•  
  •  
  •  
  •  

Thomashuis Lichtenvoorde

Een huis, een thuis, een gevoel nauwelijks te omschrijven in woorden, het gevoel van thuiskomen. Een plek waar je mag zijn, een luisterend oor, gezelligheid en rust vindt. Dat is ons Thomashuis. Welkom op onze website. En wat zijn wij trots op onze bewoners, Gijs, Rob, Femke, Martijn, Rick, Alice, Wes, Jasper en Julie. We hebben een gevarieerde groep, ieder met zijn of haar kwaliteiten en bijzonderheden. 

We houden van warmte, en in de koude maanden van het jaar vormt de houtkachel dan ook letterlijk de spil van het huis. Thuis zijn is; een spelletje spelen, tv kijken, om het huis 'keutelen', krantje lezen, computeren, creatief bezig zijn of lekker een stuk wandelen met elkaar. Maar ook; samen eten, koken, zorg dragen voor de taken die gedaan moeten worden, tijd voor een praatje hebben, koffie of thee drinken en oog voor elkaar hebben. Dat er regelmatig veel plezier gemaakt wordt verhoogt alleen maar het woongenot. Thuis is de basis en vanuit daar worden verschillende activiteiten ondernomen, divers van aard. Soms met z'n allen, soms met een groepje en soms individueel. Daar waar de behoefte en mogelijkheid ligt.

Ons Thomashuis is gevestigd in het prachtige Achterhoekse dorp Lichtenvoorde.  Samen met een heel prettig klein team aan medewerkers staan wij iedere dag met veel plezier klaar voor onze kanjers! Gewoon, fijn leven, genieten van de leuke dingen. Dat is waar het om gaat.

Er is vaak wel iemand thuis, die tijd heeft om een bakkie koffie of thee te zetten. Dus: Kom achterumme!

Hartelijke groet, Sasja en Linda

x
De ondernemers

Wij zijn Sasja Kramp en Linda Hoek en hebben in mei 2022 Thomashuis Lichtenvoorde overgenomen. Samen met onze dochter Fiene hebben wij een privé woongedeelte in het Thomashuis. Onze twee andere dochters Ivy en Noa zijn in Zuid Holland blijven wonen. Ruim twintig jaar geleden hebben we elkaar ontmoet op ons werk. Beiden destijds werkzaam binnen de muren van een intramurale instelling in Zuid Holland. We hebben onze eigen weg gevonden in de zorg en zijn ook buiten de muren van de zorg gaan kijken. Zo heeft Sasja als leidinggevende gewerkt, zowel binnen de zorg als de kinderopvang. Met een kleine omzwerving van praktijkopleider van een grote organisatie in de gehandicaptenzorg is ze weer werkzaam geweest bij mensen met een (lichte) verstandelijke en auditieve beperking. Linda heeft verschillende functies binnen de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking gehad als Z-verpleegkundige (BIG-geregistreerd) en is daarna het onderwijs (MBO) in gegaan om meer mensen het mooie vak van verpleegkundige/begeleider/verzorgende in de zorg te laten zien. Door al die mooie verhalen over de gehandicaptenzorg en de wens om iets voor onszelf te beginnen, zijn we op zoek gegaan. Met als resultaat Thomashuis Lichtenvoorde. Daar bieden wij als basis de menselijkheid, de warme relatie tot de ander en het kijken we naar mogelijkheden.

Thomashuis Lichtenvoorde

Groten Bos 2
7131 NB Lichtenvoorde
Gelderland
Nederland

Heeft u vragen of bent u benieuwd naar ons Thomashuis? Neem gerust contact op:

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich gehoord voelt, zeker in het geval van onenigheid. Als u ontevreden bent of het ergens niet mee eens bent, laat het ons dan zeker weten. Zo kunnen we kijken of we er samen uit komen.

Voelt u zich alsnog niet gehoord of komen we er onderling niet uit, dan beschikken wij over een klachtenregeling die voldoet aan de vereisten van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg. Heeft u een klacht? Dan kunt u contact opnemen met een onafhankelijke klachtenfunctionaris.

Het e-mailadres voor het melden van klachten is: thomashuis@meld-het.nu