Tijd van Corona

We leven in een bizarre wereld, waarin op dit moment van alles gebeurd, waar wij helaas geen grip op hebben.

Onze visie is dat onze deur altijd openstaat voor familie, vrienden en kennissen en dat de bewoners altijd naar buiten kunnen om familie en vrienden te kunnen bezoeken en naar het werk kunnen gaan. Op dit moment blijkt dit helaas niet meer zo vanzelfsprekend te zijn. Nu merken wij pas wat vrijheid voor onze bewoners en onszelf betekend.

Met heel veel pijn in ons hart en heel veel tegenzin hebben wij moeten besluiten om de poort “op slot” te doen. Concreet houdt dit in dat wij geen bezoek meer ontvangen van familie en vrienden. De bewoners niet meer op bezoek gaan bij familie en vrienden. Dit is voor de bewoners en familie uiteraard een hele ingrijpende gebeurtenis die nog niet eerder is voorgekomen en in de toekomst ook hopelijk niet meer gaat voorkomen. Het contact met de familie wordt gedaan door middel van foto’s, filmpjes, whatsapp videobellen enz. Wij hopen snel op betere tijden zodat we onze maatregelen kunnen versoepelen en dat fysiek contact weer mogelijk is met familie.

Wij merken aan de bewoners dat zij het erg leuk vinden om een kaartje, telefoontje, o.i.d. te krijgen. Een oproep in een landelijk dagblad heeft ertoe geleid dat wij ruim 600 kaarten hebben gekregen!!!!

Samen met onze collega’s hebben we iedere dag een leuk en gevarieerd dagprogramma in elkaar gezet waardoor we  structuur, regelmaat en duidelijkheid bieden voor de bewoners. We boffen dat we rondom ons Thomashuis een grote tuin hebben waar altijd wel wat te doen is. De boomgaard, geiten- en kippenweide hebben er nog nooit zo netjes bij gelegen. Er is door de bewoners heel veel goed werk verzet! Ook zijn er prachtige schilderijen gemaakt ,is er gesjoeld, gebowld en is er natuurlijk veel gewandeld en gefietst.

Wij zijn trots op onze bewoners hoe zij het in deze bizarre tijd doen. Zij blijven positief en opgewekt. Ook zijn wij trots op collega’s omdat zij vol met energie zitten en de sfeer, moed en enthousiasme erin houden. We draaien als één team, alles voor de bewoners.

In het fotoalbum “Tijd van corona” kunnen jullie de foto’s bekijken van de activiteiten die zijn gedaan en de kaarten, ballonnen, koekjes, bloemen enz die we hebben gehad. Al deze steun is hartverwarmend voor de bewoners, collega’s en ons!!!! Dank jullie wel.