mijn persoonlijke betrokkenheid naar de medemens niet meer kwijt kan, hebben voor mij de keuze voor deze verandering doen bevestigen.

Thomashuis Lexmond

Kortenhoevendijk 8
4128 CV Lexmond
Zuid-Holland
Nederland

Er is plek beschikbaar! Geïnteresseerd? Neem contact op:

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich gehoord voelt, zeker in het geval van onenigheid. Als u ontevreden bent of het ergens niet mee eens bent, laat het ons dan zeker weten. Zo kunnen we kijken of we er samen uit komen.

Voelt u zich alsnog niet gehoord of komen we er onderling niet uit, dan beschikken wij over een klachtenregeling die voldoet aan de vereisten van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg. Heeft u een klacht? Dan kunt u contact opnemen met een onafhankelijke klachtenfunctionaris.

Het e-mailadres voor het melden van klachten is: thomashuis@meld-het.nu