•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Een huis, een thuis, een gevoel nauwelijks te omschrijven in woorden, het gevoel van thuiskomen. Een plekje waar je mag zijn, een luisterend oor-, gezelligheid-, en rust vindt. Dat is ons Thomashuis. Welkom op onze website. En wat zijn wij trots op ons elftal! Onze kinderen, Dion en Jolijn, en onze bewoners, Gijs, Rob, Femke, Martijn, Rick, Ailice, Wes, Jasper en Julie. We hebben een gevarieerde groep, ieder met zijn of haar kwaliteiten en bijzonderheden.

 

We houden van warmte, en in de koude maanden van het jaar vormt de houtkachel dan ook letterlijk de spil van het huis. Thuis zijn is; een spelletje spelen, tv kijken, om het huis 'keutelen', lezen, computeren, creatief bezig zijn. Maar ook; samen eten, koken, zorg dragen voor de taken die gedaan moeten worden, tijd voor een praatje hebben, koffie of thee drinken en oog voor elkaar hebben. Dat er regelmatig veel plezier gemaakt wordt verhoogd alleen maar het woongenot. Thuis is de basis en vanuit daar worden verschillende activiteiten ondernomen, divers van aard. Soms met z'n allen, soms met een groepje en soms individueel. Daar waar de behoefte en mogelijkheid ligt.

 

Ons Thomashuis is gevestigd in het prachtige Achterhoekse dorp Lichtenvoorde.  Samen met een heel prettig klein team aan medewerkers staan wij iedere dag met veel plezier klaar voor onze kanjers! Gewoon, fijn leven, genieten van de leuke dingen. Dat is waar het om gaat.

 

Er is vaak wel iemand thuis, die tijd heeft om een bakkie koffie of thee te zetten. Dus: Kom achterumme!

Hartelijke groet, Bas en Rinske

De ondernemers 
Wij zijn Bas Kranen en Rinske Kranen-Pothof. Begin 2011 openden wij de deuren van ons Thomashuis. En daar hebben we nog geen moment spijt van gehad. Wonen en werken, nauw samenleven, de zorg zo inrichten als goed voelt en bij onze bewoners, ons team en ons past. Het bevalt ons wel! Samen met onze kinderen Dion (2005) en Jolijn (2007) hebben wij een privé woongedeelte in het Thomashuis. Voor het Thomashuis was Rinske werkzaam in het speciaal onderwijs aan zeer moeilijk lerenden. Jaren stond ze voor de klas en de laatste jaren in het onderwijs zat ze in de directie. Inmiddels heeft zij er een hobby baantje bij, trouwambtenaar. Een functie die ze ook met hart en ziel uitvoert. Bas was werkzaam in de gehandicaptenzorg, NAH, psychiatrie. Hij heeft op diverse woongroepen gewerkt. Werk dat hem past als een jas. Bij het Thomashuis is hij regelmatig in de tuin te vinden, voor het onderhoud, maar ook voor de verzorging van zijn vele tuindieren, de kippen en de bijen.

Thomashuis Lichtenvoorde

Groten Bos 2
7131 NB Lichtenvoorde
Nederland
Heb je vragen of ben je benieuwd naar ons Thomashuis? Neem gerust contact op:
0544-370170 / 06-36033603
Vestigingen

Buurtfeest brengt Lichtenvoorde bij elkaar

Lekker weer, oudhollandse spelletjes en gezellige buurtbewoners. Het Rok-feest in Thomashuis Lichtenvoorde was een succes. ‘‘De buurtbewoners...Lees meer

Thomashuis Lichtenvoorde

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich gehoord voelt, zeker in het geval van onenigheid. Als u ontevreden bent of het ergens niet mee eens bent, laat het ons dan zeker weten. Zo kunnen we kijken of we er samen uit komen.

Voelt u zich alsnog niet gehoord of komen we er onderling niet uit, dan beschikken wij over een klachtenregeling die voldoet aan de vereisten van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg. Heeft u een klacht? Dan kunt u contact opnemen met een onafhankelijke klachtenfunctionaris via thomashuis@meld-het.nu.